Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

 • snelheid en flexibiliteit
 • oplossingsgericht werken
 • merkonafhankelijkheid
 • innovaties
 • maatwerk
 • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP 

In het najaar van 2020 is de renovatie van het ADP kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel afgerond. Samen met installateur VNV Techniek zorgde Eleqtron voor diverse slimme oplossingen wat betreft Qneqt stekerbaar installeren en het Qcharge laadpaalconcept. 

ADP 
ADP is een bedrijf met een Amerikaanse oorsprong, ontstaan in 1949. Toen zag oprichter Henry Taub in New Jersey de noodzaak voor een structurele oplossing wat betreft het uitbetalen van salaris en de bijbehorende administratie. Hij richtte ADP op en bouwde het uit tot een gespecialiseerde dienstverlener in salarisadministratie. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener in payroll en HR Services. In Nederland heeft ADP kantoren in Capelle aan den IJssel en Amsterdam. In de periode 2019-2020 is het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel van circa 6.000 m² volledig gerenoveerd. Er zijn nu circa 700 werkplekken gerealiseerd. Aan de hand van de nieuwe indeling zijn ook de installaties volledig vernieuwd, met gebruik van de laatste technologie. 

Eleqtron en VNV Techniek 
Henk Pielmansenior accountmanager bij Eleqtronis nauw betrokken geweest bij dit project. We waren al vroeg in gesprek voor deze renovatie bij ADP. De adviseur voor dit project, Techniplan, was namelijk enkele jaren geleden al gecharmeerd van ons innovatieve Qcharge oplaadsysteem. Hierdoor kwamen we in het bestek. Daarbij werd VNV Techniek de elektrotechnisch installateur.  

Qcharge 
Mede door de groei van elektrische voertuigen in Nederland ontstond ook bij ADP de behoefte aan oplaadpunten. ‘Het gaat hier om 22 parkeerplekken op het aangrenzende buitenterrein waar Qcharge oplaadpunten voor nodig waren. Daarmee is ADP ook klaar voor de verdere groei van het aantal elektrische auto’s. Het grote voordeel is dat met Qcharge het vermogen altijd smart wordt verdeeld. Je hebt daarmee samen met de andere gebruikers altijd een opgeladen auto. 

Qneqt stekerbare oplossingen 
De bijdrage van Eleqtron bleef echter niet bij de Qcharge installatie voor het opladen. Er werd ook gekozen voor diverse Qneqt stekerbare oplossingen‘VNV Techniek, met Fred Nijman, raakte overtuigd van de voordelen van Qneqt vlakbandkabel. Het gebruik van stekerbare producten levert dan vele voordelen op. We kwamen samen uit op DALI prefab vlakbandkabel voor de verlichting, met de bijbehorende stekerbare koppelsnoeren. Bovendien pasten we deze innovatieve kabel, die weinig volume inneemt, toe voor de voeding van de naregelingen van het Priva gebouwbeheersysteem. Bij vlakbandkabel zet Eleqtron vooraf de stekerbare aansluitingen al op de juiste plaats. Daardoor vormt het een ideale prefab oplossing. VNV Techniek kon hierdoor bij ADP veel besparen op montagetijd. En er kon nog eens compact en foutloos worden geïnstalleerd. 

 

Vloerdozen 
Eleqtron zorgde ook voor de Qneqt vloerdozen bij ADP. ‘Deze zijn toegepast voor instort en voor de verhoogde vloer’, vertelt Henk Pielman. Met de oplevering van deze vloerdozen en stroompunten ontstond er voor ADP een flexibel indeelbaar kantoor, met de aansluitingen voor voeding en data op iedere gewenste plek. Ook dat brengt veel voordelen met zich mee.’ 

VNV Techniek 
Fred Nijman is directeur van VNV Techniek en vertelt over dit project. ‘We raakten eerst met Henk Pielman in gesprek over het Qcharge oplaadsysteem. Omdat wij bij ADP verantwoordelijk waren voor de elektrotechnische installatie kwamen uiteraard ook andere, aansluitende onderwerpen aan de orde. Zoals onze behoefte bij dit project aan vloerpotten. Dat konden we met Henk prima invullen. Omdat hier al een stekerbare aansluiting aan zit, bespraken we de mogelijkheid van prefab vlakbandkabel met deze verbindingen daarop al gemonteerd. Zo kwam van het een het ander. Mede omdat ik vind dat Eleqtron een mooie productrange heeft. Met de soorten vlakbandkabel die wij uitkozen, moesten we wel even puzzelen om dit samen met andere kabels en componenten goed in en op de kabelgoot bevestigd te krijgen. Maar toen we daar eenmaal een oplossing voor hadden, konden we snel meters maken.  

Wat betreft Qcharge had Fred Nijman bij Eleqtron ook contact met Tim Blaak. ‘Ook met hem kon ik goed werken. Hij heeft een handsonmentaliteit waardoor we goed konden samenwerken. Hij spreekt dezelfde taal, wel zo fijn.’ 

Qneqt 
Met Qneqtstekerbare producten van Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn: 

 • 3 tot 10 x sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd 
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d. 
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten 
 • Montage eenvoudig aan te leren 
 • Onderhoudsvrije installatie 

Qcharge 
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconceptde volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. 

Voordelen Qcharge totaalconcept: 

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu. 
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen. 
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt. 
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten. 
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel. 
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal). 
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen. 
 • Productgarantie van 5 jaar. 

Meer informatie 
Neem contactmet ons op voor meer informatie. 
Klik hier voor de online catalogus en de prijslijst. 

Qcharge zorgt voor veel flexibiliteit bij woongebouw De Raedt

Qcharge zorgt voor veel flexibiliteit bij woongebouw De Raedt

Gebouw De Raedt in Rotterdam met VORM
Qcharge installatie met VORM bij De Raedt Rotterdam
De Raedt Qcharge parkeerdek
Qcharge installatie met VORM bij DE Raedt Rotterdam
Zijaanzicht gebouw De Raedt in Rotterdam met VORM

Aan de Mathenesserlaan in Rotterdam-West is in oktober woongebouw De Raedt opgeleverd. Het is een bijzondere transformatie van een voormalig kantoor- en schoolgebouw, ontwikkeld door VORM. Voor de parkeervoorzieningen is het Qcharge laadsysteem met succes toegepast. Dit komt voort uit de samenwerking tussen VORM en Eleqtron.

De Raedt en de historie
Het woongebouw De Raedt staat op een locatie met een lange historie. Christiaan Groeneweg is projectontwikkelaar/hoofd transformaties bij VORM en kent het gebouw door en door. Hij vertelt: ‘Vanaf 1903 stond hier het Rotterdamsch Sanatorium, een soort privé kliniek. Het is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd door de geallieerden omdat in dit pand destijds de SS was gelegerd. In 1968 werd het complex vervangen door het huidige gebouw, ontworpen door het beroemde architectenbureau van de Gebroeders Kraaijvanger. Het gebouw werd gebruikt als kantoor voor OGEM. We hebben daar speciale elementen van kunnen behouden zoals de fraaie kluisdeuren in de kelder. Later werd het gebouw gebruikt als school door het Albeda College. Wij hebben het vanaf eind 2018 kunnen transformeren naar een luxe woongebouw met 51 koopappartementen.’

Enthousiast
Christiaan Groeneweg is erg enthousiast over de realisatie van De Raedt. ‘Ik vind het erg stijlvol geworden en een passende aanvulling voor deze stedelijke omgeving in het Beschermde Stadsgezicht. De appartementen zijn dan ook snel verkocht. Het Qcharge laadsysteem, met nu 9 oplaadpunten, hebben we mooi kunnen inpassen. Wat ik erg fijn vind is dat Qcharge veel flexibiliteit geeft. Nu is bij alle parkeerplekken, in de garage en op het parkeerdek, tijdens de transformatie de vlakbandkabel aangebracht. Een bewoner kan daarmee op ieder gewenst moment, zelfs jaren later, een oplaadpunt aanvragen en op korte termijn op deze vlakbandkabel laten monteren. Zonder allerlei gedoe, en dat is fijn voor de bewoners. Zij hebben dit systeem dan ook omarmd.’

Samenwerking
‘De Raedt is een van de eerste resultaten van de samenwerking Eleqtron en VORM wat betreft Qcharge collectief laden’, vervolgt Groeneweg. ‘Als gevolg van onze samenwerking passen we dit, waar van toepassing, ook bij volgende projecten toe. Gezien de groei van elektrisch rijden en de voordelen van dit systeem verwacht ik dat we Qcharge veel gaan zien.’ 

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu.
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten.
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
 • Productgarantie van 5 jaar


Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Collectief laden voor 220 parkeerplekken bij woontorens Boston & Seattle

Collectief laden voor 220 parkeerplekken bij woontorens Boston & Seattle

Exterieur Boston Seattle in Rotterdam Kop van Zuid
Parkeergarage Boston Seattle woontorens in Rotterdam met Tesla auto en Qcharge Eleqtron installatie
Plafondbeugel met Qcharge oplaadpunt van Eleqtron bij parkeergarage Boston Seattle in Rotterdam
Qcharge in parkeergarage Boston Seattle woontorens in Rotterdam
Boston en Seattle gebouw Kop van Zuid Rotterdam december 2020
Kop van Zuid Rotterdam december 2020

Woontorens zijn er volop in Rotterdam, met als mooiste voorbeeld de Wilhelminapier op De Kop van Zuid. In 2017 werd daar het appartementencomplex Boston & Seattle opgeleverd. De bewoners van dit moderne gebouw waren in hun parkeergarage steeds meer toe aan collectief laden van elektrische auto’s. Na een uitgebreid onderzoek werd gekozen voor Qcharge, met het unieke ‘dynamisch laden’ voor het smart verdelen van het beschikbare vermogen.

Boston & Seattle
Boston & Seattle is ontworpen door Van Dongen-Koschuch Architects and Planner en is gebouwd door J.P. van Eesteren. Het complex bestaat naast 220 appartementen uit commerciële voorzieningen in de plint, parkeervoorzieningen voor bewoners en een openbare ondergrondse Q-Park parkeergarage met zo’n 230 plaatsen. In Boston, de woontoren direct naast het Nieuwe Luxor Theater, bevinden zich 62 koopappartementen en 48 huurappartementen (van belegger Vesteda). Stichting HAL Wonen verhuurt de 110 appartementen in woontoren Seattle. Op verdieping 1-4 bevinden zich de parkeerplaatsen voor de bewoners.

VvE Boston & Seattle
Johan van Cranenburgh en Janny van Schijndel zijn bewoners en VvE bestuurders bij Boston & Seattle. Namens het bestuur is Johan, samen met Anne Medema, intensief bezig geweest met de keuze voor collectief laden. Johan van Cranenburgh vertelt: ‘Kort na de oplevering hebben enkele bewoners zonder toestemming van de VvE laadpunten laten installeren. Dit resulteerde in aparte bekabeling en bijbehorende aansluitingen naar hun parkeerplek. Dit was voor ons geen acceptabele situatie. Tijdens de bouw was wel rekening gehouden met de capaciteit van de elektrische installatie voor de aansluiting van een beperkt aantal laadpalen. Maar zonder coördinatie zou de capaciteit al heel snel niet meer toereikend zijn. Daarom startten we een onderzoek naar een systeem dat uiteindelijk geschikt zou zijn voor het laden van de elektrische auto’s op de 220 parkeerplekken.’

Keuze voor Qcharge
Van Cranenburgh vertelt verder over de uiteindelijke keuze: ‘We hebben voor dit onderzoek tevens de nodige berekeningen gemaakt wat betreft de capaciteit van de elektrische installatie. Daarbij wilden we eenvoudig kunnen opschalen naar meer oplaadpunten, zonder verdere uitbreiding van de installatie en de bekabeling. Hiermee kwamen we uit op Qcharge van Eleqtron. Een belangrijk pluspunt is dat je met Qcharge, ook met de vier parkeerlagen, één collectief laadsysteem kunt realiseren met communicatie tussen alle aanwezige laders. Hierdoor kun je het beschikbare vermogen optimaal verdelen. Andere aanbieders konden dit niet in deze omvang realiseren. Nu hebben we, aangelegd door de installateur van Ginderen, voor alle parkeerplekken de Qcharge vlakbandkabel beschikbaar. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst en kun je als bewoner eenvoudig op elk gewenst moment een oplaadpunt laten aansluiten. Het gehele Qcharge systeem is door van Ginderen aangesloten op een aparte verdeelkast. Uiteraard hebben de bewoners binnen de VvE over deze investering moeten beslissen. De besluitvorming hierover was vrijwel unaniem positief, omdat het daadwerkelijk waarde toevoegt.’

Brandveiligheid
Ook bij parkeergarages is brandveiligheid een belangrijk issue. In de media is hierover veel aandacht geweest. ‘We hebben daarom samen met de brandweer en Eleqtron hier uitgebreid over gesproken. De parkeerlagen vormen gescheiden compartimenten en is daarom al een goede voorziening wat betreft brandveiligheid. We kwamen tot de keuze om de opladers aan te sluiten op de brandmeldingsinstallatie. Als er brand wordt gedetecteerd, gaat automatisch de spanning van de oplader af.’

Aanschaf opladers
Via de VvE kan een bewoner eenvoudig een Qcharge oplader aanschaffen en laten installeren. Janny van Schijndel houdt zich hier onder andere mee bezig. ’We hebben eerder ervaring opgedaan met een collectief bestelproces voor individuele screens. Dat proces hebben we heel eenvoudig kunnen inrichten. We willen dit samen met Eleqtron ook opzetten voor de oplaadpunten.’

In bedrijf
In oktober is het Qcharge systeem in bedrijf gegaan. Johan van Cranenburgh vertelt: ‘We zijn er erg tevreden over. Alles is goed ingeregeld, het opladen vind ik erg snel gaan. De automatische verrekening van de laadkosten en de service helpdesk daarbij verloopt via E-Flux. Ik beheer als VvE bestuurder het dashboard voor de verrekening en de instellingen van het Qcharge systeem. Uiteindelijk vind ik Qcharge een goed voorbeeld van succesvol collectief laden in parkeergarages van woontorens.’

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu.
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten.
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
 • Productgarantie van 5 jaar


Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag