Toonaangevend
in stekerbaar

Nieuw: informatieportal voor opladen in parkeergarages

Het elektrisch rijden neemt in Nederland sterk toe. Hierdoor krijgen beheerders van parkeergarages steeds meer te maken met de vraag om te voorzien in faciliteiten voor het opladen van elektrische voertuigen (EV). Om het voor de beheerders van parkeergarages eenvoudig te maken, heeft Eleqtron met de website parkeergarage-opladen.nl een informatieportal geopend.

Informatieportal parkeergarages
Met de nieuwe informatieportal wordt antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen die bij parkeergarages spelen, zowel voor de beheerder als voor de huurder/gebruiker. Naast deze uitgebreide informatie kan er onder andere een stappenplan worden gedownload om tot een toekomstbestendige laadinfrastructuur te komen. Het gaat dan onder andere om eventuele aanpassingen wat betreft de elektrische installatie, de bekabeling en de laadpalen (of oplaadpunten).

Eleqtron heeft veelvuldig te maken met de laadinfrastructuur voor parkeergarages. Zo ontving het bedrijf al eerder de opdracht voor de parkeergarage van een multinational in de chemie, in de regio Rijnmond.

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Flexibel uitbreiden tot 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig cloud platform (ZAPTEC portal) voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vind je uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag