Toonaangevend
in stekerbaar

Geavanceerde DALI lichtbesturing in Wijnhavenkwartier Den Haag

In Den Haag transformeert Heijmans de voormalige ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties in het Wijnhavenkwartier tot een multifunctionele versterking van de binnenstad.

Dit gebouw uit de jaren zeventig is tot op het betonskelet gesloopt en opnieuw opgebouwd tot universiteitsgebouw en wooncomplex met appartementen, horeca, winkels en parkeergelegenheden. Het Wijnhavenkwartier wordt met deze transformatie een multifunctioneel gebied. De onderste vier verdiepingen van de toren en de laagbouw zijn bestemd voor de Universiteit Leiden, met twee collegezalen. Heijmans Utiliteit is verantwoordelijk voor de complete installatie en het ‘inbouwpakket’ van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor de gedeeltes van de Universiteit. Daarnaast verzorgt het bedrijf de installaties voor de kantoren op de 5e en 6e verdieping. Heijmans werkt voor dit project nauw samen met Halmos, het adviesbureau voor de technische voorzieningen.

Compacte aanwezigheidsmelder
Jos Vollebregt heeft bij Heijmans Utiliteit de functie van Hoofd Uitvoerder. Hij is nauw betrokken geweest bij de keuzes voor de elektrotechnische installatie. ‘Bij de selectie van de juiste aanwezigheidsmelder kregen we te maken met een bijzonder lamellenplafond. Deze lamellen zijn erg smal. Het was de vraag of we wel een compacte, stekerbare melder konden vinden die het aanzicht van het plafond niet zou verstoren. Uiteindelijk vonden we die melder, binnen het Qneqt assortiment van Eleqtron. ’Uiteindelijk bleek dat het begin van de samenwerking met Eleqtron. Vollebregt: ‘Ik ken de directeuren van Eleqtron, Henk Pielman en René den Haan, al vanaf de begintijd bij hun bedrijf. Mede dankzij hun meedenken, konden we snel schakelen. Henk heeft veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding wat betreft de DALI interface voor de verlichting, met onder andere een koppeling naar het gebouwbeheerssysteem. Dit heeft geresulteerd in een geavanceerd lichtmanagementsysteem, dat Eleqtron zelf heeft ingeregeld. Daarnaast hebben we veel aandacht geschonken aan een optimale stekerbare installatie, met een efficiënte en effectieve uitvoering tot gevolg.’

Productenpakket
Binnen het stekerbare concept van het Wijnhavenkwartier horen ook producten als schakelboxen, vloerdozen, stekerbare verbindingen en halogeenvrije snoeren. Jos Vollebregt: ‘Eleqtron is voor mij een vertrouwde partij. Ze denken volledig mee en hebben uitstekend geadviseerd en meegewerkt aan het DALI lichtbesturingssysteem.’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag