Toonaangevend
in stekerbaar

Nu leverbaar: Qneqt vlakbandkabel volgens CPR klasse B2ca

Eleqtron heeft Qneqt outdoor vlakbandkabel in het assortiment opgenomen die voldoet aan de zeer strenge CPR klasse B2ca (volledig: B2ca-s1,d0,a1). Deze kabel heeft tevens de IP68 beschermingsgraad. Daarmee is dit type vlakband, samen met de robuuste constructie, geschikt voor bouwwerken met een zeer groot brandrisico. Hierbij horen ook veeleisende toepassingen in een sector als de infra (tunnels, bruggen, sluizen etc.). Dankzij deze eigenschappen heeft deze vlakbandkabel een unieke positie in de markt!

De kabel is leverbaar met de aders 1,5 mm², 2,5 mm² en 4 mm² (3G, 5G en 7G).

Project Gotthard-basistunnel
Een soortgelijke Qneqt vlakband wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de noodverlichting in de Gotthard-basistunnel in Zwitserland, met 57 km de langste tunnel ter wereld. Omdat in een tunnel doorgaans veel aftakkingen nodig zijn, vormt prefab aangeleverde vlakbandkabel bij dit soort projecten een ideale oplossing. Daarnaast is dit type kabel ideaal voor toepassing in de industrie en op plaatsen waar stof en/of vocht kunnen voorkomen.

Uniek: LED verlichting box op vlakband
Uniek voor dit type B2ca vlakkabel is de LED verlichting box, die door Eleqtron prefab op de vlakband kan worden gemonteerd. Met een kleurtemperatuur van 5000K en een vermogen van slechts 7W vormt dit een ideale verlichting voor in tunnels en dergelijke. Eleqtron kan hiervoor professionele lichtberekeningen en -ontwerpen verzorgen met het DIALux evo softwareprogramma.

Voordelen Qneqt vlakbandkabel:

  • Zeer flexibel, prefab concept: aftakking vooraf plaatsen daar waar nodig.
  • Eleqtron kan het geheel volledig prefab aanleveren, dankzij eigen assemblagemogelijkheden.
  • Aanzienlijke besparing op ruimte, tijd en kosten.
  • Geen aansluitfouten mogelijk door kabelpatroon.
  • Eenvoudige montage.

Eleqtron heeft met Qneqt vlakbandkabel de vertegenwoordiging van Woertz uit Zwitserland. Deze producent is de uitvinder van dit unieke vlakbandconcept.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag