Toonaangevend
in stekerbaar

Heijmans installeert vlakband bij Hoogheemraadschap in ‘no time’

Door nieuwe technieken toe te passen, zijn er steeds meer mogelijkheden om kantoorgebouwen op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken. Dit is ook van toepassing bij de renovatie en verbouwing van het waterschapskantoor Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, in Houten. Heijmans Utiliteit heeft als hoofdaannemer de opdracht gekregen voor de bouw en de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Robert van Brederode, werkvoorbereider bij Heijmans, vertelt hierover: ‘Dit kantoor is in 1997 gebouwd. Het Hoogheemraadschap besloot het gebouw te renoveren, vanwege de behoefte om voorzieningen en installaties te verbeteren en de invoering van een flexconcept. Het gebouw wordt hiervoor anders ingedeeld en er wordt veel gewerkt met glazen wanden, waardoor de ruimtes dadelijk wat minder besloten zijn.’

Vrijwel foutloos installeren
Het waterschapskantoor krijgt onder andere een nieuw gebouwbeheersysteem. De aansluitingen hiervoor worden gerealiseerd met prefab vlakband, dat Eleqtron op de juiste plaats van de kabel al had voorzien van de verbindingen. Robert van Brederode: ‘Henk Pielman van Eleqtron heeft mij daarbij geadviseerd. We besloten om een vijf-polige versie van de vlakband te gebruiken, met hierin     een ader voor de voeding van het gebouwbeheersysteem systeem en 2 aders voor de voeding van de zonwering. Een ander groot voordeel was, de vlakband zat er in ‘no time’ in. Je hebt het dan over de installatie van circa 350 meter vlakkabel, binnen twee dagen met drie man. Je hoeft de kabel alleen maar op de goot te klikken. Dit is foutloos verlopen en alles was netjes prefab aangeleverd. Ik denk dat het werken met vlakband een prima product is voor de bouw. Je kunt hiermee namelijk vrijwel foutloos installeren. Ik vind dat er steeds minder vakkennis op de bouw aanwezig is. Het gebruik van vlakbandkabel, wat eenvoudig is, speelt daar prima op in.’

Andere slimme oplossingen
In overleg met Henk Pielman kwamen Robert van Brederode en zijn collega William van Bronkhorst uit op andere slimme, stekerbare oplossingen. ‘We hebben Qneqt aanwezigheidsmelders toegepast die voorzien zijn van een relais voor schakeling van de verlichting op 230V, inclusief een extra contact voor het aansturen van de regelaar voor het gebouwbeheerssysteem. En ik vond bij Eleqtron een handige, stekerbare verdeler die uniek is in de markt (de Q-T plug, redactie). Deze gebruikten we bij aansluiting van de melder op de verlichting, met het 2-polige signaal naar de regelaar van het gebouwbeheersysteem. De compatibiliteit met andere stekerbare merken is daarbij probleemloos verlopen. Henk onderbouwde dit met keuringscertificaten waardoor de verbindingen zijn gewaarborgd.’

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de  online catalogus  met onder andere deze producten. Uiteraard vindt u ons op 2BA (prijzen alleen zichtbaar voor 2BA-abonnees).

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag