Toonaangevend
in stekerbaar

Snel prefab installeren bij het Moxy Hotel

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Snel prefab installeren bij het Moxy hotel

Met conventioneel installeren hadden we nooit zo snel kunnen werken’.

In de zomer van 2020 werd het bijzondere Moxy Amsterdam Schiphol Airport hotel geopend. De elektrotechnische installateur voor dit project, Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, had te maken met een erg korte bouwtijd. Samen met Eleqtron werd er gekozen voor slimme prefab oplossingen. Hierdoor kon er snel en efficiënt worden geïnstalleerd en werd de krappe bouwplanning toch behaald.

Moxy hotel Schiphol
Moxy is een bijzonder hotelconcept dat over de hele wereld aanslaat. Thoughtful, spirited and fun: dat zijn de kernwaarden van dit merk van Marriott International. Moxy is duidelijk bedoeld voor een jonge doelgroep. Geen stijf en zakelijk gevoel maar een speelse en stoere uitstralingHet hotel bij Schiphol telt 200 stijlvolle kamers, die een iets rustigere sfeer hebben ten opzichte van het ontvangstgedeelte en het restaurant. Een enthousiaste welkomsttekst en een knaloranje retro draaischijftelefoon laten echter duidelijk zien dat we ons niet in een doorsnee hotelkamer bevindenNa Amsterdam Houthavens is dit het tweede hotel van Moxy in Nederland. Er volgt waarschijnlijk in Den Haag een derde vestiging.

Groen & Aldenkamp Installatietechnieken
Het Moxy hotel nabij Schiphol is ontstaan door een omvangrijke transformatie. Voorheen was dit het hoofdkantoor van vliegtuigbouwer Fokker. Het gebouw werd volledig gestript, opnieuw ingedeeld en ingericht als een trendy hotel. Om onder andere de installaties plaats te kunnen bieden, werd voor de hotelkamers gebruik gemaakt van metal stud wanden (holle gipswanden). Christiaan van den Hoven is projectleider bij Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, de elektrotechnische installateur bij Moxy. ’We konden pas vrij laat in het bouwproject aanhaken’, vertelt hij. ‘We hadden daarom te maken met een behoorlijk korte bouwtijd. Dat vroeg om slimme oplossingen die ons konden helpen om de planning toch te halen.

Robert Dekker, onze bedrijfsleider, had al contact over dit project met René den Haan van Eleqtron. We waren toen al aan het nadenken over stekerbare oplossingen die ons konden helpen. Een groot voordeel was dat van de 200 hotelkamers er 180 ongeveer gelijk zijn, al dan niet gespiegeld. Als we een goed concept zouden ontwikkelen, konden we zonder veel oponthoud snel veel meters maken.’

Proefkamer
In overleg met Danny Blaak van Eleqtron werden de eerste tekeningen van de producten gemaakt en ingetekend in het ontwerp van de hotelkamer. Dit resulteerde in het bouwen van een proefkamer. ‘Dat werkt fijn is onze ervaring, want dan kom je samen tot nog betere oplossingen’, vervolgt Christiaan van den Hoven. ‘We besloten om te werken met een Attema 3001 box boven de deur. Vanuit deze box wilden we met stekerbare Qneqt aansluitingen alle elektrotechnische verbindingen maken voor de hotelkamer. Dat bleek mogelijk. Eleqtron kon deze box ook geheel voorbedraad met de juiste chassisdelen, dus prefab, aanleveren. De proefkamer bewees zijn waarde want bij het doornemen van de installatie ontstonden er diverse verbeteringen. Zo bleek dat we vanuit de box met twee in plaats van drie verlichtingsschakelingen konden werken. Dat scheelde weer veel in tijd en kosten.’

Voordelen metal stud wanden
René de Haan, Algemeen Directeur bij Eleqtron, was van begin af aan betrokken bij het ontwerp van de installatie. ‘We doen al regelmatig zaken met Groen & Aldenkamp, onder andere met Robert Dekker en Christiaan van den Hoven. Dat werkt wel zo gemakkelijk. Omdat de hotelkamers zijn voorzien van de holle metal stud wanden konden we daar vrij eenvoudig de stekerbare Qneqt bekabeling in kwijt. Dat was een groot voordeel. Vanuit de Attema box met de stekerbare aansluitingen boven de deur konden we dan doorwerken naar de bovenkant van de wandenDaarvandaan konden we weer ‘stekerbaar’ verder naar de wandcontactdozen en de verlichtingsarmaturen. De opdracht is uiteindelijk wat ons betreft vlekkeloos verlopen. Hiermee hebben we nog eens aangetoond dat we goed kunnen meedenken wat betreft snel, foutloos en kostenbesparend installeren. En onze assemblage-afdeling biedt voor dit soort projecten een uitstekende ondersteuning.’

Supply Chain leveringen
Samen met Danny Blaak van Eleqtron koos Groen & Aldenkamp voor Supply Chain oplossingen, waar ook nog eens de installatietijd mee kon worden verkort. Christiaan van den Hoven: We kozen voor twee deelleveringen per hotelkamer. Daarbij hebben we alle prefab producten door Eleqtron laten labelen, zodat je altijd weet waar je ze moet gebruikenEerst ontvingen we een levering met snoeren, daarna de levering voor de afmontage met onder andere de stekerbare wandcontactdozen van Gira. Het nadeel van de deelleveringen was soms wel dat als we nog niet klaar waren, onze verpakkingen met producten werden aangezien voor afval. Dan werden onze spullen aan het einde van de dag door heschoonmaakteam weggegooid. Dat gaf dus wel eens problemen.’ 

Danny Blaak was bij Eleqtron verantwoordelijk voor de Supply Chain oplossingen. ‘Onze ervaring is dat dit prima voor onze installateurs werkt. De juist leveringen, op het juiste moment en op de juiste plaats. We houden daarbij korte lijnen aan tijdens het project. Zo kunnen we snel schakelen als er bijzonderheden zijn. Bijvoorbeeld toen Christiaan materiaal tekort kwam omdat er verpakkingen met producten waren verdwenen. We konden toen snel weer leveren zodat zijn planning niet in gevaar kwam.’ 

Sneller dan conventioneel installeren
Christiaan van den Hoven van Groen & Aldenkamp concludeert: ‘Al met al is het stekerbaar installeren positief bevallen, het werkt gewoon snel. Met conventioneel installeren hadden we nooit zo snel in de hotelkamers kunnen werken. En bovendien hebben we niet genoeg mensen om op deze wijze te gaan installeren. We hebben voor het eerst in een hotel gewerkt volgens deze methode, maar dat beviel dus prima. Als we wat meer tijd aan de voorkant zouden hebben, konden we nog meer op details voorbereiden. We kozen nu bijvoorbeeld voor standaard lengtes snoeren. Met meer voorbereidingstijd hadden we waarschijnlijk snoeren op maat kunnen bestellen. Dat had ook weer gescheeld in tijd en kosten. Hopelijk hebben we daar bij een volgend project wel de mogelijkheid voor.

Qneqt
Met prefab Qneqtstekerbare productenvan Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn:  

  • 3 tot 10 keer sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd (prefab)  
  • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
  • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen 
  • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d.  
  • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten  
  • Montage eenvoudig aan te leren  
  • Onderhoudsvrije installatie 

Meer informatie
Neemcontactmet ons op voor meer informatie.
Klik hier voor deonline catalogusen deprijslijst. 

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag