Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

  • snelheid en flexibiliteit
  • oplossingsgericht werken
  • merkonafhankelijkheid
  • innovaties
  • maatwerk
  • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Flinke besparing gerealiseerd bij Marriott Hotel Hoofddorp

Flinke besparing gerealiseerd bij Marriott Hotel Hoofddorp

Besparing op installatietijd- en kosten

Bij de renovatie van het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport Hotel in Hoofddorp zijn prefab ABB hollewanddozen van Eleqtron geïnstalleerd. Dankzij de keuze voor deze stekerbare producten is er een flinke besparing op installatietijd en -kosten gerealiseerd. Met de ABB hollewanddozen kun je namelijk 3 tot 10x sneller werken.

Eigentijds, Europees interieur
Het exclusieve Courtyard by Marriott Amsterdam Airport Hotel is recentelijk met 6000 m² uitgebreid. In totaal zijn 112 kamers toegevoegd waaronder vier extended stay studio’s. Er is hierbij gekozen voor een eigentijds, Europees interieur en energiezuinige installaties. Ook zijn slimme en energiebesparende oplossingen toegepast zoals oriëntatieverlichting over de vloer, Smart TV’s en mobile keys.

Eigen assemblage Eleqtron
Eleqtron leverde voor deze verbouwing aan de Vink Installatie Groep alle prefab hollewanddozen met schakelmateriaal voor de hotelkamers. Deze producten van ABB heeft Eleqtron, geheel prefab en op maat, in eigen beheer geassembleerd. Het schakelmateriaal bestaat onder andere uit wandcontactdozen, ook in uitvoeringen die zijn voorzien van data- en USB-aansluitingen. Vink heeft de stekerbare verbindingen achter een speciale meubelconstructie bij het bed kunnen verwerken. Hierdoor is een uiterst fraaie oplossing gerealiseerd.

ABB hollewanddozen
De stekerbare hollewanddozen van ABB zijn door Eleqtron al afgemonteerd om direct stekerbaar te verbinden. Bovendien kun je dit product snel en zonder gereedschap installeren. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op installatietijd en kosten. De hollewanddozen zijn uitgevoerd met hoogwaardig Busch-Jaeger schakelmateriaal. Er is een ruim assortiment leverbaar, waaronder een brandwerende uitvoering. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor assemblage bij Eleqtron is maatwerk altijd mogelijk.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onze producten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Qneqt lichtsturing zorgt voor energiebesparing bij Koning Willem I College

Qneqt lichtsturing zorgt voor energiebesparing bij Koning Willem I College

Het Koning Willem I College is een regionaal opleidingscentrum in ‘s-Hertogenbosch dat zich onder andere richt op mbo. Een van de locaties van het College in deze Brabantse gemeente is de voormalige Koning Willem I Kazerne aan de campus op de Vlijmenseweg. Hier heeft Eleqtron samen met Heijmans een nieuwe Qneqt lichtregeling opgeleverd. Met deze oplossing is een aanzienlijke energiebesparing voor de verlichting mogelijk geworden.

Renovatie
Melvin Stam is Uitvoerder/Chef Monteur Service bij Heijmans en is verantwoordelijk voor het project bij het Koning Willem I College. Hij vertelt over zijn werkzaamheden: ‘Wij hebben regelmatig opdrachten van het College voor renovaties in een van de gebouwen aan de Vlijmenseweg. Afgelopen zomer wilde het college de plafonds en bekabeling van één van de gebouwen vernieuwen en waren wij verantwoordelijk voor de gehele E- en W-installatie. Het slopen van de oude plafonds heeft veel impact op de omgeving. Daarom vond het project voor het grootste deel plaats tijdens de zomervakantieperiode. Omdat studenten dan vakantie hebben, konden we op die manier voor zo min mogelijk overlast zorgen.’

Qneqt lichtsturing

Samen met Henk Pielman, Senior Account Manager bij Eleqtron, ontwierp Melvin Stam de nieuwe Qneqt lichtsturing: ‘Hierbij kun je met een nieuw ontwerp een lichtregeling toepassen volgens de laatste stand van de techniek. Dat is natuurlijk wel zo prettig bij een renovatie als deze. Daarmee bespaar je direct op branduren en kosten. En je levert een mooie bijdrage aan een beter milieu door minder CO₂-uitstoot. Het contact met Henk was snel gelegd. Hij werkt regelmatig binnen Heijmans samen met mijn collega’s om een lichtregeling te ontwerpen en te leveren. Iedereen kent hem wel. Bij de lichtsturing voor de renovatie van het B-gebouw in 2018, waar wij een soortgelijke opdracht hadden, was hij trouwens ook al betrokken.’

Qneqt aanwezigheidsmelders
De Qneqt aanwezigheidsmelders die zorgen voor de lichtsturing zijn geplaatst bij de plafonds van de gangen en de lokalen. Melvin Stam licht toe: ‘De gangen van deze historische en grote kazerne zijn lang en daarmee is veel verlichting nodig. Die brandt normaal vrijwel de gehele dag. Nu met de nieuwe melders op deze gangen ga je veel efficiënter om met de verlichting. Dat is een groot pluspunt. In de lokalen zijn de aanwezigheidsmelders naast de verlichting nog eens gekoppeld aan de CO₂-meting en -regeling. Hiermee kun je nu het ventilatiesysteem in het lokaal beter aansturen zodat de luchtkwaliteit sterk verbetert.’ Eleqtron deed meer dan aanwezigheidsmelders leveren. ‘Henk ondersteunde ons bij het programmeren van de melders, wat ons erg hielp. Daarnaast is de elektrotechnische installatie zoveel mogelijk stekerbaar uitgevoerd om te besparen op kosten en tijd. Eleqtron leverde hiervoor de Qneqt snoeren en de handige Q-T plug verdelers.’

Toegepaste melders
In de gangen van het Koning Willem I College is de microwave aanwezigheidsmelder type Qneqt MWS3A-AT-PRM toegepast. Deze heeft een reikwijdte van circa 30 m en kan via RF gekoppeld worden zodat meerdere melders tegelijkertijd schakelen.

In de lokalen is gekozen voor een type BM230V-PRM-2CH. Dit is een 2-kanaals Qneqt aanwezigheidsmelder die bij het Koning Willem I College door Eleqtron vooraf al werd voorzien van een Q-T plug verdeler en een DALI snoer. De koppeling naar de klimaatinstallatie vindt met dit snoer plaats.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Stekerbare, prefab oplossingen voor uniek Tempy concept

Stekerbare, prefab oplossingen voor uniek Tempy concept

In Nederland zijn er volop gebouwen die leeg staan. En dat terwijl er een enorme behoefte is aan nieuwe woningen. Tempy is een bedrijf dat er zeer innovatief op inspringt om snel en eenvoudig nieuwe huisvesting in deze panden te realiseren. Eleqtron is bij Tempy nadrukkelijk aanwezig als adviseur en leverancier van stekerbare, prefab oplossingen.

Ontstaan Tempy
Paul Rinkens heeft Tempy samen met zijn medevennoten Joop Petit, Harm Pustjens en Henk Verheesen opgericht. Hij vertelt over het ontstaan van dit Maastrichtse bedrijf: ‘Ik heb als ondernemer voornamelijk mijn ervaring in de hotelsector opgedaan. Toen ik in de jaren 90 in Londen in de luxe hotellerie werkte, merkte ik op dat de gasten steeds erg enthousiast werden als er een hemelbed in hun slaapkamer stond. Ik besloot toen om dit soort bedden toe te passen bij Qbic Hotels, een keten van designhotels. Daarbij speelde dat we het hotel zo efficiënt mogelijk wilden inrichten om een goed verdienmodel te realiseren in een dure omgeving als Londen. We kwamen toen op het idee om prefab units te plaatsen in het hotel. Deze units bestaan uit een sanitair deel met daaraan vast gemonteerd alle benodigdheden voor een hotelkamer, waaronder het hemelbed. Uiteindelijk werd dit één prefab unit, met al het installatiewerk, die we eenvoudig in een hotelkamer konden opbouwen. Hiermee konden we de ruimtes van een hotelkamer optimaal gebruiken. Dit concept vormt eigenlijk de basis voor de Tempy units die wij daarna ontwikkelden.’

Tempy concept
Het Tempy concept speelt in op de vraag naar een nieuw soort huisvesting die vooral speelt bij starters, studenten, zorgbehoevenden en incidentele doelgroepen zoals statushouders en arbeidsmigranten. Daarnaast heeft Nederland steeds meer te kampen met een groeiende leegstand in onder andere de maatschappelijke sector. Door een transitie van deze leegstaande panden ontstaan nieuwe woonruimtes en wordt een pand opnieuw rendabel. Met Tempy-units in deze panden ontstaan nieuwe flexibele en tijdelijke woonbestemmingen die aansluiten bij de behoefte van deze doelgroepen.

Voor de ontwikkeling van Tempy keek Paul Rinkens naar de automotive sector. ‘Ik ben bij VDL Nedcar in Born op bezoek geweest om hun productieproces van auto’s te bekijken. Daar zag ik dat zij, om een auto te produceren, alle materialen op één plek aanwezig hebben. Samen met de aanwezigheid van robots wordt er dan zeer efficiënt geproduceerd. Dat geldt ook voor de kok in de hotelsector waar ik vandaan kom, die wil ook al zijn benodigdheden in de keuken zoveel mogelijk om zich heen hebben. Dit in tegenstelling tot de bouwsector waar monteurs op de locatie maar heen en weer lopen en dus veel kosten maken. Dit bracht ons op de Tempy unit, waar alle prefab techniek op één plek samenkomt en direct beschikbaar is voor de gebruiker.’

Projecten
Er zijn al diverse Tempy projecten gerealiseerd. Paul Rinkens: ‘Bijvoorbeeld bij een leegstaand schoolgebouw in Eijsden-Margraten. Samen met Vluchtelingenwerk Limburg nam deze gemeente Tempy units in gebruik voor de opvang van statushouders. En bij een leegstaande peuterspeelzaal in de gemeente Sint-Geertruid, waar twee families uit Syrië onderdak vonden. Daarnaast werken we veel met woningbouwverenigingen in Panningen en Maastricht. Wat uit deze projecten blijkt, Tempy is een flexibel concept. Voor welk woon- of verblijfconcept dan ook.’

Sociale invalshoek
Als ondernemer heeft Paul een sociale invalshoek. ‘Ik wil samen met mijn partners de zorgsector waar mogelijk verbeteren. Daar hebben we een mooi concept voor bedacht. We ontwikkelen nu met het Holikiday concept wooncomplexen van 24 appartementen, in 8 gemeenten in Limburg. Onze ambitie is om dit te ontwikkelen in 30 gemeenten in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Dat zal vooral in dorpen zijn. In die gemeentes zien we namelijk vaak de behoefte aan een nieuw soort zorgcomplexen. Hiervoor redeneren we vanuit de bewoner, wat deze kan betalen. Van daaruit rekenen we terug naar onze kosten. We hebben uiteindelijk als doel om de huur te kunnen verlagen. Het prefab Tempy concept past hier prima in. Voor weinig geld heb je een complete woning van 80 m² ingericht. Het gebouw heeft flexibele wanden waardoor je later samen met de Tempy unit de indeling gemakkelijk kunt aanpassen. Het gaat hier om houtskeletbouw dat veel efficiency en kostenvoordelen oplevert. En dat vrijwel volledig klimaatneutraal, we willen voldoen aan de strengste BENG-indicatoren.’

Prefab Qneqt oplossingen
Henk Pielman (Senior Accountmanager bij Eleqtron) bedacht een prefab stekerbaar concept voor de Tempy unit, samen met Joop Petit. Paul Rinkens vertelt: ‘Joop is ook vennoot bij Tempy en is sterk in creatieve concepten. Eleqtron sluit daar met haar innovatieve oplossingen uitstekend op aan. Samen komen we uit op een installatie waar je flexibel mee om kunt gaan en waar je volledig stekerbaar gemakkelijk op kunt aansluiten. De loodgieter en de elektricien hebben er weinig werk meer aan en het aansluiten kan eigenlijk niet meer fout.’ Eleqtron past bij de Tempy unit onder andere stekerbare Qneqt producten toe als vlakbandkabel, groepenkasten, wandcontactdozen en snoeren. En dat geheel prefab aangeleverd, in de juiste maatvoering door de assemblagemogelijkheden bij Eleqtron.

Woningtekort
Het Tempy concept is nu actueler dan ooit. Het woningtekort in Nederland dreigt immers nog dreigender te worden vanwege de huidige stikstofproblematiek. Paul Rinkens: ‘Als je leegstaande gebouwen gebruikt samen met Tempy units heb je geen last van deze problematiek. Je kunt gewoon aan de slag. Ik verwacht dat wij hierdoor meer vraag naar onze prefab oplossingen krijgen.‘

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de online catalogus met deze producten en de prijslijst.
Download hier de Eleqtron documentatie.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag