Toonaangevend
in stekerbaar

Bouwteam flink ontzorgd bij spraakmakend datacenter Bytesnet d’ROOT in Groningen

Bytesnet, een aanbieder van datacenterdiensten, heeft eind 2018 met d’ROOT Groningen een nieuw en spraakmakend datacenter en -lab in gebruik genomen. Eleqtron leverde de prefab Qneqt installatie voor de datahal, samen met de DALI lichtsturing en draadloze aanwezigheidsmelders. Mede dankzij het stekerbare maatontwerp van Eleqtron werd het bouwteam bij dit innovatieve datacenter flink ontzorgd.

Bytesnet d’ROOT Groningen
Het nieuwe d’ROOT Data Competence Center van Bytesnet in Groningen geldt als een innovatief datacenter met grote meerwaarde voor de Noordelijke regio. D’ROOT beschikt onder meer over een datalab, waar klanten en partners van Bytesnet gebruik kunnen maken van werk-, presentatie-, onderzoeks- en testruimtes. Dit letterlijk en figuurlijk groene gebouw staat midden op de Zernike Campus Groningen, nabij het ‘Energy Transition Centre’ (EnTranCe). Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) opende op woensdag 14 november het futuristische datacenter.

d’ROOT is een open en toegankelijk gebouw waar de hele noordelijke ICT-gemeenschap van profiteert. Bedrijven, wetenschappers en studenten kunnen gebruik maken van de modernste ICT-faciliteiten, zoals High Performance Computing. Een hoog beveiligingsniveau is gegarandeerd terwijl de datavloer volledig open staat voor diegenen die er moeten werken. Er is 24/7 gepersonaliseerde toegang tot het gebouw, de zaal, de kooi of zelfs het rack op basis van biometrie (irisscan).

Bytesnet d’ROOT is een van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland. Door toepassing van innovatieve, duurzame technieken ligt het energieverbruik aanzienlijk lager dan gebruikelijk. Ook levert d’ROOT haar restwarmte aan WarmteStad, voor de verwarming van huizen en gebouwen in Groningen.

Qneqt DALI lichtsturing
Eleqtron leverde voor het Bytesnet d’ROOT project de complete, stekerbare Qneqt installatie voor in de datahal. Het gaat hier om de systeembekabeling voor de DALI lichtsturing en de draadloze aanwezigheidsmelders. Hiervoor werd samengewerkt met Kropman Installatietechniek. De bekabeling werd, zoals doorgaans het geval is bij Eleqtron, geheel op maat prefab aangeleverd. De melders zijn door Eleqtron vooraf geprogrammeerd en in het data center volledig in gebruik gesteld. Hiermee werd het bouwteam bij Bytesnet d’ROOT sterk ontzorgd.

Bytesnet
Bytesnet is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten. De organisatie biedt, in Groningen en Rotterdam, naast connectiviteit ook housing & co-location. Bytesnet levert haar diensten vanuit vier thema’s: Housing & Co-Location, Expert Services, Data Innovation en Network Services.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze toegepaste Qneqt producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag