Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

  • snelheid en flexibiliteit
  • oplossingsgericht werken
  • merkonafhankelijkheid
  • innovaties
  • maatwerk
  • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Stekerbare, prefab oplossingen voor uniek Tempy concept

Stekerbare, prefab oplossingen voor uniek Tempy concept

In Nederland zijn er volop gebouwen die leeg staan. En dat terwijl er een enorme behoefte is aan nieuwe woningen. Tempy is een bedrijf dat er zeer innovatief op inspringt om snel en eenvoudig nieuwe huisvesting in deze panden te realiseren. Eleqtron is bij Tempy nadrukkelijk aanwezig als adviseur en leverancier van stekerbare, prefab oplossingen.

Ontstaan Tempy
Paul Rinkens heeft Tempy samen met zijn medevennoten Joop Petit, Harm Pustjens en Henk Verheesen opgericht. Hij vertelt over het ontstaan van dit Maastrichtse bedrijf: ‘Ik heb als ondernemer voornamelijk mijn ervaring in de hotelsector opgedaan. Toen ik in de jaren 90 in Londen in de luxe hotellerie werkte, merkte ik op dat de gasten steeds erg enthousiast werden als er een hemelbed in hun slaapkamer stond. Ik besloot toen om dit soort bedden toe te passen bij Qbic Hotels, een keten van designhotels. Daarbij speelde dat we het hotel zo efficiënt mogelijk wilden inrichten om een goed verdienmodel te realiseren in een dure omgeving als Londen. We kwamen toen op het idee om prefab units te plaatsen in het hotel. Deze units bestaan uit een sanitair deel met daaraan vast gemonteerd alle benodigdheden voor een hotelkamer, waaronder het hemelbed. Uiteindelijk werd dit één prefab unit, met al het installatiewerk, die we eenvoudig in een hotelkamer konden opbouwen. Hiermee konden we de ruimtes van een hotelkamer optimaal gebruiken. Dit concept vormt eigenlijk de basis voor de Tempy units die wij daarna ontwikkelden.’

Tempy concept
Het Tempy concept speelt in op de vraag naar een nieuw soort huisvesting die vooral speelt bij starters, studenten, zorgbehoevenden en incidentele doelgroepen zoals statushouders en arbeidsmigranten. Daarnaast heeft Nederland steeds meer te kampen met een groeiende leegstand in onder andere de maatschappelijke sector. Door een transitie van deze leegstaande panden ontstaan nieuwe woonruimtes en wordt een pand opnieuw rendabel. Met Tempy-units in deze panden ontstaan nieuwe flexibele en tijdelijke woonbestemmingen die aansluiten bij de behoefte van deze doelgroepen.

Voor de ontwikkeling van Tempy keek Paul Rinkens naar de automotive sector. ‘Ik ben bij VDL Nedcar in Born op bezoek geweest om hun productieproces van auto’s te bekijken. Daar zag ik dat zij, om een auto te produceren, alle materialen op één plek aanwezig hebben. Samen met de aanwezigheid van robots wordt er dan zeer efficiënt geproduceerd. Dat geldt ook voor de kok in de hotelsector waar ik vandaan kom, die wil ook al zijn benodigdheden in de keuken zoveel mogelijk om zich heen hebben. Dit in tegenstelling tot de bouwsector waar monteurs op de locatie maar heen en weer lopen en dus veel kosten maken. Dit bracht ons op de Tempy unit, waar alle prefab techniek op één plek samenkomt en direct beschikbaar is voor de gebruiker.’

Projecten
Er zijn al diverse Tempy projecten gerealiseerd. Paul Rinkens: ‘Bijvoorbeeld bij een leegstaand schoolgebouw in Eijsden-Margraten. Samen met Vluchtelingenwerk Limburg nam deze gemeente Tempy units in gebruik voor de opvang van statushouders. En bij een leegstaande peuterspeelzaal in de gemeente Sint-Geertruid, waar twee families uit Syrië onderdak vonden. Daarnaast werken we veel met woningbouwverenigingen in Panningen en Maastricht. Wat uit deze projecten blijkt, Tempy is een flexibel concept. Voor welk woon- of verblijfconcept dan ook.’

Sociale invalshoek
Als ondernemer heeft Paul een sociale invalshoek. ‘Ik wil samen met mijn partners de zorgsector waar mogelijk verbeteren. Daar hebben we een mooi concept voor bedacht. We ontwikkelen nu met het Holikiday concept wooncomplexen van 24 appartementen, in 8 gemeenten in Limburg. Onze ambitie is om dit te ontwikkelen in 30 gemeenten in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Dat zal vooral in dorpen zijn. In die gemeentes zien we namelijk vaak de behoefte aan een nieuw soort zorgcomplexen. Hiervoor redeneren we vanuit de bewoner, wat deze kan betalen. Van daaruit rekenen we terug naar onze kosten. We hebben uiteindelijk als doel om de huur te kunnen verlagen. Het prefab Tempy concept past hier prima in. Voor weinig geld heb je een complete woning van 80 m² ingericht. Het gebouw heeft flexibele wanden waardoor je later samen met de Tempy unit de indeling gemakkelijk kunt aanpassen. Het gaat hier om houtskeletbouw dat veel efficiency en kostenvoordelen oplevert. En dat vrijwel volledig klimaatneutraal, we willen voldoen aan de strengste BENG-indicatoren.’

Prefab Qneqt oplossingen
Henk Pielman (Senior Accountmanager bij Eleqtron) bedacht een prefab stekerbaar concept voor de Tempy unit, samen met Joop Petit. Paul Rinkens vertelt: ‘Joop is ook vennoot bij Tempy en is sterk in creatieve concepten. Eleqtron sluit daar met haar innovatieve oplossingen uitstekend op aan. Samen komen we uit op een installatie waar je flexibel mee om kunt gaan en waar je volledig stekerbaar gemakkelijk op kunt aansluiten. De loodgieter en de elektricien hebben er weinig werk meer aan en het aansluiten kan eigenlijk niet meer fout.’ Eleqtron past bij de Tempy unit onder andere stekerbare Qneqt producten toe als vlakbandkabel, groepenkasten, wandcontactdozen en snoeren. En dat geheel prefab aangeleverd, in de juiste maatvoering door de assemblagemogelijkheden bij Eleqtron.

Woningtekort
Het Tempy concept is nu actueler dan ooit. Het woningtekort in Nederland dreigt immers nog dreigender te worden vanwege de huidige stikstofproblematiek. Paul Rinkens: ‘Als je leegstaande gebouwen gebruikt samen met Tempy units heb je geen last van deze problematiek. Je kunt gewoon aan de slag. Ik verwacht dat wij hierdoor meer vraag naar onze prefab oplossingen krijgen.‘

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

‘Hotelkamer in maximaal 2 uur tijd klaar bij project 2Amsterdam’

‘Hotelkamer in maximaal 2 uur tijd klaar bij project 2Amsterdam’

Oplossingen Eleqtron dragen sterk bij aan snelheid in het project

 

Een project met heel weinig bouwruimte waar met een strakke planning snel moet worden gewerkt: dat zijn belangrijke kenmerken van het project 2Amsterdam. Dit omvangrijke nieuwbouw- en renovatieproject wordt ontwikkeld door Provast in opdracht van Commerz Real en vindt plaats op de Zuidas in Amsterdam, de nummer 1 zakenlocatie van Nederland. Twee torens aan de Strawinskylaan, genaamd ‘De Tweeling’, zijn hier volledig gestript en worden nu gerenoveerd. Voorheen waren in de torens AkzoNobel en Stibbe gevestigd, die in 2016 naar nieuwbouwlocaties in Amsterdam vertrokken (waar Eleqtron de stekerbare installatie voor leverde). De Westtoren wordt getransformeerd naar een moderne hoteltoren. Hier is Eleqtron met Unica als opdrachtgever nauw bij betrokken. De Oosttoren krijgt weer een kantoorbestemming. Onder de torens komt nog eens een nieuwe, meerlaagse parkeergarage. De TBI-onderneming J.P. van Eesteren is bij 2Amsterdam verantwoordelijk voor de engineering en de bouw.

Complexe ligging
Op de drukke Zuidaslocatie is zeer weinig bouwterrein aanwezig. Daarom kan er eigenlijk alleen maar just-in-time geleverd worden. In het omliggende gebied (het project ligt tussen de Strawinskylaan en de ringweg A10) wordt veel gebouwd en gaat de openbare infrastructuur op de schop. Bij de inrichting van de bouwplaats is er door J.P. van Eesteren dan ook rekening mee gehouden dat deze verschillende keren aangepast moet worden. Hierbij is er met het oog op de drukke omgeving veel aandacht voor veiligheid en bereikbaarheid. Dit alles heeft veel invloed op het bouwproces.

Meliá hotelketen
Het Spaanse Meliá opent dadelijk in 2021 in de Westtoren een viersterrenhotel met maar liefst 328 kamers, genaamd Innside Amsterdam. Het wordt de eerste vestiging van deze internationale hotelketen in Nederland. De toren van 64 meter hoogte is met deze transformatie verhoogd met drie verdiepingen. Op de bovenste verdieping, met een hoogte van 8,5 meter, komt een grote Skybar (de eerste op de Zuidas) met een fraai uitzicht op het centrum van Amsterdam.

Rol Unica
Unica is het installatiebedrijf voor de hoteltoren met Jeroen Schulte Fischedick als werkvoorbereider voor de elektrotechnische installatie: ‘Wij zijn hier eveneens verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige oplossingen. Daarmee is het voor ons met deze grote toren een complex project. Een belangrijke uitdaging is hier de snelheid, plus dat steeds veel mensen op een kleine hotelkamer werkzaam zijn. Daarom hebben we hier gekozen voor zoveel mogelijk prefab oplossingen, in combinatie met wekelijkse just-in-time leveringen vanwege de krappe bouwruimte. Hiervoor hebben we met René den Haan van Eleqtron veel overleg gehad om tot ons gewenste maatwerk te komen.’

Prefab en Supply Chain oplossingen van Eleqtron
Deerns, de installatietechnisch adviseur voor 2Amsterdam, had al het beginontwerp voor de installaties gemaakt. Jeroen Schulte Fischedick: ‘Dit ontwerp hebben wij, onder andere met BIM, verder ingevuld. Samen met René hebben wij nog eens het stekerbare Qneqt concept voor 2Amsterdam ontwikkeld. Dit levert ons veel tijdwinst op en voorkomt fouten. Daarnaast hebben we samen goed gekeken naar Supply Chain oplossingen. Voor iedere hotelkamer of gang wordt just-in-time een volledig gelabeld pakket aangeleverd waardoor we snel kunnen installeren. Dit pakket bestaat voor een hotelkamer uit snoeren, schakelmateriaal en een room controller. Voor de gangen levert Eleqtron prefab kabeldeksels en de snoeren. Allemaal door Eleqtron zoveel mogelijk prefab én stekerbaar gemaakt. We hoeven hiervoor alleen nog maar in te klikken. Hierdoor zijn we bijvoorbeeld per hotelkamer slechts maximaal 2 uur kwijt!

Planning
In nauw overleg met Michael Kreukniet van Eleqtron worden steeds de gelabelde pakketten op het juiste moment aangeleverd. Jeroen Schulte Fischedick vervolgt: ‘Eleqtron stelt zich daarbij flexibel op en denkt goed mee. Dat scheelt ons aanzienlijk in de planning. Wij moeten immers begin 2020 de installatie klaar hebben. Na de oplevering door J.P. van Eesteren gaat Meliá dan de toren inrichten en als hotel een tijdje proefdraaien.’

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Qneqt lichtsturing voor baanbrekende nieuwbouw Triodos Bank

Qneqt lichtsturing voor baanbrekende nieuwbouw Triodos Bank

Op 6 september leverde JOIN, een joint venture van Triodos Bank en projectontwikkelaar EDGE Technologies (voorheen OVG Real Estate), het nieuwe kantoorgebouw op voor Triodos Bank Nederland. Het project kan absoluut baanbrekend genoemd worden. Het interieur en het exterieur is namelijk niet alleen duurzaam ontworpen, het respecteert ook nog eens de principes van circulair bouwen. Het kantoorgebouw vormt een getrouwe afspiegeling van de kernwaarden van Triodos, een van ‘s-werelds meest duurzame banken. De waardering voor dit bijzondere gebouw kwam dit najaar tot uiting. Tijdens de Architectenweb Awards 2019 werd dit nieuwe Triodos Bank hoofdkantoor namelijk bekroond als Kantoorgebouw van het Jaar.

Nieuwbouw Triodos Bank
Het nieuwe kantoor van Triodos Bank ligt op Landgoed De Reehorst, in Driebergen-Rijsenburg. Bij de ontwikkeling hiervan is rekening gehouden met de natuurlijke omgeving van dit Landgoed. Zo zijn onder andere de bouwhoogtes aangepast om onder de boomgrens te blijven en er is samen met Eleqtron een speciale lichtsturing ontwikkeld voor een goede opname in de natuurlijke omgeving.

Het energieneutrale gebouw bestaat uit duurzame materialen en een remontabele, hybride houtconstructie, ontworpen door RAU Architecten en gebouwd door J.P. van Eesteren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om het kantoor volledig te demonteren en op een andere locatie te reconstrueren. Het uitgebreide gebruik van duurzame energie, met onder andere meer dan 3.000 m2 zonnepanelen en warmte- en koudeopslag, draagt bij aan de energieneutraliteit van het gebouw. Bijzonder is ook dat het nieuwe kantoor van circa 13.000 vierkante meter grotendeels uit hout is opgebouwd. Daarmee is het een van de grootste houten kantoorgebouwen van Nederland. Het gebouw staat vanaf 25 november met circa 400 bureaus ter beschikking voor de Triodos medewerkers.

Bosman Bedrijven en Triodos

Bij het Triodos project is Bosman Bedrijven de installateur, met Evert Adams als verantwoordelijke Projectmanager. Hij is enthousiast over dit baanbrekende gebouw. ‘Bijzonder aan het gebouw is dat als je erin staat, je het groene gevoel van de omgeving heel goed ervaart. Dat komt onder andere door de volledige glazen gevel en de daken met de natuurlijke begroeiing. Daardoor voelt het gebouw heel natuurlijk aan.’

Bosman Bedrijven werkt bij Triodos Bank samen in een driemanschap, met projectontwikkelaar EDGE Technologies en de bouwer J.P. Van Eesteren. Evert Adams: ‘Deze opzet werkt prettig. De lijnen zijn kort en we hebben gezamenlijk één doel, het op tijd opleveren van dit baanbrekende en hoogkwalitatieve project. Zo hebben we met elkaar afgesproken om elkaar te helpen waar mogelijk, zodat niets ons in de weg staat. De planning was immers kort. We hebben in slechts 10 maanden tijd geïnstalleerd!’

BREEAM Outstanding
Bij de nieuwbouw van Triodos Bank verzorgt Bosman Bedrijven alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Evert Adams: ’Een project als dit, met de verantwoordelijkheid voor alle installaties, past uitstekend bij ons. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in dit soort integrale projecten. En daarbij willen we altijd vooroplopen met innovatieve en baanbrekende oplossingen. Hiermee kunnen we ons onderscheiden, daarnaast leren we er veel van. Ook hier bij de Triodos Bank gaan we voor het gezamenlijk behalen van het BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat, de hoogst haalbare duurzaamheidsscore voor gebouwen.’

Qneqt lichtsturing
Eleqtron leverde voor het Triodos project de Qneqt lichtsturing, type Rapid LCM van CP Electronics, samen met de aanwezigheidsmelders. Dit toegepaste systeem heeft sterk bijgedragen aan het BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat vanwege de combinatie van dimming van de armaturen, de draadloze bedieningsmogelijkheid en de flexibiliteit. De circulaire gedachte van Triodos komt terug met de stekerbare uitvoering van de modules, die herbruikbaar zijn. Dat geldt ook voor de snoeren en vloerdozen die Eleqtron leverde. Evert Adams: ‘Bijzonder aan deze DALI-lichtsturing is dat we samen met Henk Pielman van Eleqtron één configuratie hebben gemaakt voor alle locaties. Dit maakte het gemakkelijker in de communicatie tijdens de bouw, het inregelen verloopt eenvoudiger. Uiteindelijk heb je daardoor minder faalkosten en je bespaart aanzienlijk op tijd. Eleqtron verzorgde ook het inregelen van de lichtsturing en de melders. Wat betreft de Qneqt stekerbare snoeren en andere installatieproducten, deze lopen op de verdieping alleen aan de raamzijde in een vloergoot. Daarvandaan zijn er onder andere de aftakkingen naar de vloerdozen. Uiteindelijk hebben al deze oplossingen van Eleqtron sterk bijgedragen aan de doelstellingen van het bouwteam, met de duurzame projectkenmerken en de gewenste opleverdatum.’

Bijenkasten van Bosman
Bosman Bedrijven heeft tijdens een project ook volop aandacht voor de flora en fauna in de omgeving. Het bedrijf werkt namelijk samen met Beelife. Met het plaatsen van bijenkasten bij projecten wil Bosman samen met deze organisatie de bijensterfte tegengaan. Evert Adams: ‘Tijdens dit project hebben we bij de bouwkeet bijenkasten geplaatst, bij Triodos Bank in Driebergen deden we dit met drie partijen: projectontwikkelaar, aannemer en de installateur. Het resultaat van deze kasten is dat dadelijk bij de feestelijke ingebruikname van het gebouw potjes honing worden verstrekt van ons driemanschap, van de bijen uit de omgeving van het Landgoed.’

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag