Toonaangevend
in stekerbaar

Steegman Elektrotechniek werkt dankzij prefab producten sneller bij de Kessler Stichting

Het werken met prefab, elektrotechnische producten biedt veel voordelen. De installatie kan snel en eenvoudig plaatsvinden. Omdat de verbindingen vooraf zijn getest en goedgekeurd, zijn er aanzienlijk lagere faalkosten. Deze voordelen kwamen dit voorjaar naar boven bij de renovatie van de locatie Tichelaar van de Kessler Stichting aan de Toussaintkade in Den Haag. Steegman Elektrotechniek uit de gelijknamige plaats is hier de elektrotechnische installateur.

De renovatie
‘Ons project begon met een onderhoudsplan maar uiteindelijk is het een renovatie geworden’ zegt Anton Daamen, Interim-Manager Projecten bij de Kessler Stichting. ‘We werken hier op de locatie Tichelaar in een fraai, historisch pand uit 1895. Vroeger was dit een klooster. We wilden onder andere de CV-installatie met bijbehorend leidingwerk vervangen en moderniseren. Dit wilden we ook voor de elektrotechnische installatie en het CCTV-systeem met de camera’s. Er waren tijdens de renovatie twee duidelijke eisen: de brandveiligheid moest worden verbeterd en de bewoners moesten met de nieuwe installatie meer als individu benaderd kunnen worden .’ Hans Tielen, Projectleider bij Steegman Elektrotechniek, bracht hier oplossingen voor aan: ‘Wat betreft de individuele keuze, we hebben per kamer van een bewoner een nieuwe groepenkast geïnstalleerd. De maximale stroomsterkte is hiermee door de medewerkers van de facilitaire dienst van de Kessler Stichting per kamer te bepalen. Dit kan al naar gelang de behoefte, gedrag en mogelijkheden van de bewoner.’ Anton Daamen voegt hieraan toe: ‘Dit levert een bijdrage aan een betere brandveiligheid, in combinatie met een kleiner risico. Er kunnen nu immers niet zo gauw meer brandgevaarlijke situaties ontstaan.’

Kort uit bedrijf
Tijdens het installatiewerk mochten de bewoners nauwelijks gestoord worden. Hans Tielen: ‘Dit duurde voor de kamer van een bewoner maximaal één dag, in vele gevallen slechts een halve dag. Omdat we veel met prefab producten werkten, waaronder de groepenkasten die Eleqtron stekerbaar had geassembleerd en stekerbare snoeren, konden we dit realiseren.’ De renovatie is op dit moment nog gaande en wordt dit jaar voltooid.

Vlakband
Het hart van de nieuwe elektrotechnische installatie wordt gevormd door 5-aderig 10mm² Qneqt vlakbandkabel dat door het gehele pand op de centrale installatiegoot is gemonteerd. Hans Tielen: ‘Hiermee voorkwamen we dat we vele dikke kabels moesten gaan trekken. Omdat door het vlakband langzamerhand de oude installatie overbodig wordt, is er meer ruimte in de installatiegoot ontstaan. Dat is wel zo prettig voor toekomstige aanpassingen aan de installatie. En met het vlakband, eigenlijk een soort prikkabel, kunnen we met de stekerbare snoeren gemakkelijk aftakkingen maken. Dat werkt snel.’ Hans Tielen werkte al eerder met vlakbandkabel. ‘Dat is wel even geleden en van een ander fabricaat. Toen werd er nog veel met gereedschap gewerkt, wat ik onhandig vond. Met het huidige Qneqt werkt het een stuk eenvoudiger.’

Kessler Stichting
De Kessler Stichting vangt in Den Haag mensen op die opvang en/of zorg en begeleiding nodig hebben. Zij worden methodisch ondersteund op de weg (terug) naar een zinvol bestaan en worden ook begeleid  in de thuissituatie. Op de locatie Tichelaar in het centrum van Den Haag wonen circa 50 bewoners in een beschermende woonomgeving. Praktisch alle bewoners hebben meerdere problematieken en kunnen zichzelf daarmee redden mits er een veilige, gestructureerde woonomgeving is met deskundige begeleiding.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag