Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron, partner bij nieuwbouw De Rotterdam

Het gebouw ‘De Rotterdam’, opgeleverd in de gelijknamige stad in 2014, is met een totaaloppervlak van circa 160.000 m² een van de grootste gebouwen van Nederland. De Rotterdam is ontworpen door de vermaarde Nederlandse architect Rem Koolhaas van het architectenbureau OMA. Eleqtron was als partner in stekerbare oplossingen voor installateur Croonwolter&dros zeer nauw betrokken bij dit omvangrijke project.

Verticale stad
De Rotterdam is bedoeld om te wonen, te werken en te ontspannen. Het grootste deel van het gebouw wordt gebruikt als kantoorruimte en woontoren. Het heeft 240 appartementen, 72.000 m² aan kantoren, conferentieruimten en een ondergrondse parkeergarage van twee bouwlagen met ruim 670 parkeerplaatsen. Daarnaast is er een hotel met 285 kamers en zijn er diverse horecaruimtes. De functies van De Rotterdam zijn in blokken gegroepeerd, maar de verschillende gebruikersgroepen ontmoeten elkaar op verschillende plaatsen in het gebouw. Dit vormt een concept dat door OMA omschreven wordt als ‘verticale stad.’

Croonwolter&dros
Bij de nieuwbouw van De Rotterdam was Croonwolter@dros de elektrotechnische installateur. Eleqtron leverde hiervoor de producten voor de complete, stekerbare installatie. Voor de lichtsturing in het hotel leverde het bedrijf speciale roomcontrollers, volledig prefab. Deze controllers hebben een koppeling met het datacommunicatieprotocol BACnet.

Supply Chain en pre-assemblage oplossingen
Efficiency was het sleutelwoord tijden het bouwproces van De Rotterdam: niets verspillen. In verband met de minimale ruimte op en rond de bouwlocatie moesten aangeleverde materialen direct verwerkt worden.

Eleqtron speelde hierop in met speciale Supply Chain en pre-assemblage oplossingen. Hiervoor werden de stekerbare producten zoveel mogelijk prefab geassembleerd en aangeleverd met een labelling voor de desbetreffende locatie. Dan gaat het bijvoorbeeld om kant-en-klare stekerbare wcd’s (wandcontactdozen) en schakelaars. Tijdens deze nieuwbouw verzorgde Eleqtron vrijwel continu deelleveringen: op de juiste plaats en op het juiste moment. Er werd voorraad gehouden van de prefab producten, direct afroepbaar. Door deze oplossingen werd tijd bespaard, werden kosten omlaag gebracht en risico’s zoveel mogelijk uitgesloten. Croonwolter&dros kon zich hierdoor optimaal richten op haar kerncompetenties.

Enorme aantallen
Eleqtron leverde voor De Rotterdam een enorme hoeveelheid producten. Dan gaat het bijvoorbeeld om circa 47.000 stekerbare Qneqt snoeren en 1400 aanwezigheidsmelders!

Duurzaamheid
De Rotterdam heeft het GreenCalc label A. GreenCalc+ is een instrument waarmee de duurzaamheid van een gebouw of wijk in kaart kan worden gebracht. GreenCalc+ beoordeelt duurzaamheid op drie thema’s: materiaalgebruik, watergebruik en energiegebruik. Deze hoge score is onder andere te danken aan de innovatieve, duurzame oplossingen die zijn ingezet. Zoals een WKO (Warmte en Koude Opslag), aanwezigheidssensoren, RF-aanwezigheidssensoren in trappenhuizen en parkeergarage, verlichting met daglichtvoorzieningen en lichtsturingen.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag