Toonaangevend
in stekerbaar

Eleqtron: uiterst compleet in DALI lichtsturingen

Voorbeeld lichtsturing Eleqtron Qneqt lichtsturing met LOYTEC
Weergave LOYTEC DALI lichtsturing van Eleqtron
Visualisatie touch screen Eleqtron Qneqt LOYTEC lichtsturing
Loytec LDALI power supply en LDALI BACnet controller van Eleqtron
Kantoren met Eleqtron Qneqt lichtsturing

Maatwerkoplossingen met CP Electronics en LOYTEC

Eleqtron heeft een ruime ervaring in lichtsturingen volgens het DALI protocol. Daarbij gaat het veelal om maatwerkoplossingen. Wij werken met het merk Rapid van onze leverancier CP Electronics, uit Groot-Brittannië. Hiermee kunnen wij DALI lichtsturingen, doorgaans stand alone, voor u kunnen engineeren en configureren. Nu kan Eleqtron ook de maatwerkoplossingen van de Oostenrijkse fabrikant LOYTEC in haar projecten toepassen. Deze producten voor een DALI lichtsturing zijn uitstekend geschikt voor integratie in een gebouwbeheersysteem: van een kleine school tot de grootste kantoorgebouwen.

Het LOYTEC programma
LOYTEC biedt een uitgebreid assortiment aan DALI producten voor verschillende toepassingen in de gebouwautomatisering. Een groot voordeel is dat deze fabrikant uitsluitend met open en gestandaardiseerde communicatieprotocollen werkt. Hierdoor kan er met de lichtsturing eenvoudig een integratie met verschillende protocollen plaatsvinden. Daarmee kunnen we deze DALI producten in vrijwel elk project voor lichtsturing binnen een gebouwbeheersysteem toepassen.

Verschillende functionaliteiten in één apparaat
Veelal combineren de LOYTEC DALI producten (automation servers, IP-gebaseerde I/O-modules en controllers, ruimte controllers, gateways en touchpanels) verschillende functionaliteiten in één apparaat. Daardoor kan één en hetzelfde product gelijktijdig voor verschillende toepassingen ingezet worden. De gateway biedt bijvoorbeeld ook een grafische interface voor een dynamische visualisering van de installatie of er kunnen trenddata opgeroepen worden. Lokale bediening is onder andere mogelijk met de draadloze EnOcean-technologie.

Maximale flexibiliteit
LOYTEC biedt maximale flexibiliteit voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dit is mogelijk dankzij de combinatie van de verschillende functionaliteiten in één apparaat, de eenduidige configuratie en bediening en de toepassing van open en gestandaardiseerde communicatieprotocollen. Bijvoorbeeld met de koppeling van Modbus naar BACnet, M-bus naar BACnet, LON naar Modbus of BACnet naar LON. Er zijn vele combinaties mogelijk!

Eenduidige configuratie
LOYTEC hecht bij alle functionaliteiten waarde aan eenduidige configuratie en bediening, ongeacht welk apparaat. Hetzelfde geldt voor vereenvoudiging van configuratie van op zichzelf staande functionaliteiten. Dit is van toepassing zowel voor het integreren van verschillende communicatienetwerken als voor het opzetten van tijdprogramma’s, alarmdefinities, datalogfuncties of de opbouw van grafische schermen. Ook het terugbrengen tot één configuratietool voor alle verschillende LOYTEC producten vereenvoudigt het werken met deze producten.

SMI (Standard Motor Interface)
Naast de bekende DALI interface is het met LOYTEC ook mogelijk om SMI (Standard Motor Interface) toe te passen. Deze techniek maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een buismotor voor zonwering via een 2-draads bus door te koppelen.

Voordelen LOYTEC programma:

  • Zeer geschikt voor toepassing in een gebouwbeheersysteem (GBS).
  • Mogelijkheid voor verschillende functionaliteiten in één apparaat.
  • Eenvoudige integratie met verschillende protocollen.
  • Maximale flexibiliteit.
  • Uitgebreid assortiment.
  • Toepasbaar in kleine én grote gebouwen.

Eleqtron werkt voor het LOYTEC programma samen met partner Vedotec.

Waarom lichtsturing?
Verlichting zorgt maar liefst voor circa 40% van het energieverbruik van een gebouw. Door hier met een lichtsturing (ook wel lichtmanagementsysteem of lichtsturingssysteem genoemd) efficiënter mee om te gaan, kunt u veel besparen! Een intelligent lichtsturingssysteem vormt de basis in uw gebouw voor energiebesparing van uw verlichtingsinstallaties. Daarnaast heeft u de voordelen van bedieningsgemak, comfort en veiligheid. Eleqtron maakt met haar lichtsturingen doorgaans gebruik van het DALI protocol, een internationale standaard voor een intelligent en eenvoudig beheer van lichtinstallaties. Hiermee realiseert u een klein of een uitgebreid lichtsturingssysteem. Dit kan centraal worden bediend met touch screens en gekoppeld worden aan alarm- of beveiligingsinstallaties. Eleqtron kiest bij lichtsturing voor de maatwerkoplossingen van CP Electronics en LOYTEC.

Qneqt aanwezigheidsmelders
De Qneqt lichtsturing wordt vaak toegepast met aanwezigheidsmelders. Voornamelijk voor het aansturen van verlichting, maar ook in combinatie met gebouwbeheersystemen (GBS) en klimaatinstallaties. Daarmee bespaart u energiekosten en vermindert u de CO2-emissies. De melders zijn doorgaans stekerbaar uitgevoerd om snel en flexibel te kunnen installeren.

Qneqt vlakbandkabel
Qneqt vlakbandkabel is een ideaal product om zeer snel een stekerbare infrastructuur voor een (licht)sturing aan te leggen. Eleqtron maakt deze prefab oplossing, met de juiste aftakking op de juiste plaats, geheel volgens uw ontwerp. Hierdoor kunt u de vlakband direct monteren op uw bouwlocatie. Qneqt vlakbandkabel wordt toegepast in combinatie met onze stekerbare oplossingen.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.
Klik hier voor de online catalogus en de prijslijst.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag