Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron maakt LED Downlights van Lichtdivisie eenvoudig stekerbaar

Innovatie, maatschappelijke betrokkenheid en altijd een concurrerende prijs voor de eindgebruiker realiseren: dit vormt de rode draad binnen de activiteiten van Lichtdivisie. Hiermee onderscheidt dit jonge bedrijf uit Rijswijk zich in de markt van LED verlichting. Naast het leveren van verlichtingsarmaturen maakt Lichtdivisie lichtplannen en -berekeningen en kan het geheel geïnstalleerd worden. Martijn Broekhuis is de oprichter/directeur van Lichtdivisie waarbij hij nauw samenwerkt met collega Eric Agterdenbosch.

Qneqt Q-T plug
Lichtdivisie brengt met het merk Vortex een uitgebreide serie LED Downlights voor de utiliteitsbouw op de markt. De toegepaste componenten zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Met vele versies, waaronder diverse kleuren van de buitenring en gladde spiegels, richt Lichtdivisie zich sterk op de architect die keuzes wil kunnen maken voor een project. Lichtdivisie voert de Vortex Downlight standaard uit met de stekerbare Qneqt Q-T plug, een doorkoppelbare verbinding (male + female). Dit prefab product, dat veel gebruikt wordt bij lichtarmaturen, is direct gereed voor de installatie. Martijn Broekhuis: ‘Wat wij horen, werkt de installateur er graag mee. Dit scheelt veel montagetijd waardoor je flink bespaart op kosten.’

BIBOX
Met de revolutionaire BIBOX vaart Lichtdivisie wat betreft Downlights een bijzondere koers. De BIBOX is een slimme combinatie van verpakking en steunplaat, die het op de bouwplaats gebruikelijke zagen en gebruik van achterhout voor Downlights tot het verleden maakt. Een uniek product dat terecht is beloond met een Innovatieprijs Bouwend Nederland. Eric Agterdenbosch: ‘Deze verpakking hebben wij zelf bedacht en samen met vwo-leerlingen van het Technasium verder ontwikkeld.’ Martijn Broekhuis: ‘Het resultaat is dat we een heel eenvoudig te verwerken product hebben ontwikkeld. Als je de Vortex Downlight uitpakt, transformeer je de BIBOX doos in drie eenvoudige stappen om tot een steunplaat waarmee plafondtegels de noodzakelijke ondersteuning krijgen. Zowel financieel als logistiek gezien levert dit veel voordelen op. Achterhout kopen en ter plekke zagen is niet meer nodig. Daarnaast heb je geen afval meer.’ Kortom, met de BIBOX heb je de voordelen van gemak, efficiency, kostenbesparing en duurzaam werken.
Een ander bijzonder aspect van de BIBOX verpakking zijn de ‘lichtpunten.’ Martijn Broekhuis: ‘Met deze spaarpunten hebben wij een bijzondere actie ontwikkeld. Uit de verpakking haal je twee cirkelvormen, dit is van belang voor de montage. Deze cirkelvormen zijn elk 10 lichtpunten waard en kun je weer bij ons inleveren. Heb je voldoende punten dan ontvang je bijvoorbeeld een powerbank.’

Maatschappelijke betrokkenheid
Lichtdivisie onderstreept haar maatschappelijke betrokkenheid door de samenwerking met de Haeghe Groep, een organisatie waar mensen met een beperking werkzaam zijn. Hier worden zowel de BIBOX als de Vortex Downlights geassembleerd.

Opdracht
Een van de eerste opdrachten van Lichtdivisie zijn leveringen van de Vortex Downlights aan Deltares, een Groot Technologisch Instituut (GTI) in Nederland op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deze organisatie heeft vestigingen in Delft en Utrecht. Eric Agterdenbosch. ‘Deltares heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Vandaar dat wij hier prima de aansluiting vonden.’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag