Toonaangevend
in stekerbaar

Nieuwbouw AFAS Experience Center: alles met elkaar geïntegreerd

Nieuwbouw AFAS Experience Center in Leusden met hoofdgebouw
DLS installatieconcept HOMIJ bij AFAS met Qneqt vlakbandkabel van Eleqtron
Nieuwbouw AFAS Experience Center in Leusden met oa theater
Letters nieuwbouw AFAS Experience Center in Leusden
Nieuwbouw AFAS Experience Center Leusden zijaanzicht
Nieuwbouw AFAS Experience Center in Leusden overzicht

In Leusden verrijst het AFAS Experience Center, een bijzonder nieuwbouwproject van AFAS Software. Het ontwerp is gebaseerd op de veranderde manier van werken, leren en verblijven. Alles is daarbij met elkaar geïntegreerd, net als de software van AFAS. Het project wordt door Dura Vermeer en HOMIJ Technische Installaties gerealiseerd. Eleqtron werkt samen met HOMIJ wat betreft de stekerbare bekabeling, met onder andere prefab vlakbandkabel. De bouw en het installatiewerk is nu nog in volle gang. De oplevering van het AFAS Experience Center vindt dit jaar plaats.

Diverse gebouwen
AFAS Software is al gevestigd in Leusden, op een steenworp afstand van de nieuwbouw. Het AFAS Experience Center biedt echter dadelijk veel meer dan alleen maar een nieuw hoofdkantoor. Het enorme complex bestaat uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, 62.000 m2 groot. Er is een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. Daarnaast is er een compleet, professioneel theatergebouw. Hierin bevinden zich ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende theaterproducties. Het AFAS Experience Center is zo optimaal mogelijk ‘duurzaam’ ontwikkeld. Zo is het complex vrijwel energieneutraal, worden groene sedumdaken toegepast en heeft het geen gasaansluiting. Voor de opwekking van warmte en koude wordt de WKO-installatie ONE van Dubotechniek ingezet.

Installaties en Bouwfysica
In samenwerking met installatie-adviseur Valstar Simonis en bouwfysica adviseur Peutz zijn door HOMIJ voorstellen en bestekken gemaakt voor de installaties en de bouwfysica. Aan de hand van de uitgangspunten, maar ook sterk kijkend wat er verbeterd en geoptimaliseerd kan worden, wordt nu in samenwerking met Dura Vermeer het project gerealiseerd. Wouter Ruisch is Project Manager bij HOMIJ en hij licht de nieuwbouw van het AFAS Experience Center toe. ‘Dit is absoluut een flink project voor ons, met de verantwoordelijkheid voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in de verschillende AFAS gebouwen. Maar met dit soort grote projecten hebben wij veel ervaring. Dit past dan ook uitstekend bij ons. Wat hierbij prettig werkt zijn de korte lijnen met de AFAS bouwdirectie. AFAS gaat wat betreft de kwaliteit altijd voor een 10. Dat is veeleisend maar daar kunnen wij prima in mee.’

DLS installatieconcept
Bij AFAS werkt HOMIJ met haar integrale DLS installatieconcept voor de utiliteitsbouw. Dit combineert elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen. De integraliteit uit zich al in de ontwerpfase, zo gaat DLS naadloos mee in een BIM-ontwerpproces. Tijdens de bouw wordt gebruik gemaakt van prefabricage. HOMIJ werkt met DLS dan ook direct achter de bouwers aan. Wouter Ruisch: ‘Het werken met DLS biedt ons veel voordelen. We kunnen vooral veel werktuigbouwkundige componenten in onze prefabricagewerkplaats al monteren. Dit scheelt ons veel in kosten en tijd. De DLS installatie-opbouw kunnen we met de verschillende gebouwen steeds weer toepassen, alleen dan net anders uitgevoerd. De aansluitingen lopen daarbij zoveel mogelijk vanuit de vloer.’ HOMIJ werkte bijvoorbeeld al eerder met het DLS concept bij het Nieuwe Universiteitsgebouw Amsterdam, onder andere samen met Eleqtron.

Qneqt prefab vlakbandkabel
Voor de bekabeling is onder andere gebruik gemaakt van Qneqt vlakbandkabel met de aansluitingen al op de juiste plaats vooraf gemonteerd. ‘Het is fijn dat deze oplossing van Eleqtron ook een prefab oplossing is. Dit scheelt ons enorm in kosten en tijd en er zijn niet of nauwelijks faalkosten. De Qneqt vlakbandkabel monteren we uiteraard ook op de goot van ons DLS installatieconcept. Vrijwel alle E en W componenten zijn daarmee optimaal geïntegreerd. Eleqtron leverde ook de bijbehorende stekerbare snoeren en de 3- en 5-polige aansluitdozen. Zoals gezegd, het is een groot project. Goed met elkaar samenwerken is daarbij cruciaal. Dat verloopt prima met Eleqtron.’

Meer informatie over Eleqtron
Klik hier voor de online catalogus met deze producten . Download hier de Eleqtron documentatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag