Toonaangevend
in stekerbaar

Slim laden bij Caland Dock in Den Haag

Samenwerking met totaalinstallateur Spindler

Een parkeergarage wordt bij nieuwbouw steeds vaker direct voorzien van een collectieve installatie voor het opladen van elektrische auto’s. Dat gebeurt ook bij het project Caland Dock, aan de Calandkade in Den Haag. Dit project van Stebru bestaat uit 5 gebouwen met 550 woningen en commerciële ruimtes, die begin dit jaar zijn opgeleverd. Daarbij is al een parkeergarage voorzien van het Qcharge totaalconcept voor elektrisch laden, met de laadinfrastructuur en oplaadpunten. 

Spindler
Bij dit omvangrijke project van Stebru is Spindler de installateur. Zij verzorgen als ‘totaalinstallateur’ alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige activiteiten voor het Caland Dock. John Koemans, projectleider elektrotechniek bij Spindler, vertelt. ‘Zo eind 2019 raakte ik op de hoogte van Qcharge. Ik bezocht onder andere het seminar dat Eleqtron hierover gaf in Het Kasteel bij Sparta Rotterdam. Wat mij opviel is dat je met een beperkt aanwezig vermogen in een gebouw relatief veel oplaadpunten kunt aansluiten. Slim laden dus. De installatie is vrij eenvoudig en je kunt deze gelijk toekomstbestendig uitvoeren. Voor ons zijn dat belangrijke voordelen.’

Caland Dock
Het project Caland Dock is een van de eerste projecten met Qcharge voor Spindler. John Koemans: ‘Wij werken al heel lang in de woningbouw, dat is niet nieuw. Nu zien we dus ook dat een collectief systeem voor het opladen van elektrische auto’s steeds meer wordt toegepast. De keuze voor Qcharge heeft hier goed uitgepakt. Het opladen verloopt probleemloos. Ik hoor namelijk niets over mogelijke problemen.’

Ervaringen monteurs
De monteurs van Spindler hebben ondertussen ook kennis gemaakt met Qcharge. ‘Zij vonden het gemakkelijk te monteren. De vlakbandkabel kan bovendien maar op één manier worden aangesloten op de voeding en de aansluitdozen, dus dat kan niet fout. De kabel hebben we ook eenvoudig om de hoek van een betonnen kolom kunnen aanleggen.’

Volop in gebruik
Ondertussen is Qcharge volop in gebruik. ‘Na de installatie zorgt Eleqtron voor het inregelen in de ZAPTEC cloud portal. Daar hebben wij dus geen werk aan en dat verloopt prima.’ Ondertussen zijn er volop installatieprojecten voor Spindler. ‘Ook daar hebben we het voornemen om met Qcharge te gaan werken. Het is ons immers uitstekend bevallen.’

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Lagere totale kosten per parkeerplek.
 • Eén type oplaadpunt dat geschikt is voor alle auto’s.
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen.
 • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen.
 • In alle omstandigheden, samen met andere bewoners, een optimaal opgeladen accu.
 • Indeling parkeerplaatsen kan ongewijzigd blijven.
 • Automatische verrekening van laadkosten binnen de VvE, met E-Flux.
 • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig en gratis cloud platform voor de beheerder (inclusief gratis updates).
 • Productgarantie van 5 jaar.
 • Ondersteuning met support en onderhoud.


Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag