Toonaangevend
in stekerbaar

10 jaar samenwerking met Rijndorp Installaties voor onderhoud Las Palmas gebouw!

Het Las Palmas gebouw is een icoon op de Kop van Zuid in Rotterdam. Dit indrukwekkende, voormalige werkplaatsengebouw van de rederij Holland-Amerika Lijn is gebouwd tussen 1951 en 1953. Las Palmas werd in de periode 2005-2007 gerenoveerd en verbouwd. Nu is het Nederlands Fotomuseum er onder andere in gevestigd, net als het visrestaurant van de beroemde chef-kok Herman den Blijker. De huidige eigenaar is Union Investment Real Estate uit Hamburg.

Rijndorp Installaties
Rijndorp Installaties verzorgt al geruime tijd het onderhoud van de elektrotechnische installatie in Las Palmas. Vincent van Loenen is planner voor service en onderhoud bij dit bedrijf uit Zoeterwoude: ’Er komt heel wat bij kijken wat betreft elektrotechnisch onderhoud bij een groot gebouw als Las Palmas. Je kunt hierbij denken aan de signalering van de regeltechnische installatie, de noodsturing van generatoren, jaarlijks inspectie van de noodverlichting, inspectie bliksembeveiliging, jaarlijks onderhoud en het maandelijks beheer van de brandmeld-ontruimingsinstallatie. Daarnaast is er het oplossen van alle elektrotechnische storingen. In het gebouw zit al geruime tijd een lichtsturing van Eleqtron.’

Visualisaties
Alberto Ruitenberg is bij Eleqtron verantwoordelijk voor het support en onderhoud van de lichtsturing. Hij is daarmee contactpersoon voor Vincent. ‘De samenwerking met Eleqtron wat betreft onderhoud bij Las Palmas is er nu al 10 jaar. Wat daarbij opvalt is dat Alberto open staat voor vernieuwing. Bij de Jong Gortemaker Algra, een architectenbureau dat een gedeelte van Las Palmas huurt, is bijvoorbeeld gezamenlijk een mooie visualisatie en bediening van hun deel van de lichtsturing ontwikkeld. Daarnaast is er ook voor de begane grond en de vijfde verdieping een visualisatie voor een bijzondere touch screen gemaakt. Het onderhoud verloopt ook prima. Ik zou zeggen, op naar het volgende jubileum!’

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag