Toonaangevend
in stekerbaar

Prefab oplossingen bij Megabioscoop Kinepolis Utrecht

In Utrecht is een filmpje pakken sinds 14 december 2016 nog leuker: Megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs heeft namelijk zijn deuren geopend! Met 14 zalen en 3.200 stoelen is dit de grootste bioscoop van Utrecht, en een van de grootste bioscopen van Nederland. Alle zalen zijn voorzien van haarscherpe laserprojectie. Voor een nog intensere filmervaring is er een Laser ULTRA-zaal. In december is Kinepolis Jaarbeurs gedeeltelijk opengegaan met zes zalen. Aanvullend zijn er in februari nog vier zalen geopend en was de gehele bioscoop op 2 maart voor iedereen toegankelijk. Kropman Installatietechniek is bij deze nieuwbouw verantwoordelijk voor het totale ontwerp en de realisatie van alle gebouw gebonden installaties. Jurgen Sulsters is de Projectleider voor de E-installatie: ‘Het is niet voor niets een Megabioscoop. Met 14 zalen is de bioscoop geschikt voor ruim 3200 bezoekers. Daarnaast is er een foodcourt op de begane grond voor gemeenschappelijk gebruik met de Jaarbeurs. En op de tweede etage is er een horecaruimte en candy bar. De totale oppervlakte is circa 14.000 m².’

Scope installaties
Voor een dergelijk groot gebouw is de scope van de installaties, onder te verdelen in werktuigbouwkundig, data en elektrotechnisch, omvangrijk. Jurgen Sulsters: ‘Wij hebben met dit project wat betreft de installaties alles in één hand. Dat maakt het ook wel weer prettig. Het vereenvoudigt namelijk de totale organisatie.’ Eleqtron leverde voor dit project de stekerbare installatieproducten, met onder andere bedrade kabeldeksels volgens de juiste configuratie. Voor de aansluiting van de tredeverlichting van de tribunes in het gebouw ontwikkelde Eleqtron een prefab oplossing met vlakband inclusief de aftakkingen. Alle aangeleverde producten werden gecodeerd aangeleverd, met op de verpakking de vermelding van de juiste werklocatie.

Ontzorging
Jurgen Sulsters: ‘Eleqtron heeft goed op het bouwproces ingespeeld en zorgde daarmee voor een flink stukje ontzorging. Omdat alle stekerbare producten prefab werden aangeleverd en per ruimte werden verpakt, hadden we veel minder verlies dan bij een normale levering en konden we veel efficiënter werken. Dit was goed mogelijk door de uitstekende voorbereiding van Eleqtron, in nauwe samenwerking met de engineeringsafdeling van Kropman. De installatie kon daarmee niet fout. Na een instructie met de principes kon onze montageploeg snel aan de slag. De prijskwaliteitsverhouding van Eleqtron is hiermee erg gunstig.’

Vlakband oplossing
De vlakband oplossing bracht ook veel voordelen. Jurgen Sulsters: ‘Ook dit vormt een uitstekende prefab oplossing. De montage vond plaats onder de traptreden van de tribunes in de zalen, voor aansluiting van de tredeverlichting. Vooraf monteerden wij op het vlakband alvast de aftakblokjes. Daarna monteerden wij het geheel onder de traptreden. Voorheen werd bij dit soort projecten veel complexer gewerkt. Na het inmeten moest er nog gefreesd worden onder de trap, voor de montage van de lasdozen. En dan moesten alle kabels nog worden aangesloten. Dat gaat nu met de prefab vlakband oplossing veel sneller. En je werkt zonder fouten.’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag