Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron lid van vereniging DOET

Eleqtron is lid geworden van de vereniging DOET (Dutch Organisation for Electric Transport). DOET is de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.

Wegens de introductie begin dit jaar van het Qcharge totaalconcept is Eleqtron lid geworden van DOET. De vereniging sluit met haar activiteiten uitstekend aan op de ontwikkeling van dit concept. Met Qcharge zet Eleqtron de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV). Hiermee biedt het bedrijf de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Dankzij Qcharge kan er met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit worden gerealiseerd.

Vereniging DOET
De vereniging DOET vertegenwoordigt de gehele keten van één van de snelst groeiende sectoren van Nederland. Mobiliteit vertegenwoordigt een markt van één biljoen EURO per jaar. Nederland loopt voorop in de belangrijkste verandering die deze sector de komende jaren tegemoet gaat. DOET streeft naar 100% elektrische mobiliteit opgewekt met duurzame energie, waarin innovaties groene groei versterken.

De leden van DOET zijn ondernemers en partijen die een centraal deel van hun bedrijfsvoering richten op elektrisch vervoer of elektrisch als speerpunt in hun beleid hebben staan. Voor hen ontwikkelt DOET activiteiten op het gebied van netwerken, lobby, kennisdeling & subsidies en internationale (samenwerkings-)mogelijkheden op het gebied van elektrische mobiliteit.

Eleqtron en Qcharge
Eleqtron biedt met Qcharge een dynamische laad-fasebalans. Hiermee is het (theoretisch) mogelijk, in combinatie met een slim cloud platform, om maar liefst 100 elektrische voertuigen op te laden in combinatie met een 63 Ampère voeding. Deze oplossing is eenvoudig te combineren met een flexibele Qneqt vlakbandkabel. Hierdoor kunt u de installatie gemakkelijk aanpassen en het aantal laadpunten eenvoudig uitbreiden. Daarmee wordt er binnen de bestaande voedingscapaciteit van een gebouw of appartementencomplex een optimale laadoplossing beschikbaar. De drempel voor ‘de instap’ wat betreft elektrisch rijden wordt hierdoor verlaagd.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Flexibel uitbreiden tot 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadunit (of laadpaal).
  • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag