Toonaangevend
in stekerbaar

Collectieve Qcharge laadinfrastructuur voor VvE in Amsterdam

Ook voor VvE’s (Vereniging van Eigenaren) is een collectieve Qcharge infrastructuur erg interessant. Eleqtron heeft nu hiervoor de opdracht gekregen van een grote VvE in Amsterdam. Het gaat hier om een gezamenlijke parkeergarage met circa 180 plekken in een appartementencomplex.

Collectieve elektriciteitsvoorziening
Met deze technische uitbreiding is een groot gedeelte van de bewoners de komende jaren in staat om de eigen parkeerplek elektrisch te gaan laden en daarin volledig ontzorgd te worden. Hiermee tonen de bewoners van deze VvE in Amsterdam hun daadkracht om de kwaliteit van de leefomgeving te vergroten en op schaalgrootte gebruik te maken van emissievrij en duurzaam vervoer. Met de innovatieve Qcharge oplossing wordt er optimaal gebruik gemaakt van de collectieve elektriciteitsvoorziening en infrastructuur. Hiermee moderniseert de VvE haar pand, komt tegemoet aan de wensen van de bewoners en heeft tegelijkertijd volledige controle over installatie, onderhoud en veiligheid.

Voorbereid op de toekomst
Dankzij de collectieve Qcharge laadinfrastructuur is deze VvE nu voor 70% voorbereid op de toekomst van elektrisch rijden. De installatie kan eenvoudig voor 90% worden uitgebreid, door op dat moment de aftakkingen en backplates te monteren. Als de elektrische auto binnen is, hoeft slechts het Qcharge oplaadpunt te worden ingeklikt en opgestart. Daarmee is de installatie voor 100% voorbereid!

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Vanaf €150,– per parkeerplaats
Met Qcharge is er een kostenverlagende en flexibele manier van installeren beschikbaar. Dit maakt de drempel voor de stap naar het realiseren van elektrische laadvoorzieningen een stuk eenvoudiger. Afhankelijk van de situatie begint de vlakbandinstallatie al vanaf €150,- per parkeerplaats! Kortom, met een relatief lage investering kunt u al voorbereid zijn op elektrisch rijden!

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag