Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron en E-Flux werken samen omtrent verrekening laadkosten

Eleqtron en E-Flux hebben hun samenwerking bekrachtigd wat betreft de automatische verrekening van laadkosten. Dankzij de samenwerking kunnen nu de Zaptec laadpunten (als onderdeel van het Qcharge totaalconcept van Eleqtron) gebruikt worden, met elke aanbieder van laadpassen. Met de backoffice oplossing van E-Flux worden laadkosten automatisch verrekend en transparant in beeld gebracht. Daarnaast kan er vanuit de backoffice 24/7 support worden geboden bij laadproblemen. Hiermee ontzorgen Eleqtron en E-Flux zowel de eigenaar van het laadpunt, VVE-beheerder als de installateur die de laadpaal plaatst.

Samenwerking
Er is bij het opladen van elektrische voertuigen (EV) veel te doen omtrent het verrekenen van de kosten. Met de samenwerking van Eleqtron en E-Flux is dat verleden tijd. E-Flux biedt services aan waardoor het laadpunt door alle EV-drivers gebruikt kan worden. Daarbij kunnen de kosten automatisch met de eigenaar van het laadpunt worden verrekend. De installatie en configuratie van de Zaptec oplaadunit wordt ‘plug & play’ zodat de installateur geen extra tijd kwijt is. Na de installatie wordt de laadpaal zichtbaar in het portal en kan de eigenaar de afgesproken laadtarieven instellen en laadsessies bekijken. 

Qcharge: schaalbare installatie
Eleqtron heeft het Qcharge totaalconcept voor het opladen van elektrische voertuigen ontwikkeld voor het realiseren van een schaalbare installatie. Hiermee wordt bedoeld dat de installatie in stappen opgebouwd kan worden. Met een collectieve investering worden alle parkeerplekken 100% EV-ready gemaakt, zonder verhoging van de netaansluiting. In de toekomst kan de gebruiker snel en eenvoudig een laadstation laten plaatsen.

‘Collectief laden is collectief denken’
Uit recent onderzoek blijkt dat er in 2030 maar liefst 1,8 miljoen oplaadpunten in Nederland nodig zijn om alle elektrische auto’s op te laden. Appartementsgebouwen zijn objecten die bij uitstek geschikt zijn voor collectief laden. Immers, 85% van het laden vindt thuis plaats met als pluspunt dit in de avond en nacht plaats kan vinden. Eleqtron speelt met Qcharge in op de sterk toenemende behoefte aan collectieve oplaadpunten. Bij parkeergarages van een appartementencomplex (voor een Vereniging van Eigenaren, VvE) en bij kantoren worden van deze voordelen optimaal gebruik gemaakt: ‘collectief laden is collectief denken.’

Eleqtron en Qcharge
Eleqtron biedt met het Qcharge totaalconcept de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

E-Flux
E-Flux omvat een onafhankelijk beheersysteem voor laadpalen en laadpassen voor elke mogelijke locatie: thuis, bedrijf, publiek en onderweg. Met het ontwikkelen van flexibele laadoplossingen voor elektrische mobiliteit wil E-Flux de groei naar een duurzame wereld versnellen.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wilt t u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag