Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron introduceert Qcharge: de volgende stap in opladen

Eleqtron zet met de introductie van het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hierdoor kunt u de installatie gemakkelijk aanpassen en het aantal laadpalen eenvoudig uitbreiden. Daarmee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Maar liefst 100 auto’s opladen, met een 63A installatie
Eleqtron biedt met Qcharge een dynamische laad-fasebalans. Hiermee is het (theoretisch) mogelijk, in combinatie met een slim cloud platform, om maar liefst 100 elektrische voertuigen op te laden in combinatie met een 63 Ampère voeding. Deze oplossing is eenvoudig te combineren met een flexibele Qneqt vlakbandkabel. Daarmee wordt er binnen de bestaande voedingscapaciteit van een gebouw of appartementencomplex een optimale laadoplossing beschikbaar. De drempel voor ‘de instap’ wat betreft elektrisch rijden wordt hierdoor verlaagd.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Flexibel uitbreiden tot 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag