Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

 • snelheid en flexibiliteit
 • oplossingsgericht werken
 • merkonafhankelijkheid
 • innovaties
 • maatwerk
 • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Snel prefab installeren bij het Moxy Hotel

Snel prefab installeren bij het Moxy Hotel

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Snel prefab installeren bij het Moxy hotel

Met conventioneel installeren hadden we nooit zo snel kunnen werken’.

In de zomer van 2020 werd het bijzondere Moxy Amsterdam Schiphol Airport hotel geopend. De elektrotechnische installateur voor dit project, Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, had te maken met een erg korte bouwtijd. Samen met Eleqtron werd er gekozen voor slimme prefab oplossingen. Hierdoor kon er snel en efficiënt worden geïnstalleerd en werd de krappe bouwplanning toch behaald.

Moxy hotel Schiphol
Moxy is een bijzonder hotelconcept dat over de hele wereld aanslaat. Thoughtful, spirited and fun: dat zijn de kernwaarden van dit merk van Marriott International. Moxy is duidelijk bedoeld voor een jonge doelgroep. Geen stijf en zakelijk gevoel maar een speelse en stoere uitstralingHet hotel bij Schiphol telt 200 stijlvolle kamers, die een iets rustigere sfeer hebben ten opzichte van het ontvangstgedeelte en het restaurant. Een enthousiaste welkomsttekst en een knaloranje retro draaischijftelefoon laten echter duidelijk zien dat we ons niet in een doorsnee hotelkamer bevindenNa Amsterdam Houthavens is dit het tweede hotel van Moxy in Nederland. Er volgt waarschijnlijk in Den Haag een derde vestiging.

Groen & Aldenkamp Installatietechnieken
Het Moxy hotel nabij Schiphol is ontstaan door een omvangrijke transformatie. Voorheen was dit het hoofdkantoor van vliegtuigbouwer Fokker. Het gebouw werd volledig gestript, opnieuw ingedeeld en ingericht als een trendy hotel. Om onder andere de installaties plaats te kunnen bieden, werd voor de hotelkamers gebruik gemaakt van metal stud wanden (holle gipswanden). Christiaan van den Hoven is projectleider bij Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, de elektrotechnische installateur bij Moxy. ’We konden pas vrij laat in het bouwproject aanhaken’, vertelt hij. ‘We hadden daarom te maken met een behoorlijk korte bouwtijd. Dat vroeg om slimme oplossingen die ons konden helpen om de planning toch te halen.

Robert Dekker, onze bedrijfsleider, had al contact over dit project met René den Haan van Eleqtron. We waren toen al aan het nadenken over stekerbare oplossingen die ons konden helpen. Een groot voordeel was dat van de 200 hotelkamers er 180 ongeveer gelijk zijn, al dan niet gespiegeld. Als we een goed concept zouden ontwikkelen, konden we zonder veel oponthoud snel veel meters maken.’

Proefkamer
In overleg met Danny Blaak van Eleqtron werden de eerste tekeningen van de producten gemaakt en ingetekend in het ontwerp van de hotelkamer. Dit resulteerde in het bouwen van een proefkamer. ‘Dat werkt fijn is onze ervaring, want dan kom je samen tot nog betere oplossingen’, vervolgt Christiaan van den Hoven. ‘We besloten om te werken met een Attema 3001 box boven de deur. Vanuit deze box wilden we met stekerbare Qneqt aansluitingen alle elektrotechnische verbindingen maken voor de hotelkamer. Dat bleek mogelijk. Eleqtron kon deze box ook geheel voorbedraad met de juiste chassisdelen, dus prefab, aanleveren. De proefkamer bewees zijn waarde want bij het doornemen van de installatie ontstonden er diverse verbeteringen. Zo bleek dat we vanuit de box met twee in plaats van drie verlichtingsschakelingen konden werken. Dat scheelde weer veel in tijd en kosten.’

Voordelen metal stud wanden
René de Haan, Algemeen Directeur bij Eleqtron, was van begin af aan betrokken bij het ontwerp van de installatie. ‘We doen al regelmatig zaken met Groen & Aldenkamp, onder andere met Robert Dekker en Christiaan van den Hoven. Dat werkt wel zo gemakkelijk. Omdat de hotelkamers zijn voorzien van de holle metal stud wanden konden we daar vrij eenvoudig de stekerbare Qneqt bekabeling in kwijt. Dat was een groot voordeel. Vanuit de Attema box met de stekerbare aansluitingen boven de deur konden we dan doorwerken naar de bovenkant van de wandenDaarvandaan konden we weer ‘stekerbaar’ verder naar de wandcontactdozen en de verlichtingsarmaturen. De opdracht is uiteindelijk wat ons betreft vlekkeloos verlopen. Hiermee hebben we nog eens aangetoond dat we goed kunnen meedenken wat betreft snel, foutloos en kostenbesparend installeren. En onze assemblage-afdeling biedt voor dit soort projecten een uitstekende ondersteuning.’

Supply Chain leveringen
Samen met Danny Blaak van Eleqtron koos Groen & Aldenkamp voor Supply Chain oplossingen, waar ook nog eens de installatietijd mee kon worden verkort. Christiaan van den Hoven: We kozen voor twee deelleveringen per hotelkamer. Daarbij hebben we alle prefab producten door Eleqtron laten labelen, zodat je altijd weet waar je ze moet gebruikenEerst ontvingen we een levering met snoeren, daarna de levering voor de afmontage met onder andere de stekerbare wandcontactdozen van Gira. Het nadeel van de deelleveringen was soms wel dat als we nog niet klaar waren, onze verpakkingen met producten werden aangezien voor afval. Dan werden onze spullen aan het einde van de dag door heschoonmaakteam weggegooid. Dat gaf dus wel eens problemen.’ 

Danny Blaak was bij Eleqtron verantwoordelijk voor de Supply Chain oplossingen. ‘Onze ervaring is dat dit prima voor onze installateurs werkt. De juist leveringen, op het juiste moment en op de juiste plaats. We houden daarbij korte lijnen aan tijdens het project. Zo kunnen we snel schakelen als er bijzonderheden zijn. Bijvoorbeeld toen Christiaan materiaal tekort kwam omdat er verpakkingen met producten waren verdwenen. We konden toen snel weer leveren zodat zijn planning niet in gevaar kwam.’ 

Sneller dan conventioneel installeren
Christiaan van den Hoven van Groen & Aldenkamp concludeert: ‘Al met al is het stekerbaar installeren positief bevallen, het werkt gewoon snel. Met conventioneel installeren hadden we nooit zo snel in de hotelkamers kunnen werken. En bovendien hebben we niet genoeg mensen om op deze wijze te gaan installeren. We hebben voor het eerst in een hotel gewerkt volgens deze methode, maar dat beviel dus prima. Als we wat meer tijd aan de voorkant zouden hebben, konden we nog meer op details voorbereiden. We kozen nu bijvoorbeeld voor standaard lengtes snoeren. Met meer voorbereidingstijd hadden we waarschijnlijk snoeren op maat kunnen bestellen. Dat had ook weer gescheeld in tijd en kosten. Hopelijk hebben we daar bij een volgend project wel de mogelijkheid voor.

Qneqt
Met prefab Qneqtstekerbare productenvan Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn:  

 • 3 tot 10 keer sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd (prefab)  
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen 
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d.  
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten  
 • Montage eenvoudig aan te leren  
 • Onderhoudsvrije installatie 

Meer informatie
Neemcontactmet ons op voor meer informatie.
Klik hier voor deonline catalogusen deprijslijst. 

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP 

In het najaar van 2020 is de renovatie van het ADP kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel afgerond. Samen met installateur VNV Techniek zorgde Eleqtron voor diverse slimme oplossingen wat betreft Qneqt stekerbaar installeren en het Qcharge laadpaalconcept. 

ADP 
ADP is een bedrijf met een Amerikaanse oorsprong, ontstaan in 1949. Toen zag oprichter Henry Taub in New Jersey de noodzaak voor een structurele oplossing wat betreft het uitbetalen van salaris en de bijbehorende administratie. Hij richtte ADP op en bouwde het uit tot een gespecialiseerde dienstverlener in salarisadministratie. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener in payroll en HR Services. In Nederland heeft ADP kantoren in Capelle aan den IJssel en Amsterdam. In de periode 2019-2020 is het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel van circa 6.000 m² volledig gerenoveerd. Er zijn nu circa 700 werkplekken gerealiseerd. Aan de hand van de nieuwe indeling zijn ook de installaties volledig vernieuwd, met gebruik van de laatste technologie. 

Eleqtron en VNV Techniek 
Henk Pielmansenior accountmanager bij Eleqtronis nauw betrokken geweest bij dit project. We waren al vroeg in gesprek voor deze renovatie bij ADP. De adviseur voor dit project, Techniplan, was namelijk enkele jaren geleden al gecharmeerd van ons innovatieve Qcharge oplaadsysteem. Hierdoor kwamen we in het bestek. Daarbij werd VNV Techniek de elektrotechnisch installateur.  

Qcharge 
Mede door de groei van elektrische voertuigen in Nederland ontstond ook bij ADP de behoefte aan oplaadpunten. ‘Het gaat hier om 22 parkeerplekken op het aangrenzende buitenterrein waar Qcharge oplaadpunten voor nodig waren. Daarmee is ADP ook klaar voor de verdere groei van het aantal elektrische auto’s. Het grote voordeel is dat met Qcharge het vermogen altijd smart wordt verdeeld. Je hebt daarmee samen met de andere gebruikers altijd een opgeladen auto. 

Qneqt stekerbare oplossingen 
De bijdrage van Eleqtron bleef echter niet bij de Qcharge installatie voor het opladen. Er werd ook gekozen voor diverse Qneqt stekerbare oplossingen‘VNV Techniek, met Fred Nijman, raakte overtuigd van de voordelen van Qneqt vlakbandkabel. Het gebruik van stekerbare producten levert dan vele voordelen op. We kwamen samen uit op DALI prefab vlakbandkabel voor de verlichting, met de bijbehorende stekerbare koppelsnoeren. Bovendien pasten we deze innovatieve kabel, die weinig volume inneemt, toe voor de voeding van de naregelingen van het Priva gebouwbeheersysteem. Bij vlakbandkabel zet Eleqtron vooraf de stekerbare aansluitingen al op de juiste plaats. Daardoor vormt het een ideale prefab oplossing. VNV Techniek kon hierdoor bij ADP veel besparen op montagetijd. En er kon nog eens compact en foutloos worden geïnstalleerd. 

 

Vloerdozen 
Eleqtron zorgde ook voor de Qneqt vloerdozen bij ADP. ‘Deze zijn toegepast voor instort en voor de verhoogde vloer’, vertelt Henk Pielman. Met de oplevering van deze vloerdozen en stroompunten ontstond er voor ADP een flexibel indeelbaar kantoor, met de aansluitingen voor voeding en data op iedere gewenste plek. Ook dat brengt veel voordelen met zich mee.’ 

VNV Techniek 
Fred Nijman is directeur van VNV Techniek en vertelt over dit project. ‘We raakten eerst met Henk Pielman in gesprek over het Qcharge oplaadsysteem. Omdat wij bij ADP verantwoordelijk waren voor de elektrotechnische installatie kwamen uiteraard ook andere, aansluitende onderwerpen aan de orde. Zoals onze behoefte bij dit project aan vloerpotten. Dat konden we met Henk prima invullen. Omdat hier al een stekerbare aansluiting aan zit, bespraken we de mogelijkheid van prefab vlakbandkabel met deze verbindingen daarop al gemonteerd. Zo kwam van het een het ander. Mede omdat ik vind dat Eleqtron een mooie productrange heeft. Met de soorten vlakbandkabel die wij uitkozen, moesten we wel even puzzelen om dit samen met andere kabels en componenten goed in en op de kabelgoot bevestigd te krijgen. Maar toen we daar eenmaal een oplossing voor hadden, konden we snel meters maken.  

Wat betreft Qcharge had Fred Nijman bij Eleqtron ook contact met Tim Blaak. ‘Ook met hem kon ik goed werken. Hij heeft een handsonmentaliteit waardoor we goed konden samenwerken. Hij spreekt dezelfde taal, wel zo fijn.’ 

Qneqt 
Met Qneqtstekerbare producten van Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn: 

 • 3 tot 10 x sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd 
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d. 
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten 
 • Montage eenvoudig aan te leren 
 • Onderhoudsvrije installatie 

Qcharge 
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconceptde volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. 

Voordelen Qcharge totaalconcept: 

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu. 
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen. 
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt. 
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten. 
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel. 
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal). 
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen. 
 • Productgarantie van 5 jaar. 

Meer informatie 
Neem contactmet ons op voor meer informatie. 
Klik hier voor de online catalogus en de prijslijst. 

Qcharge zorgt voor veel flexibiliteit bij woongebouw De Raedt

Qcharge zorgt voor veel flexibiliteit bij woongebouw De Raedt

Gebouw De Raedt in Rotterdam met VORM
Qcharge installatie met VORM bij De Raedt Rotterdam
De Raedt Qcharge parkeerdek
Qcharge installatie met VORM bij DE Raedt Rotterdam
Zijaanzicht gebouw De Raedt in Rotterdam met VORM

Aan de Mathenesserlaan in Rotterdam-West is in oktober woongebouw De Raedt opgeleverd. Het is een bijzondere transformatie van een voormalig kantoor- en schoolgebouw, ontwikkeld door VORM. Voor de parkeervoorzieningen is het Qcharge laadsysteem met succes toegepast. Dit komt voort uit de samenwerking tussen VORM en Eleqtron.

De Raedt en de historie
Het woongebouw De Raedt staat op een locatie met een lange historie. Christiaan Groeneweg is projectontwikkelaar/hoofd transformaties bij VORM en kent het gebouw door en door. Hij vertelt: ‘Vanaf 1903 stond hier het Rotterdamsch Sanatorium, een soort privé kliniek. Het is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd door de geallieerden omdat in dit pand destijds de SS was gelegerd. In 1968 werd het complex vervangen door het huidige gebouw, ontworpen door het beroemde architectenbureau van de Gebroeders Kraaijvanger. Het gebouw werd gebruikt als kantoor voor OGEM. We hebben daar speciale elementen van kunnen behouden zoals de fraaie kluisdeuren in de kelder. Later werd het gebouw gebruikt als school door het Albeda College. Wij hebben het vanaf eind 2018 kunnen transformeren naar een luxe woongebouw met 51 koopappartementen.’

Enthousiast
Christiaan Groeneweg is erg enthousiast over de realisatie van De Raedt. ‘Ik vind het erg stijlvol geworden en een passende aanvulling voor deze stedelijke omgeving in het Beschermde Stadsgezicht. De appartementen zijn dan ook snel verkocht. Het Qcharge laadsysteem, met nu 9 oplaadpunten, hebben we mooi kunnen inpassen. Wat ik erg fijn vind is dat Qcharge veel flexibiliteit geeft. Nu is bij alle parkeerplekken, in de garage en op het parkeerdek, tijdens de transformatie de vlakbandkabel aangebracht. Een bewoner kan daarmee op ieder gewenst moment, zelfs jaren later, een oplaadpunt aanvragen en op korte termijn op deze vlakbandkabel laten monteren. Zonder allerlei gedoe, en dat is fijn voor de bewoners. Zij hebben dit systeem dan ook omarmd.’

Samenwerking
‘De Raedt is een van de eerste resultaten van de samenwerking Eleqtron en VORM wat betreft Qcharge collectief laden’, vervolgt Groeneweg. ‘Als gevolg van onze samenwerking passen we dit, waar van toepassing, ook bij volgende projecten toe. Gezien de groei van elektrisch rijden en de voordelen van dit systeem verwacht ik dat we Qcharge veel gaan zien.’ 

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu.
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten.
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
 • Productgarantie van 5 jaar


Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag