Toonaangevend
in stekerbaar

Qcharge: kleinere investering bij installatie extra oplaadpunten!

Misschien heeft het parkeerterrein van je organisatie nog niet zoveel oplaadpunten als op deze foto. Toch weten we allemaal dat de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden in Nederland erg snel gaan. Zo worden in 2020 al circa 200.000 Elektrische Voertuigen (EV) in ons land verwacht. En in het jaar 2030 hebben we het al over 2 miljoen exemplaren!

Investering extra oplaadpunten
Het kan gezien de trends in elektrisch rijden dus geen kwaad om bij de aanschaf van de eerste oplaadpunten tegelijkertijd na te denken over de toekomst. Oftewel, kun je later mogelijk eenvoudig en met een beperkte investering extra oplaadpunten plaatsen? Of zijn er dan grote investeringen van toepassing, zoals een verzwaring van de netaansluiting of het aanleggen van extra kabels naar de parkeerplaatsen? Met Qcharge kun je deze grote investering in de toekomst voorkomen!

Hoe werkt dit in de praktijk?
Je besluit bijvoorbeeld om 2 oplaadpunten te plaatsen op het parkeerterrein. Als er een kabel getrokken wordt naar deze laadpunten is ons advies om deze kabel in 5G16 (5 x 16mm²) uit te voeren. Wanneer er later behoefte is aan meer oplaadpunten, kan er met Qcharge eenvoudig en met een kleine investering ‘doorgelust’ worden naar de nieuwe laadpalen!

Qcharge: toekomstbestendig!
Het grote voordeel van de Qcharge oplaadpunten is dat deze technisch zo zijn ontwikkeld dat altijd het maximale uit het beschikbare vermogen gehaald kan worden. Oftewel, er wordt een schaalbare oplossing geboden. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig mogelijk om op 1 groep van 63 Ampère tot maar liefst 20 oplaadpunten aan te sluiten. Qcharge is daarmee een toekomstbestendige oplossing!

De voordelen van het Qcharge totaalconcept op een rij:

  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV-opladers op één 63A groep.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.

Eleqtron en opladen
Eleqtron biedt bedrijven en VvE’s al met Qcharge en ZAPTEC laadpalen een uitstekende totaaloplossing voor het opladen van elektrische voertuigen (EV): één centrale installatie, toekomstbestendig en lage instapkosten! Zie de speciale websites van Eleqtron hierover: voor parkeergarages bij organisaties en bij VvE’s.

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag