Toonaangevend
in stekerbaar

‘Hotelkamer in maximaal 2 uur tijd klaar bij project 2Amsterdam’

Oplossingen Eleqtron dragen sterk bij aan snelheid in het project

 

Een project met heel weinig bouwruimte waar met een strakke planning snel moet worden gewerkt: dat zijn belangrijke kenmerken van het project 2Amsterdam. Dit omvangrijke nieuwbouw- en renovatieproject wordt ontwikkeld door Provast in opdracht van Commerz Real en vindt plaats op de Zuidas in Amsterdam, de nummer 1 zakenlocatie van Nederland. Twee torens aan de Strawinskylaan, genaamd ‘De Tweeling’, zijn hier volledig gestript en worden nu gerenoveerd. Voorheen waren in de torens AkzoNobel en Stibbe gevestigd, die in 2016 naar nieuwbouwlocaties in Amsterdam vertrokken (waar Eleqtron de stekerbare installatie voor leverde). De Westtoren wordt getransformeerd naar een moderne hoteltoren. Hier is Eleqtron met Unica als opdrachtgever nauw bij betrokken. De Oosttoren krijgt weer een kantoorbestemming. Onder de torens komt nog eens een nieuwe, meerlaagse parkeergarage. De TBI-onderneming J.P. van Eesteren is bij 2Amsterdam verantwoordelijk voor de engineering en de bouw.

Complexe ligging
Op de drukke Zuidaslocatie is zeer weinig bouwterrein aanwezig. Daarom kan er eigenlijk alleen maar just-in-time geleverd worden. In het omliggende gebied (het project ligt tussen de Strawinskylaan en de ringweg A10) wordt veel gebouwd en gaat de openbare infrastructuur op de schop. Bij de inrichting van de bouwplaats is er door J.P. van Eesteren dan ook rekening mee gehouden dat deze verschillende keren aangepast moet worden. Hierbij is er met het oog op de drukke omgeving veel aandacht voor veiligheid en bereikbaarheid. Dit alles heeft veel invloed op het bouwproces.

Meliá hotelketen
Het Spaanse Meliá opent dadelijk in 2021 in de Westtoren een viersterrenhotel met maar liefst 328 kamers, genaamd Innside Amsterdam. Het wordt de eerste vestiging van deze internationale hotelketen in Nederland. De toren van 64 meter hoogte is met deze transformatie verhoogd met drie verdiepingen. Op de bovenste verdieping, met een hoogte van 8,5 meter, komt een grote Skybar (de eerste op de Zuidas) met een fraai uitzicht op het centrum van Amsterdam.

Rol Unica
Unica is het installatiebedrijf voor de hoteltoren met Jeroen Schulte Fischedick als werkvoorbereider voor de elektrotechnische installatie: ‘Wij zijn hier eveneens verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige oplossingen. Daarmee is het voor ons met deze grote toren een complex project. Een belangrijke uitdaging is hier de snelheid, plus dat steeds veel mensen op een kleine hotelkamer werkzaam zijn. Daarom hebben we hier gekozen voor zoveel mogelijk prefab oplossingen, in combinatie met wekelijkse just-in-time leveringen vanwege de krappe bouwruimte. Hiervoor hebben we met René den Haan van Eleqtron veel overleg gehad om tot ons gewenste maatwerk te komen.’

Prefab en Supply Chain oplossingen van Eleqtron
Deerns, de installatietechnisch adviseur voor 2Amsterdam, had al het beginontwerp voor de installaties gemaakt. Jeroen Schulte Fischedick: ‘Dit ontwerp hebben wij, onder andere met BIM, verder ingevuld. Samen met René hebben wij nog eens het stekerbare Qneqt concept voor 2Amsterdam ontwikkeld. Dit levert ons veel tijdwinst op en voorkomt fouten. Daarnaast hebben we samen goed gekeken naar Supply Chain oplossingen. Voor iedere hotelkamer of gang wordt just-in-time een volledig gelabeld pakket aangeleverd waardoor we snel kunnen installeren. Dit pakket bestaat voor een hotelkamer uit snoeren, schakelmateriaal en een room controller. Voor de gangen levert Eleqtron prefab kabeldeksels en de snoeren. Allemaal door Eleqtron zoveel mogelijk prefab én stekerbaar gemaakt. We hoeven hiervoor alleen nog maar in te klikken. Hierdoor zijn we bijvoorbeeld per hotelkamer slechts maximaal 2 uur kwijt!

Planning
In nauw overleg met Michael Kreukniet van Eleqtron worden steeds de gelabelde pakketten op het juiste moment aangeleverd. Jeroen Schulte Fischedick vervolgt: ‘Eleqtron stelt zich daarbij flexibel op en denkt goed mee. Dat scheelt ons aanzienlijk in de planning. Wij moeten immers begin 2020 de installatie klaar hebben. Na de oplevering door J.P. van Eesteren gaat Meliá dan de toren inrichten en als hotel een tijdje proefdraaien.’

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag