Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron zorgt voor Qcharge oplaadpunten in regio Rijnmond

De Qcharge oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV) van Eleqtron worden steeds meer toegepast. Zo werd begin deze maand de vlakbandinstallatie met acht oplaadpunten opgeleverd bij het hoofdkantoor van een multinational in de chemie in de regio Rijnmond. Deze installatie met een maximale stroomsterkte van 63A is uit te breiden tot in totaal 30 elektrische voertuigen.

Eleqtron heeft hiervoor samengewerkt met een elektrotechnisch installateur, Pruisken Elektrotechniek uit Berkel en Rodenrijs.

Voordelen voor vastgoedbeheerder en gebruikers
Met Qcharge hebben de vastgoedbeheerder én de gebruikers een Smart oplossing: het beschikbare vermogen wordt automatisch verdeeld over meerdere oplaadpunten. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases namelijk altijd symmetrisch belast en wordt het vermogen optimaal gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om tot 3x zoveel elektrische auto’s op te laden in vergelijking met traditionele oplossingen.

Voordelen voor installateur
Er wordt met Qcharge circa 25% bespaard op installatiekosten. Hiervoor is namelijk slechts één installatie en één enkele voedingskabel nodig. Met ZapCloud is er een efficiënt en eenvoudig te gebruiken cloud platform beschikbaar. Hierin vindt de configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen plaats.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag