Toonaangevend
in stekerbaar

Installatietijd aanzienlijk verkort bij renovatie Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Eleqtron heeft in 2015 bij de renovatie van NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, in samenspraak met de installateur (SDR Elektrotechniek, Staal Dekker en Ronday), een uniek concept met stekerbare producten ontwikkeld. Hierdoor is de installatietijd aanzienlijk verkort en is er stevig bespaard op de kosten.

Roomcontroller
Hotelkamers zijn vaak voorzien van complexe schakelingen zoals kruis- en wisselschakelingen, waardoor het vrij veel tijd kost om dit op een conventionele manier te bedraden. Eleqtron bracht alle schakelingen samen in een roomcontroller die geheel door Eleqtron is ontwikkeld en op maat is gemaakt. Hiermee werd de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd en de kans op fouten sterk gereduceerd. De schakelaars en de kaartlezer zijn met snoeren aangesloten en afgemonteerd op speciale insteekklemmen. De verlichting en de wandcontactdozen (wcd’s) zijn stekerbaar uitgevoerd en met Qneqt koppelsnoeren aangesloten. De Roomcontroller is voorzien van een Qneqt lichtsturing, met het Rapid systeem van CP Electronics.

De werking van de Roomcontroller kan aangepast worden aan de wensen van de beheerder. Standaard is de functionaliteit als volgt: de hotelkaart zorgt voor een vrijgave van de verlichting en het klimaat. Bij binnenkomst wordt de gangverlichting ingeschakeld als welkomstverlichting. De verlichting is te bedienen via pulsdrukkers. Bij vertrek wordt de hotelkaart uitgenomen en blijft de verlichting nog circa 1 minuut branden voordat alles wordt uitgeschakeld.

Prefab inbouwdozen
In dit project heeft SDR er voor gekozen om de schakelaars en wcd’s ter plaatse af te monteren. Eleqtron heeft de inbouwdozen met schakelaars vooraf, in eigen huis, prefab geassembleerd. Deze inbouwdozen zijn direct aan te sluiten op de roomcontroller waarin speciale insteekklemmen zijn gemonteerd. De schakelaars zijn pulsdrukkers die voorzien zijn van een RJ45 aansluitsnoer of een snoer 3-5 x 0,8 mm². Deze inbouwdozen kunnen direct in de wand worden geplaatst en zijn voorzien van klemschroeven die aan de voorzijde te bereiken zijn. Vanwege deze prefab oplossingen zijn aanzienlijke voordelen behaald wat betreft kosten en tijd.

Wandcontactdozen
De wandcontactdozen bij Hotel Krasnapolsky zijn aangesloten met snoeren 3G2,5 mm² die voorzien zijn van een speciale aderafwerking (zogenaamde ultrasoon verdichte aders). Ook deze units zijn direct in de wand geplaatst en met klemschroeven aangetrokken in de wand.

Supply Chain oplossingen
Project Krasnapolsky is met diverse Supply Chain oplossingen uitgevoerd. Zo werd er per hotelkamer een specifieke en gelabelde doos aangeleverd met de benodigde snoeren en onderdelen voor deze ruimte. Hierdoor ontstonden er geen ‘loopverliezen’ en werd er aanzienlijk bespaard op kosten en tijd.

Grand Hotel Krasnapolsky
Het NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolskyis een vijfsterrenhotel aan de Dam in Amsterdam. Adolph Wilhelm Krasnapolsky is de oorspronkelijke eigenaar van het hotel. Hij kocht in 1865 het Nieuwe Poolse Koffiehuis op aan de Warmoesstraat en vormde het om tot een populair restaurant, met als bijzonderheid een biljartzaal. In de loop der jaren werd het pand flink uitgebreid en voegde hij onder andere hotelkamers toe. Het hotel was eind 19e eeuw het enige in Amsterdam dat warm water en telefoontoestellen in elke kamer had. Vanaf de beginjaren ’70 verrichtte de Hotelgroep meerdere hotel- en restaurantovernames. in 1974 werd een Hotel Krasnapolsky in Paramaribo geopend. In het jaar 2000 werd de Krasnapolsky Group opgekocht door de Spaanse hotelketen NH Hotel Group.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de  online catalogus  met onder andere deze producten. Uiteraard vindt u ons op 2BA (prijzen alleen zichtbaar voor 2BA-abonnees).

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag