Toonaangevend
in stekerbaar

Stekerbare installatie voor BAM bij Center Court

Op woensdag 16 november is Center Court, het kloppend hart van de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, geopend.

Center Court is een centraal ontmoetings-, onderwijs- en researchcentrum en een samenwerkingsverband van de provincie Limburg, DSM Nederland en Universiteit Maastricht. Het gebouw biedt onderdak aan Chemelot Innovation and Learning Labs, Universiteit Maastricht het DSM Innovation Center en de campusorganisatie.

Opdracht BAM Bouw en Techniek
Voor de verschillende disciplines van dit project (bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch) ontving BAM Bouw en Techniek de integrale opdracht. Hierdoor konden deze activiteiten optimaal op elkaar worden aangesloten. Dat was wenselijk omdat vanwege de strikte regelgeving op de campus alleen één uitvoerende partij een compleet en actueel overzicht kon houden over alle werkzaamheden in de realisatiefase.

Pieter Buijs is projectleider bij BAM Bouw en Techniek voor Center Court: ‘Het gaat hier vanwege de diverse gebruikers en hun specifieke voorzieningen om een multifunctioneel gebouw. Center Court bevat namelijk onderwijs- en onderzoeksruimten, kantoren, ontmoetings- en vergadercentra, horecavoorzieningen en een auditorium inclusief een regiekamer. Er zijn dus verschillende gebruikers maar wij hebben te maken met één opdrachtgever, Brightlands Chemelot Campus. Dat werkt wel zo makkelijk. Huygen Installatie Adviseurs is hier ook nauw bij betrokken, als onafhankelijk adviesbureau.’

Als Engineer was Sander van Biene verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische installatie: ‘Center Court moest gefaseerd worden opgeleverd, in een krappe bouwtijd. We hebben kunnen werken met een stekerbare elektrotechnische installatie wat veel voordelen opleverde voor de installatietijd. Eleqtron leverde hiervoor alle Qneqt stekerbare verbindingen. Daarnaast leverde Eleqtron deksels voor de kabeldozen, inclusief chassisdelen voor de DALI-besturing. Omdat deze deksels vooraf door Eleqtron waren bedraad en gemonteerd leverde dit ons een flinke tijdwinst op. Mede door de goede bijdrage van Eleqtron hebben we Center Court naar tevredenheid kunnen opleveren.’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag