Toonaangevend
in stekerbaar
Selecteer een pagina

Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie en LED verlichting. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

  • snelheid en flexibiliteit
  • oplossingsgericht werken
  • merkonafhankelijkheid
  • innovaties
  • maatwerk
  • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Met het innovatieve Qbright programma aan LED verlichting levert Eleqtron een sterke bijdrage aan energiebesparing en aandacht voor het milieu. Het assortiment biedt naast de lampen onder andere buizen, panelen, downlights en dimmers.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Optimale lichtsturing bij Coenecoop College in Boskoop

Eleqtron heeft in het najaar van 2018 een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe locatie van het Coenecoop College in Boskoop. Samen met Jaap de Ruiter, projectleider bij de DME Installatie Groep, zorgde Eleqtron met de Qneqt bekabeling en een geavanceerde lichtsturing voor het hart van de elektrotechnische installatie.

Coenecoop College
Het Coenecoop College is een scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo in Waddinxveen en Boskoop. Op de locatie Boskoop wordt lesgegeven aan de onderbouw van de niveaus havo en vwo. Het Coenecoop College maakt zich sterk voor het “onderwijs van de toekomst”: modern onderwijs waarbij leerlingen zelf keuzes maken in het leerproces. Jaap de Ruiter: ‘Voorheen zat de school op een andere locatie in het dorp. Het Coenecoop College zit nu op de nieuwe locatie in het oude raadhuis van Boskoop. Hiervan is een gemeenschapshuis gemaakt waarin naast het Coenecoop College ook de bibliotheek Rijn en Venen wordt gehuisvest. Wij hebben hier met DME vanaf september tot december 2018 gewerkt aan de elektrotechnische installatie.’

De school is nu na de kerstvakantieperiode volop in bedrijf. ‘We zijn blij dat we veel hebben kunnen bijdragen aan deze renovatie. De leerlingen en het personeel zijn erg blij met het eindresultaat. Ze voelen zich uitstekend thuis in het gebouw, waarin veel kleur en licht van buiten aanwezig is. Daarnaast zijn de ruimtes goed flexibel in te delen.’

Installatie en lichtsturing
Met drie maanden was er maar weinig tijd voor de elektrotechnische installatie. Jaap de Ruiter: ‘Dit was een erg korte en hectische periode. Omdat we kozen voor Qneqt prefab vlakband in de DALI-uitvoering hebben we veel kunnen besparen op de installatietijd en de kosten. De installatie is geheel stekerbaar uitgevoerd. Dit alles scheelde enorm.’

De lichtsturing werd eveneens door DME verzorgd. Jaap de Ruiter: ‘Samen met Eleqtron hebben we gekeken naar een goede lichtsturing die eenvoudig in de bediening moest zijn. Een DALI-uitvoering was een eis van het bouwteam. We kwamen uit op het fabrikaat Loytec. Met deze sturing hebben we de verlichting met de zonwering geïntegreerd in één bediening. Er kunnen ook alarm- en storingsmeldingen binnenkomen voor de lift, het luchtbehandelingssysteem en de mindervalide (MIVA) toiletten. Op dit moment wordt de inbraakbeveiliging er eveneens aan gekoppeld. In de ruimtes hebben we aanwezigheidsmelders aangebracht met een daglichtregeling. Het resultaat is dat op één bedieningspaneel, in het kantoor van de conciërge, alles kan worden bediend en gemonitord. Doorgaans verloopt de sturing na de instelling geheel automatisch maar uiteraard kan er ook handmatig worden ingegrepen. Bijvoorbeeld door de zonwering op de glazenwasserstand te zetten waardoor deze ongestoord aan het werk kan.’

Eleqtron bereidt een dergelijke licht- en zonweringsturing vrijwel altijd voor. Jaap de Ruiter vertelt: ‘Edwin Boer, Technical Support Engineer bij Eleqtron, programmeerde de lichtsturing en de melders vooraf. Hij stelde eveneens alles op de locatie in. Dat scheelde ons een hoop tijd.’ In de ruimtes zijn nog eens de zonwering en de verlichting handmatig te bedienen. ‘Dat is gemakkelijk voor de docent. Deze kan voor de verlichting altijd vier lichtscenes zelf instellen, al naar gelang de behoefte.’

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze genoemde Qneqt producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Architectonisch meeveren bij Goede Doelen Loterijen Amsterdam

‘Prefab werken binnen slechts 37 mm hoogte’

De Goede Doelen Loterijen organisatie (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij) was van oudsher op verschillende locaties in Amsterdam gevestigd. Er lag een wens om met alle medewerkers in één pand te werken. Daarom heeft de organisatie eind oktober 2018 intrek genomen in het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland (BREEAM Outstanding), aan de Beethovenstraat in de hoofdstad. Hiervoor is een bestaand pand compleet gerenoveerd, volgens een ontwerp van architectenbureau Benthem Crouwel. In het gebouw, met onder andere een tv-studio en een auditorium, zijn circa 600 personen werkzaam. De bouw lag in handen van J.P. van Eesteren. HOMIJ Technische Installaties realiseerde de installatietechniek. 

Innovaties
De Goede Doelen Loterijen heeft bewust gekozen voor de renovatie van een leegstaand kantoorpand aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Het doel was om een uiterst duurzaam ontwikkeld gebouw te betrekken. Aan de buitenkant is een triple glasgevel gerealiseerd en een bijzonder bladerdak dat niet alleen regenwater verzamelt voor gebruik in het pand, maar ook volledig is voorzien van hoog rendement zonnepanelen. Andere duurzame bouwkundige innovaties zijn de toepassing van zowel isolatiemateriaal (‘Mycofoam’) gebaseerd op schimmels. Het pand verbruikt ruim 80% minder energie dan een standaard nieuwgebouwd kantoorgebouw. Er is bij de bouw rekening gehouden met vele duurzaamheidsaspecten in het ontwerp van het gebouw, zoals CO₂-uitstoot, maar ook met gerecyclede materialen in het bouwproces en de logistiek. De Goede Doelen Loterijen willen hiermee een bijdrage leveren aan het verbeteren van het klimaat en hopen een positieve impact te hebben op anderen.

Korte bouwtijd
Dick Verheul is Bouwplaatsleider bij HOMIJ Technische Installaties: ‘Wij zijn hier verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Samen met HOMIJ Networks hebben wij ook het datanetwerk aangelegd met aanverwante systemen als toegangscontrole, cameratoezicht en brandmelding. We bieden hiermee een alles-in-één oplossing. Hiermee kreeg ik een sterk coördinerende rol om alle disciplines goed op elkaar af te stemmen. Bij een complex project als dit vraagt dat nogal wat.’

De bouwtijd voor dit project was kort.In de zomer van 2017 zijn we gaan engineeren. Vanaf januari 2018 konden we aan de installaties beginnen met de oplevering in oktober 2018. Dat was hard doorwerken, inclusief de periode van de bouwvakantie. We hebben veel tijd kunnen besparen door intensieve voorbereiding en te ontwerpen met BIM. En door zoveel mogelijk prefab te werken, wat veel scheelt in tijd en kosten. Daarom heb ik vanaf het begin van het project samengewerkt met René den Haan van Eleqtron. Ik vind dat hij altijd goed kan meedenken.’

Goot 37 mm hoogte
Bij het Goede Doelen Loterijen project is voor een groot deel gebruik gemaakt van een kabelgoot die inwendig slechts 37 mm hoog (uitwendig 40 mm) is. ‘Dat komt omdat we hier naast de architectonische eisen grotendeels met een lage vloer te maken hebben’, zegt Dick Verheul. ‘In deze goot moesten de elektrotechnische én de datakabels gelegd worden. Vooral bij bochten was dat erg lastig voor onze monteurs. Ik heb samen met René den Haan een testopstelling gemaakt met deze goot en gekeken hoe we dit goed prefab én stekkerbaar konden uitvoeren. Dat was niet eenvoudig maar samen kwamen we daar met veel passen en meten toch uit. Eleqtron leverde hiervoor speciale, stekkerbare aansluitsnoeren en verdelers. Deze werden onder andere aangesloten op hun prefab aangeleverde kabeldeksels.’

Qneqt vloerdozen
In het gebouw is vanwege de vele werkplekken een hele waaier aan verschillende Qneqt vloerdozen toegepast. ‘Ook daar hebben we uiteraard met de beperkte goot- en vloerhoogte te maken. Hiervoor hebben we flink moeten puzzelen en veel gekeken naar verlaagde vloerdozen. Daarbij moest de aansluiting van een computer en verlichting onderling gescheiden zijn. Uiteindelijk kom je dan op verschillende versies uit, allemaal specials. Eleqtron heeft die allemaal kunnen leveren. In het grote atrium zitten bijvoorbeeld ronde vloerdozen, met een IP 65 beschermingsgraad vanwege mogelijke schoonmaakwerkzaamheden.’

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Kortere installatietijd bij nieuw Gerechtsgebouw Breda

In het najaar van 2018 is het nieuwe Gerechtsgebouw in Breda door Koning Willem-Alexander geopend. De opdrachtgevers hiervoor zijn het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Breda en de toekomstige gebruikers: de Rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects en Rob Hootsmans, in samenwerking met consortium InBalans. Eleqtron leverde de prefab, stekerbare oplossingen voor de elektrotechnische installatie. Hierdoor kon een kortere installatietijd worden gerealiseerd.

Krachtige uitstraling
Door haar krachtige en open uitstraling maakt het nieuwe Gerechtsgebouw in Breda de verbinding tussen de bestaande stad en het in ontwikkeling zijnde Stationskwartier. Het Gerechtsgebouw telt 27 zittingszalen, kantoren en publieksruimten. Er kunnen ook extra beveiligde zittingen worden gehouden, zodat de rechtbank hiervoor niet meer hoeft uit te wijken naar Rotterdam, Schiphol of Amsterdam. De totale oppervlakte van het gerechtsgebouw bedraagt circa 33.000 m² bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. De parkeergarage bedraagt circa 8.000 m².

InBalans 
InBalans is het samenwerkingsverband dat de nieuwe huisvesting en facilitaire voorzieningen heeft gerealiseerd. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft InBalans de opdracht gegeven via een DBFMO-contract (Design Build Finance Maintain Operate), een vorm van publiek-private samenwerking. Hiermee is dit samenwerkingsverband voor een periode van 30 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw, alsook de facilitaire dienstverlening. De InBalans samenwerking bestaat uit de drie aandeelhoudende partijen Facilicom, Macquarie Capital Group en VolkerWessels. Daarnaast zijn onder andere de VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties betrokken.

Oplossing Eleqtron
René den Haan van Eleqtron adviseerde de InBalans organisatie wat betreft prefab, stekerbare oplossingen voor de elektrotechnische installatie: ‘Bij een project van dit formaat levert het gebruik van Qneqt vlakbandkabel veel voordelen op. Hiermee kun je immers zeer snel een stekerbare infrastructuur aanleggen en een kortere installatietijd realiseren. Vlakband is een prefab oplossing, met de juiste aftakking op de juiste plaats. InBalans koos bij dit innovatieve product voor de DALI-vlakband uitvoering vanwege de aansturing van de lichtarmaturen. Uiteraard leverden we hier alle bijbehorende stekerbare snoeren bij die we grotendeels geheel op maat hebben geassembleerd.’

Aansluiting noodverlichting
Bij deze installatie hoort ook de aansluiting voor de noodverlichting. René den Haan: ‘Om een goed onderscheid in de installatie te krijgen, hebben we geadviseerd om hiervoor een apart stekersysteem toe te passen. Deze afwijkende, stekerbare oplossing is eveneens door InBalans geïnstalleerd.’

Supply Chain oplossingen
Om het installatieproces verder te versnellen, ondersteunde Eleqtron het bouwteam met speciale Supply Chain oplossingen. René den Haan: ‘Voor dit project hebben we vele deelleveringen verzorgd, bijvoorbeeld per etage en locatie. Het vlakband en de snoeren waren door ons al prefab gemaakt. Deze producten werden volgens klantenspecificatie gelabeld en op de verpakkingen werd de exacte locatie vermeld. Dit alles maakte de installatie voor InBalans heel gemakkelijk. We hebben ze hier uitstekend mee kunnen ondersteunen.’

Video
Bekijk ook de video van de Rechtspraak over de nieuwbouw Gerechtsgebouw Breda

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere Qneqt vlakband en snoeren.
Wilt u meer informatie over Eleqtron, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag