Toonaangevend
in stekerbaar

Snel installeren voor nieuwe LED-boarding bij PSV

Het voetbalseizoen is voor PSV nog maar net begonnen. De Betaald Voetbalvereniging uit Eindhoven plukt echter nu al de vruchten van nieuwe digitale LED-boarding op de tweede ring! Om voor de start van het nieuwe seizoen deze technologie in het Philips Stadion snel te kunnen installeren, werd samen met Heijmans gekozen voor Qneqt vlakbandkabel met ingebouwde zekeringen voor selectieve beveiliging. Er was immers op deze locatie nauwelijks montageruimte beschikbaar voor verdeelkasten of kabeldozen.

Nieuwe LED-boarding PSV
De Qneqt vlakbandkabel is in het Philips Stadion in Eindhoven toegepast voor de nieuwe digitale LED-boarding op de tweede ring. Daarmee is PSV de eerste club in Nederland die de gehele tweede ring hiervan voorziet. De Brabantse Betaald Voetbalvereniging realiseert hiermee meer beleving in het stadion. Bovendien zijn er hiermee meer commerciële mogelijkheden.

Voordelen Qneqt prefab vlakbandkabel
Werken met Qneqt vlakbandkabel in het Philips Stadion vormde eigenlijk het summum van prefab installeren. De aftakking is voorzien van een schroefbare zekeringhouder, die meteen een connector is. Zo is op iedere plaats die je wenst, op het juiste punt, een beveiligde aftakking op de vlakband te monteren. De afgaande bekabeling is voorzien is van een verdeelsysteem met ronde IP68 Techno stekers. Op de locatie bij PSV hoefde dan nauwelijks meer te worden gemonteerd. Dit scheelde aanmerkelijk in de installatiekosten en -tijd!

De voordelen

  • Zeer geschikt als prefab oplossing
  • Zeer flexibel concept, aftakking daar waar nodig
  • Geen aansluitfouten mogelijk door kabelpatroon
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Kostenbesparende oplossing

Gebruikte type vlakband
De gebruikte 5-aderige 10 mm² PVC vlakbandkabel (type 5G10) is geschikt voor de Eca brandklasse (volgens de CPR-norm). De prefab kabel is voorzien van aftakkingen met een zekeringhouder voor selectieve beveiliging.

Fabrikaat Woertz
Eleqtron heeft met Woertz uit Zwitserland de exclusieve vertegenwoordiging in Nederland voor de Qneqt vlakbandkabel (ook wel vlakband of vlakkabel genoemd). Woertz is in 1928 opgericht en is de uitvinder van het unieke vlakbandconcept. De eerste patenten hiervoor werden al in 1968 afgegeven. Het behoeft geen nadere uitleg dat een Zwitserse fabrikant staat voor kwaliteit en precisie.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron. Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag