Toonaangevend
in stekerbaar

Marco Fazari, stagiair bij Eleqtron: ‘Ik gebruik mijn ICT-kennis voor de doorontwikkeling van een kabeltester’

Je leest er veel over in de media, de enorme behoefte aan goed technisch personeel. En dan nog liefst in combinatie met ICT. Een studierichting die je voor functies in dit vakgebied goed kan opleiden is Technische Informatica bij de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze studie werk je namelijk aan de ontwikkeling van moderne ICT-systemen. En dankzij de kennis van software programmeren én hardware die je bij deze studie opdoet, kun je op het snijpunt daarvan opereren. Dit alles biedt een student in de toekomst veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Marco Fazari is zo’n student Technische Informatica, nu in het derde studiejaar. Bij Eleqtron vult hij zijn stageperiode in.

Begeleiding
Marco vertelt: ‘Eleqtron is een leuk bedrijf waar ik als stagiair met mijn technische interesse uitstekend aan de slag kan. Ik word hierbij begeleid door Alberto Ruitenberg, Technical Support Engineer. Hij weet veel van de producten en systemen bij Eleqtron, heeft veel ICT-kennis en helpt mij stap voor stap naar een goed eindproduct. Hij helpt mij prima op weg.’

Doorontwikkeling kabeltester
Het gaat bij de stageopdracht van Marco om de doorontwikkeling van een kabeltester. ‘Deze is bij de assemblage-afdeling van Eleqtron, waar onder andere prefab kabels met verbindingen worden gemaakt, in gebruik. Aan het einde van de productie wordt deze test bij iedere geassembleerde kabel uitgevoerd. Er is bij Eleqtron een behoefte om volledig geautomatiseerd meer informatie over de kabeltest vast te leggen. Daarom wordt er dadelijk in de nieuwe versie van de kabeltester automatisch een uitgebreid rapport van de geteste kabel vastgelegd en naar de server geüpload. De kabeltester wordt voorzien van een wifi verbinding waardoor er draadloos gecommuniceerd kan worden. Het apparaat is bovendien op te laden waardoor een geheel mobiele test mogelijk is. Hierdoor kun je op de testlocatie veel flexibeler werken.’

Juiste testinformatie
De nieuwe kabeltester levert veel voordelen op. Marco vertelt: ’In het rapport wordt onder andere de informatie van de goed- of foutmelding vermeld, wie de test heeft uitgevoerd en een uniek kabelidentificatie kenmerk dat hoort bij de desbetreffende test. Daarmee heb je altijd de juiste informatie vastgelegd wat bij Eleqtron belangrijk is voor de kwaliteitszorg. Omdat de testinformatie nu nog handmatig wordt verwerkt, bespaar je in deze geautomatiseerde versie flink op tijd en kosten.’

Marco werkt aan nog meer mogelijkheden met de kabeltester: ‘We onderzoeken of er met het rapport automatisch een label uitgeprint kan worden, met de specificaties van het product. Uiteindelijk gaat het bij mijn opdracht om aanpassingen van zowel de hardware als de software. Het eindresultaat moet een verbeterde versie van de kabeltester zijn in combinatie met de ICT-voordelen van nu. Mijn interesse in techniek komt hier dan ook uitstekend van pas.’

Eindresultaat
Marco heeft het bij Eleqtron prima naar zijn zin. ‘Ik vind het leuk om aan een nieuwe versie van de kabeltester te werken. Samen met de feedback van de assemblagemedewerkers wil ik tot een gebruiksvriendelijk eindresultaat komen. Dat is goed voor Eleqtron en ook voor mij. Daarmee verbreed ik namelijk mijn kennis en kunde.’ De verwachting is dat de nieuwe versie van de kabeltester medio 2020 voor Eleqtron beschikbaar is.

Blogs van Eleqtron
Lees ook de andere blogs van onze medewerkers.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag