75% minder lampen nodig bij Cubord Signmakers

Cubord profileert zich als ‘signmaker.’ Het bedrijf verstaat hieronder het leveren van reclameborden, spandoeken, stickers, vlaggen, gevelreclames en interieurprints. Cubord verzorgt het gehele traject: advies, ontwerp, productie en montage.

In de Rotterdamse wijk Ommoord heeft Cubord de beschikking over een flink pand. Dat is nodig vanwege de ruimtes om opdrachten voor te bereiden, zowel met vormgevingswerk op de computer als voor premontage- en plakwerk. Daarnaast heeft het bedrijf veel houtmateriaal op voorraad om snel te kunnen reageren op de vraag naar reclame- en bouwborden.

Goed licht is belangrijk om de opdrachten goed voor te bereiden. Marco Meijerink is verkoopadviseur bij Cubord en heeft zich hiermee beziggehouden. ‘We wilden kijken hoe we onze verlichting konden verbeteren. Daarnaast wilden we profiteren van de voordelen van LED verlichting. René den Haan van Eleqtron adviseerde ons hierin. Al snel werd duidelijk dat de lichtintensiteit beter kon, zelfs met minder lampen. En dat met een veel lager energieverbruik. Dat kan tegenwoordig allemaal met goede LED verlichting. Voor ons was dat een eyeopener.’

Prettiger verlicht
Bij Cubord werd gestart met een proefplaatsing van Qbright LED verlichting. Marco Meijerink: ‘De proefplaatsing leverde veel tevredenheid op. René had met zijn lichtplan goed nagedacht over de juiste lichtintensiteit en dat betekent gewoon prettiger werken. En dat met minder lampen. Met TL-verlichting kregen we dat nooit goed voor elkaar.’ Na de proefplaatsing werd gestart met de montage. ‘Het monteren doen we allemaal zelf. Dat is ook niet zo moeilijk en we hebben er handige collega’s voor. We voeren de verlichting stapsgewijs door en het resultaat mag er absoluut zijn. Zo kunnen we nu uit de voeten met circa 75% minder lampen. En dat met een veel lager energieverbruik en een langere levensduur. In het atelier, waar veel werkvoorbereiding plaatsvindt met snij- en montagewerk, is de verlichting aanzienlijk verbeterd. Daardoor is er beter licht bij controlewerkzaamheden, vooral belangrijk om de kleurechtheid te bepalen. En bij de opslagruimte van ons houtmateriaal hoor ik eveneens tevreden geluiden. Die ruimte is veel prettiger verlicht.’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag