Toonaangevend
in stekerbaar

Qcharge zorgt voor veel flexibiliteit bij woongebouw De Raedt

Gebouw De Raedt in Rotterdam met VORM
Qcharge installatie met VORM bij De Raedt Rotterdam
De Raedt Qcharge parkeerdek
Qcharge installatie met VORM bij DE Raedt Rotterdam
Zijaanzicht gebouw De Raedt in Rotterdam met VORM

Aan de Mathenesserlaan in Rotterdam-West is in oktober woongebouw De Raedt opgeleverd. Het is een bijzondere transformatie van een voormalig kantoor- en schoolgebouw, ontwikkeld door VORM. Voor de parkeervoorzieningen is het Qcharge laadsysteem met succes toegepast. Dit komt voort uit de samenwerking tussen VORM en Eleqtron.

De Raedt en de historie
Het woongebouw De Raedt staat op een locatie met een lange historie. Christiaan Groeneweg is projectontwikkelaar/hoofd transformaties bij VORM en kent het gebouw door en door. Hij vertelt: ‘Vanaf 1903 stond hier het Rotterdamsch Sanatorium, een soort privé kliniek. Het is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd door de geallieerden omdat in dit pand destijds de SS was gelegerd. In 1968 werd het complex vervangen door het huidige gebouw, ontworpen door het beroemde architectenbureau van de Gebroeders Kraaijvanger. Het gebouw werd gebruikt als kantoor voor OGEM. We hebben daar speciale elementen van kunnen behouden zoals de fraaie kluisdeuren in de kelder. Later werd het gebouw gebruikt als school door het Albeda College. Wij hebben het vanaf eind 2018 kunnen transformeren naar een luxe woongebouw met 51 koopappartementen.’

Enthousiast
Christiaan Groeneweg is erg enthousiast over de realisatie van De Raedt. ‘Ik vind het erg stijlvol geworden en een passende aanvulling voor deze stedelijke omgeving in het Beschermde Stadsgezicht. De appartementen zijn dan ook snel verkocht. Het Qcharge laadsysteem, met nu 9 oplaadpunten, hebben we mooi kunnen inpassen. Wat ik erg fijn vind is dat Qcharge veel flexibiliteit geeft. Nu is bij alle parkeerplekken, in de garage en op het parkeerdek, tijdens de transformatie de vlakbandkabel aangebracht. Een bewoner kan daarmee op ieder gewenst moment, zelfs jaren later, een oplaadpunt aanvragen en op korte termijn op deze vlakbandkabel laten monteren. Zonder allerlei gedoe, en dat is fijn voor de bewoners. Zij hebben dit systeem dan ook omarmd.’

Samenwerking
‘De Raedt is een van de eerste resultaten van de samenwerking Eleqtron en VORM wat betreft Qcharge collectief laden’, vervolgt Groeneweg. ‘Als gevolg van onze samenwerking passen we dit, waar van toepassing, ook bij volgende projecten toe. Gezien de groei van elektrisch rijden en de voordelen van dit systeem verwacht ik dat we Qcharge veel gaan zien.’ 

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu.
  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar


Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag