Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

  • snelheid en flexibiliteit
  • oplossingsgericht werken
  • merkonafhankelijkheid
  • innovaties
  • maatwerk
  • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Flinke kostenbesparing door nieuwe Qneqt lichtsturing bij OVT Arnhem

Flinke kostenbesparing door nieuwe Qneqt lichtsturing bij OVT Arnhem

Eleqtron heeft dit jaar bij OVT (Openbaar Vervoer Terminal) in Arnhem een nieuwe Qneqt lichtsturing gerealiseerd. Hierdoor is er een aanzienlijke besparing op het energieverbruik en daarmee de kosten.

Vernieuwd stationsgebied
Het stationsgebied in Arnhem werd in 2016 volledig vernieuwd. De Openbaar Vervoer Terminal vormt daarmee nu een verbindende schakel tussen de perrons, het busstation, de parkeergarage en de fietsenstalling. De terminal vormde het sluitstuk van de werkzaamheden in het stationsgebied en is gebouwd op en tegen diverse al gerealiseerde gebouwen. De nieuwe stationshal is, als onderdeel van de Openbaar Vervoer Terminal, ontworpen door de beroemde architect Ben van Berkel van UNstudio. Hij is vooral bekend geworden door zijn ontwerp van de Erasmusbrug in Rotterdam. Het ontwerp van de stationshal in Arnhem kenmerkt zich door een futuristische vormgeving. Hierbij zijn met beton voornamelijk organische vormen uitgevoerd. Daarmee werd een verbinding gelegd tussen de diverse vloerniveaus. De bouw van OVT werd gerealiseerd door Ballast Nedam en BAM Bouw en Techniek.

Upgrade lichtsturing
Bij OVT is Alberto Ruitenberg, Technical Support Engineer bij  Eleqtron, verantwoordelijk voor het support en onderhoud van de lichtsturing. Hij licht toe: ‘Ik heb hiervoor contact met BAM Bouw en Techniek. Zij verzorgen het onderhoud bij OVT. Er was bij BAM in samenspraak met de gemeente Arnhem een behoefte om de bestaande verlichting te voorzien van nieuwe stuurfuncties. Met een nieuwe lichtsturing kan er flink worden bespaard op de energiekosten. Daarmee zet je de bestaande verlichting namelijk efficiënter in. Wij zagen mede door onze ruime ervaring met lichtmanagementsystemen hier veel mogelijkheden.’

Nieuwe lichtscenario’s
De sturing bij OVT in Arnhem heeft betrekking op een groot gebied met verlichting. Het gaat namelijk om alle centrale zones van de stationshal, winkels, perrons en trappenhuizen. Daarnaast wordt via deze sturing de verlichting geregeld voor de aangrenzende parkeergarage en de kantoorgebouwen. Alberto Ruitenberg: ‘Om te kunnen besparen op energie zijn er voor het gehele gebied nieuwe lichtscenario’s ontworpen, in nauw overleg met BAM Bouw & Techniek. Wij hebben deze vertaald in logische, softwarematige functies voor de lichtsturingen. Deze bestaat uit verschillende in cascade geschakelde verlichting waarmee trapsgewijs de schakelingen worden verricht. Door hiermee te werken kon er de nodige verlichting uit, die voorheen continu aan was. Met het gebruik van ‘kalendergestuurde’ relaiscontacten worden de verschillende cascadelijnen zodanig gestuurd dat de branduren over de armaturen evenredig worden uitgespreid. Een groot voordeel!

Lichtsturing
De lichtsturing is geheel in eigen beheer bij Eleqtron ontwikkeld en geassembleerd. ‘We hebben een ontwerp gemaakt voor een speciale besturing,’ vertelt Alberto. ‘Met de Qneqt lichtsturing konden we eenvoudig de nieuwe lichtscenario’s programmeren. We hebben daarbij astroklokken, dat zijn digitale schakelklokken, toegepast. Daardoor weten we precies wanneer de zon opkomt en ondergaat. Hierdoor kun je heel efficiënt de verlichting aansturen. Daarnaast is er een calamiteitenschakeling toegepast. Dan kunnen bij een calamiteit alle lichtscenario’s handmatig worden overbrugd. Uiteindelijk hebben we door de nieuwe sturing het stroomverbruik van de verlichting flink kunnen beperken. Dat is een enorme kostenbesparing. Uiteraard zijn BAM en OVT hier erg blij mee.’

Eleqtron en Qneqt lichtsturing
Eleqtron biedt support en onderhoud voor haar programma van Qneqt verlichtingssturing, inclusief de aanwezigheidsmelders. Goede support en onderhoud van uw verlichtingssturing is belangrijk. Het gaat hier namelijk doorgaans om ongeveer 40% van het energieverbruik van een gebouw. Er valt dus met een goede support veel te besparen!

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met deze producten.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Links op de foto: Alberto Ruitenberg van Eleqtron

Flinke besparing gerealiseerd bij Marriott Hotel Hoofddorp

Flinke besparing gerealiseerd bij Marriott Hotel Hoofddorp

Besparing op installatietijd- en kosten

Bij de renovatie van het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport Hotel in Hoofddorp zijn prefab ABB hollewanddozen van Eleqtron geïnstalleerd. Dankzij de keuze voor deze stekerbare producten is er een flinke besparing op installatietijd en -kosten gerealiseerd. Met de ABB hollewanddozen kun je namelijk 3 tot 10x sneller werken.

Eigentijds, Europees interieur
Het exclusieve Courtyard by Marriott Amsterdam Airport Hotel is recentelijk met 6000 m² uitgebreid. In totaal zijn 112 kamers toegevoegd waaronder vier extended stay studio’s. Er is hierbij gekozen voor een eigentijds, Europees interieur en energiezuinige installaties. Ook zijn slimme en energiebesparende oplossingen toegepast zoals oriëntatieverlichting over de vloer, Smart TV’s en mobile keys.

Eigen assemblage Eleqtron
Eleqtron leverde voor deze verbouwing aan de Vink Installatie Groep alle prefab hollewanddozen met schakelmateriaal voor de hotelkamers. Deze producten van ABB heeft Eleqtron, geheel prefab en op maat, in eigen beheer geassembleerd. Het schakelmateriaal bestaat onder andere uit wandcontactdozen, ook in uitvoeringen die zijn voorzien van data- en USB-aansluitingen. Vink heeft de stekerbare verbindingen achter een speciale meubelconstructie bij het bed kunnen verwerken. Hierdoor is een uiterst fraaie oplossing gerealiseerd.

ABB hollewanddozen
De stekerbare hollewanddozen van ABB zijn door Eleqtron al afgemonteerd om direct stekerbaar te verbinden. Bovendien kun je dit product snel en zonder gereedschap installeren. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op installatietijd en kosten. De hollewanddozen zijn uitgevoerd met hoogwaardig Busch-Jaeger schakelmateriaal. Er is een ruim assortiment leverbaar, waaronder een brandwerende uitvoering. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor assemblage bij Eleqtron is maatwerk altijd mogelijk.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onze producten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Qneqt lichtsturing zorgt voor energiebesparing bij Koning Willem I College

Qneqt lichtsturing zorgt voor energiebesparing bij Koning Willem I College

Het Koning Willem I College is een regionaal opleidingscentrum in ‘s-Hertogenbosch dat zich onder andere richt op mbo. Een van de locaties van het College in deze Brabantse gemeente is de voormalige Koning Willem I Kazerne aan de campus op de Vlijmenseweg. Hier heeft Eleqtron samen met Heijmans een nieuwe Qneqt lichtregeling opgeleverd. Met deze oplossing is een aanzienlijke energiebesparing voor de verlichting mogelijk geworden.

Renovatie
Melvin Stam is Uitvoerder/Chef Monteur Service bij Heijmans en is verantwoordelijk voor het project bij het Koning Willem I College. Hij vertelt over zijn werkzaamheden: ‘Wij hebben regelmatig opdrachten van het College voor renovaties in een van de gebouwen aan de Vlijmenseweg. Afgelopen zomer wilde het college de plafonds en bekabeling van één van de gebouwen vernieuwen en waren wij verantwoordelijk voor de gehele E- en W-installatie. Het slopen van de oude plafonds heeft veel impact op de omgeving. Daarom vond het project voor het grootste deel plaats tijdens de zomervakantieperiode. Omdat studenten dan vakantie hebben, konden we op die manier voor zo min mogelijk overlast zorgen.’

Qneqt lichtsturing

Samen met Henk Pielman, Senior Account Manager bij Eleqtron, ontwierp Melvin Stam de nieuwe Qneqt lichtsturing: ‘Hierbij kun je met een nieuw ontwerp een lichtregeling toepassen volgens de laatste stand van de techniek. Dat is natuurlijk wel zo prettig bij een renovatie als deze. Daarmee bespaar je direct op branduren en kosten. En je levert een mooie bijdrage aan een beter milieu door minder CO₂-uitstoot. Het contact met Henk was snel gelegd. Hij werkt regelmatig binnen Heijmans samen met mijn collega’s om een lichtregeling te ontwerpen en te leveren. Iedereen kent hem wel. Bij de lichtsturing voor de renovatie van het B-gebouw in 2018, waar wij een soortgelijke opdracht hadden, was hij trouwens ook al betrokken.’

Qneqt aanwezigheidsmelders
De Qneqt aanwezigheidsmelders die zorgen voor de lichtsturing zijn geplaatst bij de plafonds van de gangen en de lokalen. Melvin Stam licht toe: ‘De gangen van deze historische en grote kazerne zijn lang en daarmee is veel verlichting nodig. Die brandt normaal vrijwel de gehele dag. Nu met de nieuwe melders op deze gangen ga je veel efficiënter om met de verlichting. Dat is een groot pluspunt. In de lokalen zijn de aanwezigheidsmelders naast de verlichting nog eens gekoppeld aan de CO₂-meting en -regeling. Hiermee kun je nu het ventilatiesysteem in het lokaal beter aansturen zodat de luchtkwaliteit sterk verbetert.’ Eleqtron deed meer dan aanwezigheidsmelders leveren. ‘Henk ondersteunde ons bij het programmeren van de melders, wat ons erg hielp. Daarnaast is de elektrotechnische installatie zoveel mogelijk stekerbaar uitgevoerd om te besparen op kosten en tijd. Eleqtron leverde hiervoor de Qneqt snoeren en de handige Q-T plug verdelers.’

Toegepaste melders
In de gangen van het Koning Willem I College is de microwave aanwezigheidsmelder type Qneqt MWS3A-AT-PRM toegepast. Deze heeft een reikwijdte van circa 30 m en kan via RF gekoppeld worden zodat meerdere melders tegelijkertijd schakelen.

In de lokalen is gekozen voor een type BM230V-PRM-2CH. Dit is een 2-kanaals Qneqt aanwezigheidsmelder die bij het Koning Willem I College door Eleqtron vooraf al werd voorzien van een Q-T plug verdeler en een DALI snoer. De koppeling naar de klimaatinstallatie vindt met dit snoer plaats.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag