Toonaangevend
in stekerbaar

Schaalbare laadinfrastructuur met Qcharge oplaadpunten voor HumanCapitalCare

Eleqtron heeft onlangs Qcharge oplaadpunten geleverd voor buiten parkeerplaatsen bij het vernieuwde kantoor van HumanCapitalCare, op het Science Park Eindhoven in Son. Dit bedrijf is een dienstverlener op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid. De oplaadpunten, in totaal 16 stuks, zijn geïnstalleerd door BAM Bouw en Techniek. Dankzij het Qcharge totaalconcept vallen de installatiekosten 25% lager uit. Een ander belangrijk voordeel is dat er door dit laadconcept in de toekomst op dezelfde voedingskabel verder kan worden uitgebreid. Hierdoor is er een optimale, schaalbare oplossing beschikbaar.

Slechts één voeding van 63A nodig
Bij HumanCapitalCare is er slechts één voeding van 63A nodig voor de totale laadbehoefte. Dit is mogelijk vanwege de unieke dynamische laad/fase balans van de ZAPTEC ZapCharger Pro oplaadpunten: het enige laadconcept dat 1- en 3-fase oplaadsessies continu optimaal verdeelt over de beschikbare voeding. Hierdoor wordt onbalans in de installatie voorkomen. Bovendien worden de fases volledig symmetrisch belast. Daarmee is er geen capaciteitsverlies en worden piekbelastingen afgevlakt.

25% lagere installatiekosten
Bij het Qcharge concept vallen de installatiekosten, zoals ook bij HumanCapitalCare, circa 25% lager uit. Dit komt, naast het voordeel dat er slechts één voeding van 63A nodig is, omdat de elektrische beveiligingen voor zowel DC als AC al in de oplaadunit zijn ingebouwd. Hierdoor zijn er geen losse componenten meer die nog eens geïnstalleerd moeten worden. Daarnaast kunnen de laadpunten direct op de 63A voedingskabel aangesloten worden.

De oplaadpunten zijn zoals gebruikelijk verbonden met de ZAPTEC Portal: voor monitoring, het bekijken van laadstatistieken, opmaken van rapporten en het uitvoeren van gebruikersregistraties.

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.


Vertegenwoordigingen

Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag