Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

 • snelheid en flexibiliteit
 • oplossingsgericht werken
 • merkonafhankelijkheid
 • innovaties
 • maatwerk
 • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Snel installeren voor nieuwe LED-boarding bij PSV

Snel installeren voor nieuwe LED-boarding bij PSV

Het voetbalseizoen is voor PSV nog maar net begonnen. De Betaald Voetbalvereniging uit Eindhoven plukt echter nu al de vruchten van nieuwe digitale LED-boarding op de tweede ring! Om voor de start van het nieuwe seizoen deze technologie in het Philips Stadion snel te kunnen installeren, werd samen met Heijmans gekozen voor Qneqt vlakbandkabel met ingebouwde zekeringen voor selectieve beveiliging. Er was immers op deze locatie nauwelijks montageruimte beschikbaar voor verdeelkasten of kabeldozen.

Nieuwe LED-boarding PSV
De Qneqt vlakbandkabel is in het Philips Stadion in Eindhoven toegepast voor de nieuwe digitale LED-boarding op de tweede ring. Daarmee is PSV de eerste club in Nederland die de gehele tweede ring hiervan voorziet. De Brabantse Betaald Voetbalvereniging realiseert hiermee meer beleving in het stadion. Bovendien zijn er hiermee meer commerciële mogelijkheden.

Voordelen Qneqt prefab vlakbandkabel
Werken met Qneqt vlakbandkabel in het Philips Stadion vormde eigenlijk het summum van prefab installeren. De aftakking is voorzien van een schroefbare zekeringhouder, die meteen een connector is. Zo is op iedere plaats die je wenst, op het juiste punt, een beveiligde aftakking op de vlakband te monteren. De afgaande bekabeling is voorzien is van een verdeelsysteem met ronde IP68 Techno stekers. Op de locatie bij PSV hoefde dan nauwelijks meer te worden gemonteerd. Dit scheelde aanmerkelijk in de installatiekosten en -tijd!

De voordelen

 • Zeer geschikt als prefab oplossing
 • Zeer flexibel concept, aftakking daar waar nodig
 • Geen aansluitfouten mogelijk door kabelpatroon
 • Snelle en eenvoudige montage
 • Kostenbesparende oplossing

Gebruikte type vlakband
De gebruikte 5-aderige 10 mm² PVC vlakbandkabel (type 5G10) is geschikt voor de Eca brandklasse (volgens de CPR-norm). De prefab kabel is voorzien van aftakkingen met een zekeringhouder voor selectieve beveiliging.

Fabrikaat Woertz
Eleqtron heeft met Woertz uit Zwitserland de exclusieve vertegenwoordiging in Nederland voor de Qneqt vlakbandkabel (ook wel vlakband of vlakkabel genoemd). Woertz is in 1928 opgericht en is de uitvinder van het unieke vlakbandconcept. De eerste patenten hiervoor werden al in 1968 afgegeven. Het behoeft geen nadere uitleg dat een Zwitserse fabrikant staat voor kwaliteit en precisie.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron. Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Schaalbare laadinfrastructuur met Qcharge oplaadpunten voor HumanCapitalCare

Schaalbare laadinfrastructuur met Qcharge oplaadpunten voor HumanCapitalCare

Eleqtron heeft onlangs Qcharge oplaadpunten geleverd voor buiten parkeerplaatsen bij het vernieuwde kantoor van HumanCapitalCare, op het Science Park Eindhoven in Son. Dit bedrijf is een dienstverlener op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid. De oplaadpunten, in totaal 16 stuks, zijn geïnstalleerd door BAM Bouw en Techniek. Dankzij het Qcharge totaalconcept vallen de installatiekosten 25% lager uit. Een ander belangrijk voordeel is dat er door dit laadconcept in de toekomst op dezelfde voedingskabel verder kan worden uitgebreid. Hierdoor is er een optimale, schaalbare oplossing beschikbaar.

Slechts één voeding van 63A nodig
Bij HumanCapitalCare is er slechts één voeding van 63A nodig voor de totale laadbehoefte. Dit is mogelijk vanwege de unieke dynamische laad/fase balans van de ZAPTEC ZapCharger Pro oplaadpunten: het enige laadconcept dat 1- en 3-fase oplaadsessies continu optimaal verdeelt over de beschikbare voeding. Hierdoor wordt onbalans in de installatie voorkomen. Bovendien worden de fases volledig symmetrisch belast. Daarmee is er geen capaciteitsverlies en worden piekbelastingen afgevlakt.

25% lagere installatiekosten
Bij het Qcharge concept vallen de installatiekosten, zoals ook bij HumanCapitalCare, circa 25% lager uit. Dit komt, naast het voordeel dat er slechts één voeding van 63A nodig is, omdat de elektrische beveiligingen voor zowel DC als AC al in de oplaadunit zijn ingebouwd. Hierdoor zijn er geen losse componenten meer die nog eens geïnstalleerd moeten worden. Daarnaast kunnen de laadpunten direct op de 63A voedingskabel aangesloten worden.

De oplaadpunten zijn zoals gebruikelijk verbonden met de ZAPTEC Portal: voor monitoring, het bekijken van laadstatistieken, opmaken van rapporten en het uitvoeren van gebruikersregistraties.

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
 • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie.
 • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
 • Productgarantie van 5 jaar.


Vertegenwoordigingen

Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.

Slimme prefab oplossingen met de DWT Groep bij Domein Het Camperveer

Slimme prefab oplossingen met de DWT Groep bij Domein Het Camperveer

‘Dit prefab werken, scheelt maar liefst de helft van de tijd!’

Het toerisme in de provincie Zeeland neemt nog steeds toe. En dat is niet zo gek. Deze provincie biedt namelijk een prachtig ‘decor’ en uitstekende omstandigheden om te recreëren en te sporten. Roompot Projects, een specialist in recreatief vastgoed, speelt hierop in. Met Domein Het Camperveer in Kamperland verkopen zij exclusieve recreatiewoningen in een ruimtelijke en natuurlijke omgeving. Eleqtron levert voor deze nieuwe woningen met prefab Qneqt producten een stevige bijdrage.

DWT Groep
Eleqtron werkt bij dit project samen met de DWT Groep. Dit bedrijf is bij Domein Het Camperveer de installateur. De DWT Groep heeft vier vestigingen in Zeeland en is daarom uitstekend in staat om in deze regio te opereren. Hubrecht van Harberden, de verantwoordelijke werkvoorbereider, vertelt over het Camperveer project: ‘Dit is een mooi voorbeeld van onze expertise. Wij werken veel in de recreatiesector in Zeeland en kunnen daarvoor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties verzorgen. Daarmee heeft onze opdrachtgever één aanspreekpunt, wel zo fijn. Daarnaast werkt het voor onze organisatie erg prettig om verantwoordelijk te zijn voor deze installaties.’

Keats en Byron recreatiewoningen

Domein Het Camperveen biedt onder andere de vrijstaande recreatiewoningen Keats en Byron aan. Hiervoor leverde Eleqtron de prefab Qneqt oplossingen. Marvin Meijs, Sales Engineer bij Eleqtron, was hier nauw bij betrokken: ‘Het gaat bij deze woningen om een uniek concept. Zo worden de wanden volgens houtskeletbouw geheel prefab aangeleverd, waarbij de bekabeling voor dit gedeelte van de woning al in de fabriek wordt aangebracht. Vanuit deze wanden kun je dan eenvoudig stekerbaar aansluiten op de centraaldozen en de bekabeling in het plafond. Daarmee heb je een volledig stekerbare installatie, plug and play.’

Bekabelingsplan
Om het voor de DWT Groep gemakkelijk te maken, heeft Eleqtron met deze installateur en de prefab wandenbouwer een bekabelingsplan gemaakt. Marvin Meijs licht toe: ‘Aan de hand van dit plan hebben wij het prefab Qneqt materiaal gemaakt, allemaal maatwerk. De woning is volledig stekerbaar uitgevoerd, vanaf de groepenkast tot aan de centraaldozen en het schakelmateriaal. Wij werken hierbij nauw samen met ABB met onder andere de levering van het Balance schakelmateriaal.’

‘Scheelt helft van de tijd’
Hubrecht van Harberden kijkt tevreden naar het project dat in het najaar wordt opgeleverd. ‘We hadden meer overleg nodig in vergelijking met conventioneel installeren. Daarbij hebben we veel kunnen leren. Uiteindelijk scheelt dit prefab werken maar liefst de helft van de tijd. Per woning zijn we nu maar twee tot drie dagen bezig op de bouwlocatie. En dat is mooi meegenomen!’

Meer informatie
Klik hier voor de Online Catalogus met onder andere deze producten. Hierin vind je tevens de datasheets en de producttekeningen. De actuele brutoprijzen vind je altijd op de 2BA website (prijzen alleen zichtbaar voor 2BA-abonnees). Klik hier voor de prijslijst.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag