Qbright LED verlichting: een goede investering bij De 11e Druk | NCS Repro

Het overschakelen naar LED verlichting is aan de orde van de dag bij vele organisaties in Nederland. Ook drukkerij De 11e Druk | NCS Repro koos voor deze duurzame oplossing. Het bedrijf uit Zevenbergen (gemeente Moerdijk) is een full-service drukkerij die een compleet aanbod van producten aanbiedt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ontwikkelen van een huisstijl, logo, flyer, brochure, advertentie of een nieuwe website.

Voordelen
Ron Elfring is eigenaar en oprichter van De 11e Druk | NCS Repro. ‘Ik kwam in gesprek over Qbright LED verlichting met Ton Veraart, Sales Engineer bij Eleqtron. We zijn namelijk allebei lid van de Business Club Moerdijk. Hij wees mij op de voordelen van het veel lagere energieverbruik, de langere levensduur en daarmee een goede aandacht voor het milieu. We hebben een calculatie gemaakt waaruit de investeringsvoordelen goed naar voren kwamen. Daarnaast speelde bij ons dat de intensiteit van de verlichting niet overal voldoende was. We besloten daarom om te starten met een proefplaatsing voor LED verlichting.’

Eenvoudige montage
Uit de proefplaatsing kwam naar voren dat de kleurtemperatuur in de kantoorruimtes met 4000 K het meest prettig is, terwijl in eerste instantie aan 3000 K werd gedacht. In de productieruimte, waar onder andere kwaliteitscontrole belangrijk is tijdens een drukproces, werd met 6000 K voor een hogere kleurtemperatuur gekozen. Hiermee is er prettig licht op alle werkplekken ontstaan. ‘We hebben ervan geleerd dat zo’n proefplaatsing nuttig is’, zegt Elfring. ‘En wat hierbij opviel is de eenvoudige montage met de stekerbare producten van Eleqtron. Hierdoor konden we makkelijk zelf monteren. Dat geldt ook voor de tubes, die we weer goed in de bestaande armaturen konden plaatsen.’ Elfring koos voor LED panelen, tubes en downlights. Deze worden toegepast in het gehele pand, met een deel buiten. ‘We zijn nog niet helemaal klaar. We starten met de vervanging van enkele Natrium Hoge Druk lampen in het magazijn die erg veel energie verbruiken. Daarom gaan we testen met Qbright LED Corn Lights.’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag