Toonaangevend
in stekerbaar

Vishvajit Sahay, Staatssecretaris India, bezoekt Qcharge project in Nederland

Het Qcharge totaalconcept voor het opladen van elektrische voertuigen mag zich ook in de belangstelling van de Indiase overheid verheugen. Op woensdag 19 september bezocht Vishvajit Sahay, Staatssecretaris Department of Heavy Industry van het Ministry of Heavy Industries & Public Enterprises in India, het recent opgeleverde Qcharge project bij de VvE Hoogkade in Amsterdam.

Het bezoek was door de Indiase staatssecretaris geïnitieerd voor een oriëntatie wat betreft oplossingen voor e-mobility in zijn land. Nederland wordt wereldwijd gezien als een land met een sterk ontwikkelde infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit bezoek was georganiseerd door Corine te Brake, Government Advisor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

VvE Hoogkade
Bij de VvE Hoogkade is de afgelopen zomer een collectieve Qcharge infrastructuur opgeleverd. Het gaat hier om een gezamenlijke parkeergarage met circa 180 plekken in een appartementencomplex. De eerste Qcharge oplaadpunten zijn nu opgeleverd. Met deze technische uitbreiding is een groot gedeelte van de bewoners de komende jaren in staat om de eigen parkeerplek elektrisch te gaan laden en daarin volledig ontzorgd te worden. Hiermee moderniseert de VvE haar pand, komt tegemoet aan de wensen van de bewoners en heeft tegelijkertijd volledige controle over installatie, onderhoud en veiligheid. Eleqtron realiseerde dit project samen met Peter Wigman, projectleider bij samenladen.nl

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Foto, bij het appartementencomplex VvE Hoogkade in Amsterdam.
Van links naar rechts: Corine te Brake (Government Advisor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Vishvajit Sahay (Staatssecretaris van het Department of Heavy Industry Ministry of Heavy Industries & Public Enterprises in India), Michael Bakker (Sales Manager bij Eleqtron) en Glenn van Diejen (Technical Sales Engineer bij Eleqtron)

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag