Toonaangevend
in stekerbaar

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP 

In het najaar van 2020 is de renovatie van het ADP kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel afgerond. Samen met installateur VNV Techniek zorgde Eleqtron voor diverse slimme oplossingen wat betreft Qneqt stekerbaar installeren en het Qcharge laadpaalconcept. 

ADP 
ADP is een bedrijf met een Amerikaanse oorsprong, ontstaan in 1949. Toen zag oprichter Henry Taub in New Jersey de noodzaak voor een structurele oplossing wat betreft het uitbetalen van salaris en de bijbehorende administratie. Hij richtte ADP op en bouwde het uit tot een gespecialiseerde dienstverlener in salarisadministratie. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener in payroll en HR Services. In Nederland heeft ADP kantoren in Capelle aan den IJssel en Amsterdam. In de periode 2019-2020 is het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel van circa 6.000 m² volledig gerenoveerd. Er zijn nu circa 700 werkplekken gerealiseerd. Aan de hand van de nieuwe indeling zijn ook de installaties volledig vernieuwd, met gebruik van de laatste technologie. 

Eleqtron en VNV Techniek 
Henk Pielmansenior accountmanager bij Eleqtronis nauw betrokken geweest bij dit project. We waren al vroeg in gesprek voor deze renovatie bij ADP. De adviseur voor dit project, Techniplan, was namelijk enkele jaren geleden al gecharmeerd van ons innovatieve Qcharge oplaadsysteem. Hierdoor kwamen we in het bestek. Daarbij werd VNV Techniek de elektrotechnisch installateur.  

Qcharge 
Mede door de groei van elektrische voertuigen in Nederland ontstond ook bij ADP de behoefte aan oplaadpunten. ‘Het gaat hier om 22 parkeerplekken op het aangrenzende buitenterrein waar Qcharge oplaadpunten voor nodig waren. Daarmee is ADP ook klaar voor de verdere groei van het aantal elektrische auto’s. Het grote voordeel is dat met Qcharge het vermogen altijd smart wordt verdeeld. Je hebt daarmee samen met de andere gebruikers altijd een opgeladen auto. 

Qneqt stekerbare oplossingen 
De bijdrage van Eleqtron bleef echter niet bij de Qcharge installatie voor het opladen. Er werd ook gekozen voor diverse Qneqt stekerbare oplossingen‘VNV Techniek, met Fred Nijman, raakte overtuigd van de voordelen van Qneqt vlakbandkabel. Het gebruik van stekerbare producten levert dan vele voordelen op. We kwamen samen uit op DALI prefab vlakbandkabel voor de verlichting, met de bijbehorende stekerbare koppelsnoeren. Bovendien pasten we deze innovatieve kabel, die weinig volume inneemt, toe voor de voeding van de naregelingen van het Priva gebouwbeheersysteem. Bij vlakbandkabel zet Eleqtron vooraf de stekerbare aansluitingen al op de juiste plaats. Daardoor vormt het een ideale prefab oplossing. VNV Techniek kon hierdoor bij ADP veel besparen op montagetijd. En er kon nog eens compact en foutloos worden geïnstalleerd. 

 

Vloerdozen 
Eleqtron zorgde ook voor de Qneqt vloerdozen bij ADP. ‘Deze zijn toegepast voor instort en voor de verhoogde vloer’, vertelt Henk Pielman. Met de oplevering van deze vloerdozen en stroompunten ontstond er voor ADP een flexibel indeelbaar kantoor, met de aansluitingen voor voeding en data op iedere gewenste plek. Ook dat brengt veel voordelen met zich mee.’ 

VNV Techniek 
Fred Nijman is directeur van VNV Techniek en vertelt over dit project. ‘We raakten eerst met Henk Pielman in gesprek over het Qcharge oplaadsysteem. Omdat wij bij ADP verantwoordelijk waren voor de elektrotechnische installatie kwamen uiteraard ook andere, aansluitende onderwerpen aan de orde. Zoals onze behoefte bij dit project aan vloerpotten. Dat konden we met Henk prima invullen. Omdat hier al een stekerbare aansluiting aan zit, bespraken we de mogelijkheid van prefab vlakbandkabel met deze verbindingen daarop al gemonteerd. Zo kwam van het een het ander. Mede omdat ik vind dat Eleqtron een mooie productrange heeft. Met de soorten vlakbandkabel die wij uitkozen, moesten we wel even puzzelen om dit samen met andere kabels en componenten goed in en op de kabelgoot bevestigd te krijgen. Maar toen we daar eenmaal een oplossing voor hadden, konden we snel meters maken.  

Wat betreft Qcharge had Fred Nijman bij Eleqtron ook contact met Tim Blaak. ‘Ook met hem kon ik goed werken. Hij heeft een handsonmentaliteit waardoor we goed konden samenwerken. Hij spreekt dezelfde taal, wel zo fijn.’ 

Qneqt 
Met Qneqtstekerbare producten van Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn: 

 • 3 tot 10 x sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd 
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d. 
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten 
 • Montage eenvoudig aan te leren 
 • Onderhoudsvrije installatie 

Qcharge 
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconceptde volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. 

Voordelen Qcharge totaalconcept: 

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu. 
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen. 
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt. 
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten. 
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel. 
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal). 
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen. 
 • Productgarantie van 5 jaar. 

Meer informatie 
Neem contactmet ons op voor meer informatie. 
Klik hier voor de online catalogus en de prijslijst. 

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag