Toonaangevend
in stekerbaar

CPR kabel klasse Cca voor stekerbare installaties volop leverbaar!

Eleqtron heeft voor stekerbaar installeren een kabel beschikbaar die voldoet aan de strenge CPR klasse Cca-s1,d1,a1. Hiermee is Eleqtron een van de eerste leveranciers in de markt!

De Cca kabel die Eleqtron levert is de vlakkabel van Woertz uit Zwitserland, waar Eleqtron in Nederland de exclusieve vertegenwoordiging van heeft. Uiteraard voldoen bijbehorende producten zoals de stekerbare aansluit- en koppelsnoeren ook aan deze brandklasse.

Leverbare types
Eleqtron levert de volgende types vlakkabel conform CPR klasse Cca-s1,d1,a1:

  • 3G2.5mm² grijs (artikelnummer 49686)
  • 5G2.5mm² groen Power (artikelnummer 49846)
  • 7G2.5mm² grijs (artikelnummer 49601)
  • 5G4.0mm² grijs (artikelnummer 49405)
  • 5G10mm² grijs Power (artikelnummer 49885)
  • 5G16mm² grijs (artikelnummer 49606)
  • 5G2.5mm² + 2×1.5mm² blauw DALI (artikelnummer 49946/OS)
  • 5G2.5mm² + 2×1.5mm² lila (artikelnummer 49946)

Deze kabels zijn halogeenvrij conform de norm IEC 60754-1/2. Er zijn types leverbaar met een maximale stroomsterkte tot 63 Ampère.

Vlakband
Met Woertz vlakkabel (ook wel vlakbandkabel of vlakband genoemd) heeft u de beschikking over een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Door de unieke techniek kan namelijk op vrij eenvoudige wijze een aftakking op een kabel geschroefd worden.

Voordelen:

• Zeer geschikt als prefab oplossing
• Flexibel concept, aftakking daar waar nodig
• Geen aansluitfouten mogelijk door kabelpatroon
• Snelle en eenvoudige montage
• Kostenbesparende oplossing
• Diverse types ook in IP 68 uitvoering leverbaar.

Uitleg CPR

CPR staat voor ‘Construction Products Regulation’, een Europese verordening die ervoor zorgt dat eenduidige eisen gesteld worden aan de essentiële eigenschappen en prestaties waaraan bouwproducten moeten voldoen. De verordening is omschreven in de Europese norm EN 50575:2014. Het doel van de CPR is eenduidige informatie te verstrekken over prestaties van bouwproducten en daarmee het gebouw/civieltechnisch werk brandveiliger maken. Voor permanente installaties in bouwwerken mogen vanaf 1 juli 2017 alleen nog CPR-gecertificeerde kabels in de handel worden gebracht.

Euroklassen
De CPR, het Bouwbesluit, de NEN 1010 en de NEN 8012 zijn de besluiten, wetten en normen waar een installateur mee te maken heeft. CPR onderscheidt diverse Euroklassen voor de prestaties van kabels omtrent brandvoortplanting en de vrijgekomen hitte. Overeenkomstig de Nederlandse norm NEN 8012 zijn er de brandklassen (in volgorde afnemende prestatie) B2ca, Cca, Dca en Eca. Daarnaast zijn er drie aanvullende klassen voor prestaties met betrekking tot rookontwikkeling (s), brandende vallende deeltjes (d) en zuurgraad (a). De gebruiker en/of adviseur bepaalt voor het gebouw doorgaans de definitieve keuze. Dat geldt dus ook voor stekerbare installaties!

Meer informatie over CPR vindt u op de website van Fedet, de Federatie Elektrotechniek.

Cca kabel van Eleqtron
Volgens de classificatie is de kabel van Eleqtron met de klasse Cca-s1,d1,a1 geschikt voor bouwwerken met een groot brandrisico. Deze kabel levert Eleqtron, conform de CPR-regelgeving, met een DOP-verklaring (Declaration Of Performance).

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Klik hier voor de online catalogus, de documentatie en de prijslijst.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag