Toonaangevend
in stekerbaar

Custom built producten voor nieuwbouw STC Rotterdam

De STC-Group is een kennis- en opleidingsinstituut voor scheepvaart, transport en aan de haven gerelateerde industrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Eind december 2015 startte STC aan de Waalhaven in Rotterdam-Zuid met de nieuwbouw van een school, pal naast een bestaande STC-onderwijslocatie. STC-Zuid vormt dadelijk vanaf het schoolseizoen 2017-2018 een moderne campus waar VMBO’ers en MBO’ers op de praktijkgericht kwalitatief goed onderwijs kunnen krijgen.

De elektrotechnische installatie voor deze nieuwbouw wordt verzorgd door Croonwolter&dros. Eleqtron is als leverancier van stekerbare producten en van diverse supply chain oplossingen nauw betrokken bij de realisatie van deze installatie. Hans van Efferen is uitvoerder bij Croonwolter&dros. ‘In de organisatiestructuur voor deze nieuwbouw is de STC-Group de eindklant waar wij aan rapporteren. Dat is een fijne constructie voor ons. Hierbij hebben we namelijk veel duidelijkheid over de planning en de communicatie, waarbij ieders verantwoordelijkheden duidelijk zijn aangegeven. We zijn hier nu zo’n zes maanden aan het werk. De oplevering staat gepland voor juni dit jaar.’

Supply chain oplossing
Hans van Efferen is veelvuldig met stekerbare producten aan de slag gegaan. ‘René den Haan van Eleqtron is vroeg bij dit project betrokken geweest en is heel sterk in het adviseren en ontwikkelen van custom built producten. Hierdoor zijn er vele prefab stekerbare producten ontstaan, waardoor wij met minder mensen het werk kunnen doen. Dat scheelt ons veel tijd en geld. Het gaat dan bijvoorbeeld om speciale aansturingskastjes voor de zonwering en talloze koppelsnoeren die exact op maat aangeleverd worden. Maar wij krijgen ook bijzondere prefab samenstellingen toegeleverd van Eleqtron met pvc-buis, in een constructie met meerdere elektrotechnische verbindingen. Daarbij zijn hun producten altijd netjes gecodeerd en verpakt en worden in een zending aangeleverd per verdieping. Ook met die supply chain oplossing besparen we veel.’ Naast deze prefab producten leverde Eleqtron de vloerdozen en de sensoren voor de toiletten.

Logistieke ondersteuning
Bijzonder aan deze opdracht is dat Eleqtron logistieke ondersteuning verzorgt. Hans van Efferen: ‘Ook daarin heeft Eleqtron goed meegedacht. Zij verleenden onder andere logistieke ondersteuning bij de levering van de verlichting en armaturen. Die zijn eveneens stekerbaar uitgevoerd. Wel zo gemakkelijk!’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag