Toonaangevend
in stekerbaar

Slimmer opladen met Qcharge APM

Eleqtron heeft een uniek product op de markt gebracht voor het slimmer opladen van elektrische voertuigen (EV): Qcharge APM. Met dit SMART product wordt het gereserveerde vermogen, dat niet wordt gebruikt in een gebouw, aangewend voor de laadvoorzieningen.

Uitleg Qcharge APM
In een gebouw zit veel ‘verborgen vermogen.’ Denk hier aan liften, airconditioning units en pompen die niet altijd hoeven te werken. Of aan verlichting in een parkeergarage die ’s avonds uitgaat. Met Qcharge APM wordt nu dit ‘gereserveerde vermogen’ gebruikt. Dit innovatieve product meet continu het stroomverbruik van het gehele gebouw. Als er minder stroom wordt verbruikt, wordt er automatisch meer vermogen toegevoegd aan het EV-laadsysteem!

Eleqtron heeft een werkwijze ontwikkeld om Qcharge APM toe te passen. In overleg met de gebouwbeheerder wordt het energieverbruik van een vastgoedobject geanalyseerd. Als blijkt dat er te weinig vermogen beschikbaar is, verricht Eleqtron een vermogensonderzoek. Hieruit volgt een uitgebreide rapportage met een advies.

Voordelen Qcharge APM

 • Slimmer opladen van elektrische voertuigen
 • Geen grote investeringen of aanpassingen elektrotechnische installatie nodig
 • Verbetering van de klanttevredenheid bij de gebruikers van elektrische voertuigen
 • Continue monitoring via het ZapCloud platform

Download nu de documentatie over Qcharge APM.

Het Qcharge totaalconcept
Met het Qcharge totaalconcept zet Eleqtron de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
 • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
 • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
 • Productgarantie van 5 jaar.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag