Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie en LED verlichting. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

  • snelheid en flexibiliteit
  • oplossingsgericht werken
  • merkonafhankelijkheid
  • innovaties
  • maatwerk
  • Supply Chain oplossingen

Met onze Qneqt en Qbright productlijnen, voor respectievelijk componenten en LED verlichting voor de stekerbare installatie, bent u verzekerd van hoogst kwalitatieve en innovatieve oplossingen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Nieuwe animatiefilm ‘prefab oplossingen voor hotels’

Eleqtron heeft een nieuwe animatiefilm uitgebracht met als titel ‘prefab oplossingen voor hotels.’ In deze film komen de voordelen naar voren van prefab, stekerbare oplossingen wat betreft elektrotechnische installaties voor hotels:

  • Vergeleken met conventioneel installeren is er maar 1/3 van de tijd nodig. De producten zijn immers al afgemonteerd, getest en volledig stekerbaar.
  • Faalkosten zijn vrijwel uitgesloten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Qbright LED verlichting: een goede investering bij De 11e Druk | NCS Repro

Het overschakelen naar LED verlichting is aan de orde van de dag bij vele organisaties in Nederland. Ook drukkerij De 11e Druk | NCS Repro koos voor deze duurzame oplossing. Het bedrijf uit Zevenbergen (gemeente Moerdijk) is een full-service drukkerij die een compleet aanbod van producten aanbiedt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ontwikkelen van een huisstijl, logo, flyer, brochure, advertentie of een nieuwe website.

Voordelen
Ron Elfring is eigenaar en oprichter van De 11e Druk | NCS Repro. ‘Ik kwam in gesprek over Qbright LED verlichting met Ton Veraart, Sales Engineer bij Eleqtron. We zijn namelijk allebei lid van de Business Club Moerdijk. Hij wees mij op de voordelen van het veel lagere energieverbruik, de langere levensduur en daarmee een goede aandacht voor het milieu. We hebben een calculatie gemaakt waaruit de investeringsvoordelen goed naar voren kwamen. Daarnaast speelde bij ons dat de intensiteit van de verlichting niet overal voldoende was. We besloten daarom om te starten met een proefplaatsing voor LED verlichting.’

Eenvoudige montage
Uit de proefplaatsing kwam naar voren dat de kleurtemperatuur in de kantoorruimtes met 4000 K het meest prettig is, terwijl in eerste instantie aan 3000 K werd gedacht. In de productieruimte, waar onder andere kwaliteitscontrole belangrijk is tijdens een drukproces, werd met 6000 K voor een hogere kleurtemperatuur gekozen. Hiermee is er prettig licht op alle werkplekken ontstaan. ‘We hebben ervan geleerd dat zo’n proefplaatsing nuttig is’, zegt Elfring. ‘En wat hierbij opviel is de eenvoudige montage met de stekerbare producten van Eleqtron. Hierdoor konden we makkelijk zelf monteren. Dat geldt ook voor de tubes, die we weer goed in de bestaande armaturen konden plaatsen.’ Elfring koos voor LED panelen, tubes en downlights. Deze worden toegepast in het gehele pand, met een deel buiten. ‘We zijn nog niet helemaal klaar. We starten met de vervanging van enkele Natrium Hoge Druk lampen in het magazijn die erg veel energie verbruiken. Daarom gaan we testen met Qbright LED Corn Lights.’

Intense LED verlichting bij Ford dealer Auto van der Burgh

Regelmatig wordt het interieur en exterieur van de Ford dealers in Nederland gemoderniseerd. Dit jaar vindt er onder andere een verbouwing plaats bij Ford dealer Auto van der Burgh in Maasdam. Dit bedrijf, met circa 70 medewerkers, is officieel Ford dealer voor de Hoeksche Waard en Voorne Putten. Er zijn naast de locatie in Maasdam vestigingen in Oud-Beijerland en Brielle.

Richtlijnen Ford Nederland
Dirk-Jan van der Burgh is directeur van de gelijknamige organisatie. ‘In overleg met Ford Nederland, de importeur, pakken we de opwaardering van een vestiging op. Daarbij geeft onze importeur onder andere richtlijnen voor de keuze van de vloer, meubilair, kleurgebruik en de Ford uitingen. Ook voor LED verlichting zijn er specificaties voorgeschreven. Toen we begin dit jaar in Maasdam startten met de verbouwing zijn we gelijk overgegaan op LED verlichting. Wel zo slim, want hiermee verbeteren we de verlichting en besparen we tegelijkertijd aanzienlijk op de energiekosten.’

Lichtplan
Tijdens de verbouwing is ook het plafond van de showroom onder handen genomen. Daarin zijn Qbright downlights van Eleqtron opgenomen. Dirk-Jan van der Burgh: ‘Ford Nederland specificeert hiervoor onder andere de kleurtemperatuur van de lichtbron. In dit geval voor de showroom is dat 4000 K. Samen met Eleqtron is er eerst een lichtplan opgesteld en een testopstelling gemaakt. Dat beviel prima. Uiteindelijk is onze showroom met de auto’s nu prettig en intens uitgelicht, ook als het wat donkerder is.’ De nieuwe verlichting is door medewerkers van Auto van der Burgh gemonteerd. ‘Dat verliep uitstekend. Met de stekerbare snoeren van Eleqtron kun je de verlichting snel en eenvoudig aansluiten.’

INSCHRIJVEN
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag