Toonaangevend
in stekerbaar

Intelligente lichtsturing voor New Tide gebouw in Rotterdam

Eleqtron heeft een flinke bijdrage geleverd aan de renovatie van New Tide, een kantoorgebouw aan de Marten Meesweg in Rotterdam-Prins Alexander. Er is een intelligente Qneqt lichtsturing opgeleverd voor sturing van de DALI-verlichting, samen met een Qneqt stekerbare installatie. Daarnaast is de energieverdeling onder de verhoogde vloer volledig door het bedrijf toegeleverd met prefab gemaakte verdeeldoosjes en met Qneqt stekerbare bekabeling. Eleqtron werkte bij dit project samen met BAM Bouw en Techniek.

Lichtsturing
De verlichting wordt aangestuurd met behulp van AN10 aanwezigheidsmelders van Eleqtron. Dit zijn melders die op de normale wijze, voorzien van de Q-T sensorplug, stekerbaar worden aangesloten en radiofrequent met elkaar communiceren. Hierdoor zijn de aanwezigheidsmelders in de kantoortuinen draadloos met elkaar gekoppeld, ook al zijn deze aangesloten op verschillende voedingen. Daarnaast zijn de melders zo geprogrammeerd dat deze in de denkbeeldige gangzone zorgen voor het schakelen van de verlichting in de aanliggende ruimte. Zodoende hoeven er geen armaturen in de gangen geplaatst te worden; er wordt namelijk gebruik gemaakt worden van de armaturen in de aangrenzende ruimtes. Een verlichtingssterkte van 200 lux wordt hiermee gegarandeerd. Met deze doordachte oplossing is een aanzienlijke besparing tot stand gekomen!

Engineering
Eleqtron heeft voor deze Qneqt lichtsturing de engineering volledig verzorgd en op tekening gezet. De aanwezigheidsmelders zijn voorgeprogrammeerd en voorzien van labels aangeleverd op het project. Op deze wijze kan BAM eenvoudig vanaf de tekening installeren.

Werkplekoplossingen
De bekabeling van de werkplekken komt volledig uit de verhoogde vloer. In de vloer is een kunststof kabeldoorvoer met kabelgeleiding toegepast van EVOline. Het is mogelijk om op deze kabeldoorvoer een wire lane te koppelen zodat kabels die uit de vloer komen netjes beschermd en overzichtelijk naar de werkplek worden geleid. Onder de vloer zijn metalen verdeeldoosjes geplaatst, voorzien van 3-fase male en female stekers en een zestal 3-polige female aansluitingen. Hiermee worden de werkplekken gevoed.

Supply Chain oplossingen
Eleqtron heeft bij het New Tide project BAM Bouw en Techniek ontzorgd met slimme Supply Chain oplossingen. De producten zijn per bouwdeel verpakt en aangeleverd zodat er binnen de logistieke keten aanzienlijk is bespaard op tijd en kosten.

New Tide
Het New Tide gebouw was tot 2012 het hoofdkantoor van NRC Handelsblad en het AD. In opdracht van OVG Real Estate is het gebouw, met een kantoorruimte van 18.900 m², compleet gerenoveerd. Hierbij zijn alleen de gevel, constructievloeren en kolommen overeind gebleven. Het resultaat is dat het energielabel van het uit 1988 daterende gebouw is verbeterd van label E naar label A. Sinds april 2017 werken in het gebouw circa 1000 medewerkers van het Politiedienstencentrum (PDC). Naast Rotterdam zijn er ook Politiedienstencentra in Zwolle en Eindhoven gevestigd. In Rotterdam zijn onder andere ondersteunende diensten als HRM, Facilitair en Communicatie gevestigd.

In het vakblad Installatie en Bouw is een uitgebreid artikel geplaatst over project New Tide.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag