Projectbegeleiding van Eleqtron uitstekend gewaardeerd bij EAO Benelux

EAO Benelux uit Dordrecht is onderdeel van EAO AG. Dit Zwitserse bedrijf is uitgegroeid tot één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige drukknoppen, toetsenborden en geavanceerde besturingselementen tot en met complete HMI besturingspanelen en HMI systemen. De producten van EAO Benelux worden verkocht via de groothandel en aan industriële eindgebruikers.

Vanaf het najaar van 2017 heeft EAO Benelux de verlichting in haar kantoren, magazijn en productie gefaseerd vervangen door duurzame Qbright LED uitvoeringen van Eleqtron. Klaas de Vries is Financial Manager bij het bedrijf en nauw bij dit project betrokken: ‘Wij wilden besparen op energiekosten en betere verlichting realiseren. Na wat oriëntatie in de markt kwamen we uit bij Qbright LED verlichting van Eleqtron. Marvin Meijs, Sales Engineer, heeft ons hierbij geadviseerd. Hij heeft goed meegedacht en een lichtplan gemaakt. Hierdoor ontstond een prima stukje maatwerk. Marvin zorgde voor een berekening van de energiekosten met LED verlichting waaruit bleek dat we circa 60% bezuinigen. Dit voordeel zien we nu al op de energiemeter terug. Dat is al mooi meegenomen. Daarnaast konden we profiteren van de EIA (Energie Investeringsaftrek) van de Rijksoverheid.’

Proefopstelling
Eleqtron zorgde voor een proefopstelling met LED panelen. Klaas de Vries: ‘Hiermee konden we bijvoorbeeld bepalen of we wilden werken in de kantoorruimtes met een kleurtemperatuur van 3000 of 4000 K. Na een dagje wennen, kozen verreweg de meeste collega’s voor 4000 K. Hiermee kunnen zij werken in beter licht wat als rustig en prettig werd ervaren. Zelfs een collega die niet graag met het licht aan werkte, heeft nu dagelijks de verlichting weer aan.’

Beter zicht in productie
Harald Prins is bij EAO Benelux verantwoordelijk voor het magazijn, productie en logistiek. ‘Een voordeel van de LED verlichting is dat we in het magazijn beter zicht hebben gerealiseerd op de stellingen met producten. Bijvoorbeeld bij de bovenste schappen die eerder slecht zichtbaar waren. We hebben hier tegelijkertijd aanwezigheidsmelders van Eleqtron gebruikt, waardoor onnodig het licht aanlaten op deze locatie verleden tijd is geworden. We pasten deze melders ook toe in de toiletten. In de productie hebben we eveneens beter licht. Hierdoor kunnen we beter de tekstaanduidingen op producten lezen, waardoor minder fouten kunnen ontstaan.’

Montage van Eleqtron
De montage van de LED verlichting werd door EAO en door Eleqtron gedaan. Klaas de Vries: ‘Marvin begeleidde ons daar in. De wandcontactdozen voor de LED panelen zaten vlak boven het systeemplafond wat veel scheelde voor onze montage. En met de stekerbare snoeren van Eleqtron is het eenvoudig werken. Al met al zijn we erg tevreden met de begeleiding van Eleqtron en de fijne LED verlichting.’

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten. Uiteraard vindt u ons op 2BA (prijzen alleen zichtbaar voor 2BA-abonnees).

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag