Toonaangevend
in stekerbaar

DME past Qneqt vlakband toe bij nieuwbouw Ds. D.A. v.d. Boschschool in Den Haag

Vlakbandkabel wordt steeds meer toegepast bij projecten in de utiliteitsbouw. Dit is ook het geval bij de DME Installatie Groep. Bij de nieuwbouw van de Ds. D.A. v.d. Boschschool in Den Haag hebben zij dit innovatieve, prefab product voor het eerst toegepast.

Project
Voor de v.d. Boschschool wordt momenteel een fraaie nieuwbouw gerealiseerd. De hoofdaannemer is Frank van Woerden Bouw uit Veenendaal. DME Installatie Groep uit Moerkapelle is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie, met Jaap de Ruiter als projectleider. ‘We hebben het bestek met de hoofdaannemer doorgenomen. Vanuit onze expertise hebben we hier een goede bijdrage aan kunnen leveren. Er was al een lichtplan. Samen met René den Haan van Eleqtron hebben we de stekerbare installatie ontworpen. We kwamen tot de conclusie dat er met Qneqt vlakbandkabel veel voordelen zijn wat betreft lagere kosten en tijdsbesparing. Daarnaast besloten we om decentrale aanwezigheidsmelders met DALI schakeling in de lokalen te gebruiken. Het licht in de lokalen gaat dan automatisch aan en uit. Daarnaast worden de armaturen automatisch gedimd bij meer lichtintensiteit. De onderwijzers kunnen de lichtintensiteit altijd handmatig aanpassen. Voor het ‘leerplein’, een grote ruimte die als een soort aula fungeert, werken we met een Rapid lichtsturing. Deze sturing is bijvoorbeeld handig als er een presentatie wordt gegeven. Dan kan er eenvoudig licht in deze ruimte worden gedimd. Met de keuze voor al deze producten en bijbehorende instellingen bespaart de school flink op energiekosten.’

Besparen op kosten en tijd
Jaap de Ruiter vertelt over zijn ervaring bij het project v.d. Boschschool. ‘We hebben gemerkt dat het installeren van vlakband het meest ideaal is bij het begin van de bouw. Dan kom je het minst obstakels tegen waar het vlakband dan omheen moet. We willen er dus voortaan naar streven om vlakband zo snel mogelijk in de bouw te monteren. Aan vlakband moeten we wel even wennen. Maar dat geldt eigenlijk altijd bij nieuwe installatieproducten. Hier bij de v.d. Boschschool is de toepassing van vlakband prima verlopen, we hebben bij de installatie flink kunnen besparen op kosten en tijd. We gebruiken de kabel voor de verlichting en monteren deze boven het systeemplafond.’ Ook bij andere projecten binnen DME is vlakband nu steeds meer aan de orde. Jaap de Ruiter: ’We willen het onder andere gaan gebruiken voor een verticale toepassing naar verdeelkasten toe. En bij oplaadpunten van elektrische voertuigen.’

Ds. D.A. v.d. Boschschool
De Ds. D.A. v.d. Boschschool werkt vanuit een christelijk mensbeeld, met respect voor elkaar en de omgeving. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar zijn er welkom. Eerst op de opvang en als ze 4 jaar zijn, kunnen ze doorstromen naar de basisschool. De school beschikt ook over een buitenschoolse opvang. Vanaf het najaar 2018 is de school gevestigd in het geheel nieuwe gebouw aan de Erasmusweg in Den Haag. Hiervoor is de oude locatie gesloopt. De Ds. D.A. v.d. Boschschool maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuteropvang uit Den Haag.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag