Toonaangevend
in stekerbaar
Selecteer een pagina

Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie en LED verlichting. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

  • snelheid en flexibiliteit
  • oplossingsgericht werken
  • merkonafhankelijkheid
  • innovaties
  • maatwerk
  • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Met het innovatieve Qbright programma aan LED verlichting levert Eleqtron een sterke bijdrage aan energiebesparing en aandacht voor het milieu. Het assortiment biedt naast de lampen onder andere buizen, panelen, downlights en dimmers.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Snel opladen bij Blokweg Financieel Adviseurs

De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig. Zo is de registratie van nieuwe auto’s van dit type in 2018 verdrievoudigd. In december 2018 waren zelfs ruim 30% van de geregistreerde auto’s elektrisch. Ook bij Blokweg Financieel Adviseurs B.V., een vertrouwd adres wat betreft verzekeren en geld lenen in Zevenbergen, is dit merkbaar. Niet alleen bij financieringen voor auto’s maar ook bij de collega’s is elektrisch rijden nu aan de orde van de dag.

Overtuigd van de voordelen
Bob Smits, Algemeen Directeur, vertelt: ‘Wij hebben twee medewerkers die zakelijk elektrisch zijn gaan rijden. Zij kozen hiervoor vanwege een bijdrage aan een beter milieu en de gunstige bijtelling. Het aanbieden van laadpunten bij ons kantoor was hierdoor noodzakelijk geworden. René den Haan van Eleqtron vertelde mij over het Qcharge concept voor het opladen van elektrische voertuigen. Vanwege de vlakbandinstallatie die hierbij hoort, kun je eenvoudig op een later moment weer een laadpunt aansluiten. En het vermogen voor het opladen wordt slim over deze laadpunten verdeeld. Ik was overtuigd van de voordelen bij deze oplossing en besloot hierin te investeren.’

Snel opgeladen
Frank van Dijk, Manager Financial Lease, is een van de elektrische rijders bij Blokweg Financieel Adviseurs: ‘Ik rijd in een Volkswagen e-Golf die 100% elektrisch is. Ik vind het ideaal. De actieradius is ruim voldoende voor mijn woon-werkverkeer. En het rijdt zalig.’ Nu zijn er twee Qcharge oplaadpunten in Zevenbergen geïnstalleerd. ‘Dat is gemakkelijk voor mij want doorgaans is mijn accu binnen 2 uur weer helemaal opgeladen. En met mijn pas van de leasemaatschappij heb ik direct toegang voor het opladen. Na het insteken van de stekker is deze, na aanmelding van de pas, direct geblokkeerd en kan het opladen beginnen. Ik ben er erg tevreden over.’

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze genoemde Qcharge producten.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Prefab producten Eleqtron dragen sterk bij aan snelle oplevering Bright Houses

Op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen vindt binnenkort de oplevering plaats van twee gloednieuwe multi-tenant gebouwen, de Bright Houses. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de engineering en de realisatie van deze bedrijfsgebouwen, met laboratorium- en kantoorfuncties voor diverse huurders. De Bright Houses, nabij de industriële Chemelot locatie, hebben een totale omvang van circa 18.000 m². Eleqtron is bij dit project de partner voor BAM Bouw en Techniek wat betreft diverse prefab aangeleverde producten, zoals de stekerbare installatie en de aanwezigheidsmelders voor de verlichting.

Brightlands Chemelot Campus
De Brightlands Chemelot Campus heeft als ambitie om een creatieve broedplaats te zijn voor toptalent en topindustrie, met 2.900 kenniswerkers en 1.000 studenten in het jaar 2023. De campus richt zich op het ontwikkelen van slimme materialen (voor de biomedische, automotive en verpakkingsindustrie) en duurzame chemische productieprocessen (hernieuwbaar, efficiënt en biobased). De oplevering van de nieuwe Bright Houses zorgt voor een verdere ontwikkeling van de Campus. Deze multi-tenant bedrijfsgebouwen, ontworpen door Pauwert Architectuur uit Eindhoven, vormen een flexibele werkomgeving en stimuleren ontmoeting en uitwisseling. De huurders delen faciliteiten, kennis en internationale netwerken met de overige campusbedrijven.

BAM Bouw en Techniek
Bij BAM Bouw en Techniek is Bas van der Zandt de verantwoordelijke projectleider voor de E- en W- installaties van de Bright Houses: ‘Ik ben vanaf de engineering al nauw betrokken bij deze nieuwbouw. Dat is prettig werken. Ik heb daardoor goed kunnen meedenken over het beste installatieontwerp en de uitvoering.’

Bouw snel verlopen
De bouw startte in januari 2018. De eerste huurders konden al in december 2018 hun huisvesting betrekken. Bas van der Zandt: ‘De bouw is erg snel verlopen. Dit komt vooral omdat we één projectteam van BAM hebben dat zorgt voor de integrale engineering van bouw en installatietechniek. De Bright Houses zijn door mijn collega’s in Bunnik ontworpen met BIM waardoor we een uitstekend inzicht hadden in de bouw en de installatie. Beide bedrijfsgebouwen zijn trouwens gebaseerd op één basisontwerp en gespiegeld uitgevoerd. We hebben bijvoorbeeld veel tijdwinst behaald door goed te kijken naar de planning voor het aanleggen van de beton ruwbouw en de gevelelementen. Als er een vloer gereed was, startten we direct met het plaatsen van de gevelelementen. Daardoor waren er snel verdiepingen wind- en waterdicht waarmee onder andere het installatiewerk gelijk kon plaatsvinden. Op de begane grond konden we bijvoorbeeld al snel met de installatie aan de slag, terwijl er nog verdiepingen gebouwd moesten worden. Dit leverde veel tijdwinst op.’

Prefab werken met Eleqtron
Om de korte bouwtijd te kunnen realiseren, was het belangrijk om zoveel mogelijk prefab te werken. Bas van der Zandt: ‘Daarin werkte Eleqtron, met Henk Pielman als mijn contactpersoon, uitstekend mee. We hebben goed nagedacht over een efficiënt aan te leggen, stekerbare installatie. Daarbij moest de bekabeling van onze opdrachtgever conform de zeer strenge CPR-norm B2Ca zijn. Deze was op dat moment nog maar beperkt leverbaar, maar Eleqtron kon daar met de Qneqt bekabeling snel op inspelen.’

Ook bij de aanwezigheidsmelders was er veel aandacht voor een efficiënte installatie. ‘We hebben gekozen voor Qneqt melders met een daglichtregeling aan de raamzijdes. Deze zijn draadloos te koppelen, wat veel installatietijd scheelde. Eleqtron heeft de aanwezigheidsmelders stekerbaar aangeleverd waardoor we ze direct konden monteren. En ze waren nog eens vooraf geprogrammeerd en gestickerd voor de desbetreffende locatie. We hebben trouwens overal dezelfde melders gebruikt, om fouten tijdens de montage op verschillende locaties in het gebouw te voorkomen.’

Center Court gebouw
BAM Bouw en Techniek en Eleqtron werkten al eerder succesvol samen op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Dit was met de oplevering van het Center Court gebouw in 2016.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze genoemde Qneqt producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bouwteam flink ontzorgd bij spraakmakend datacenter Bytesnet d’ROOT in Groningen

Bytesnet, een aanbieder van datacenterdiensten, heeft eind 2018 met d’ROOT Groningen een nieuw en spraakmakend datacenter en -lab in gebruik genomen. Eleqtron leverde de prefab Qneqt installatie voor de datahal, samen met de DALI lichtsturing en draadloze aanwezigheidsmelders. Mede dankzij het stekerbare maatontwerp van Eleqtron werd het bouwteam bij dit innovatieve datacenter flink ontzorgd.

Bytesnet d’ROOT Groningen
Het nieuwe d’ROOT Data Competence Center van Bytesnet in Groningen geldt als een innovatief datacenter met grote meerwaarde voor de Noordelijke regio. D’ROOT beschikt onder meer over een datalab, waar klanten en partners van Bytesnet gebruik kunnen maken van werk-, presentatie-, onderzoeks- en testruimtes. Dit letterlijk en figuurlijk groene gebouw staat midden op de Zernike Campus Groningen, nabij het ‘Energy Transition Centre’ (EnTranCe). Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) opende op woensdag 14 november het futuristische datacenter.

d’ROOT is een open en toegankelijk gebouw waar de hele noordelijke ICT-gemeenschap van profiteert. Bedrijven, wetenschappers en studenten kunnen gebruik maken van de modernste ICT-faciliteiten, zoals High Performance Computing. Een hoog beveiligingsniveau is gegarandeerd terwijl de datavloer volledig open staat voor diegenen die er moeten werken. Er is 24/7 gepersonaliseerde toegang tot het gebouw, de zaal, de kooi of zelfs het rack op basis van biometrie (irisscan).

Bytesnet d’ROOT is een van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland. Door toepassing van innovatieve, duurzame technieken ligt het energieverbruik aanzienlijk lager dan gebruikelijk. Ook levert d’ROOT haar restwarmte aan WarmteStad, voor de verwarming van huizen en gebouwen in Groningen.

Qneqt DALI lichtsturing
Eleqtron leverde voor het Bytesnet d’ROOT project de complete, stekerbare Qneqt installatie voor in de datahal. Het gaat hier om de systeembekabeling voor de DALI lichtsturing en de draadloze aanwezigheidsmelders. Hiervoor werd samengewerkt met Kropman Installatietechniek. De bekabeling werd, zoals doorgaans het geval is bij Eleqtron, geheel op maat prefab aangeleverd. De melders zijn door Eleqtron vooraf geprogrammeerd en in het data center volledig in gebruik gesteld. Hiermee werd het bouwteam bij Bytesnet d’ROOT sterk ontzorgd.

Bytesnet
Bytesnet is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten. De organisatie biedt, in Groningen en Rotterdam, naast connectiviteit ook housing & co-location. Bytesnet levert haar diensten vanuit vier thema’s: Housing & Co-Location, Expert Services, Data Innovation en Network Services.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze toegepaste Qneqt producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag