Toonaangevend
in stekerbaar

ZapCloud: het handige cloud platform voor Qcharge

Gratis abonnement!

ZapCloud is het handige cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen. Dit platform is onderdeel van het Qcharge totaalconcept van Eleqtron: de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV). Hierbij worden de voordelen van dynamisch laden gecombineerd met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

In de ZapCloud draait het meest geavanceerde EV laad-balanceringssysteem, met als doel om de beschikbare energie zo efficiënt mogelijk te verdelen. Met ZapCloud ervaart u de voordelen van een betrouwbaar, snel en schaalbaar platform. Het abonnement op ZapCloud is, samen met de toekomstige updates voor het basispakket, geheel gratis!

De mogelijkheden van ZapCloud op een rij:

  • Portal functie: compleet overzicht van het laadsysteem. Hier kunt u het systeem volledig monitoren, laadstatistieken bekijken, rapporten opmaken en een gebruikersregistratie uitvoeren.
  • Installatieoverzicht: real time overzicht van alle oplaadpunten. Met het actuele elektrische verbruik, verdeeld over de verschillende fasen.
  • Laadstatistieken: grafische weergave van kWh verbruik voor het totale laadsysteem en individueel per laadstation.
  • Oplaadrapport: tabel van het actuele verbruik per laadstation of gebruiker.
  • Gedetailleerde kostenspecificering: overzicht van het stroomverbruik en de kosten voor de gebruiker. De facturering kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de installateur.
  • Communicatie bij een storing: via de ZapCloud kan er altijd contact worden gelegd met een ZapCharger Pro oplaadpunt. Dit geldt ook bij een storing. Zo kan bijvoorbeeld een oplaadpunt altijd op afstand worden opgestart.
  • Wachtrijsysteem voor intelligent beheer: met deze unieke technologie is er theoretisch geen limiet voor het aantal oplaadpunten dat u kunt installeren.

Qcharge: tot 3x meer elektrische auto’s opladen
Eleqtron biedt met het Qcharge totaalconcept een dynamische laad-fasebalans. Hiermee is het mogelijk, in combinatie met ZapCloud, om tot maar liefst 3x meer elektrische auto’s op te laden (in vergelijking met traditionele oplossingen). Hierdoor kan uw capaciteitsbehoefte met 90% verminderen. Deze oplossing is eenvoudig te combineren met een flexibele Qneqt vlakbandkabel. Hierdoor kunt u de installatie gemakkelijk aanpassen en het aantal laadpunten eenvoudig uitbreiden. Daarmee wordt er binnen de bestaande voedingscapaciteit van een gebouw of appartementencomplex een optimale laadoplossing beschikbaar. De drempel voor ‘de instap’ wat betreft elektrisch rijden wordt hierdoor verlaagd.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag