Toonaangevend
in stekerbaar

Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

 • snelheid en flexibiliteit
 • oplossingsgericht werken
 • merkonafhankelijkheid
 • innovaties
 • maatwerk
 • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Melders inregelen voor het Floating Office

Melders inregelen voor het Floating Office

Startmotor gebouw in Rotterdam
Opladen Hely deelauto bij Startmotor Rotterdam
Deelautos in parkeergarage Startmotor Rotterdam met Qcharge opladers van Eleqtron
Voorzijde Startmotor gebouw in Rotterdam

Melders inregelen op een drijvend kantoor

Vele stekerbare oplossingen bij Floating Office Rotterdam

Je kunt het gerust een heel bijzonder project noemen: het Floating Office in Rotterdam, dat in het voorjaar van 2021 is opgeleverd. Dit is wereldwijd het grootste, drijvende kantoorgebouw. Daarmee is het Floating Office een absolute eyecatcher in de Rijnhaven. Dit drijvende kantoor is nog eens spraakmakend vanwege de overwegend houten constructie, de circulaire bouwwijze en een energieneutrale installatie. Samen met Terberg Totaal Installaties zorgde Eleqtron voor de Qneqt stekerbare installatie. Bovendien was Eleqtron verantwoordelijk voor het leveren en programmeren van de aanwezigheidsmelders volgens het DALI protocol, vloerdozen en het schakelmateriaal.

Floating Office Rotterdam
Het Floating Office Rotterdam (FOR) is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Valleibouw en Bouwbedrijf Osnabrugge. Dit unieke bouwproject is een uitstekend voorbeeld van hoogwaardige duurzaamheidsmaatregelen. Het Floating Office is in nauwe samenwerking gerealiseerd met de gemeente Rotterdam, die hier ook een drijvende boulevard met loopbrug naar het drijvende kantoor bouwt. Verder krijgt het drijvende gebouw een restaurant met een groot buitenterras en een drijvend zwembad. Een belangrijke huurder is het Global Centre on Adaptation (GCA), een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank. Het GCA wordt voorgezeten door voormalig VN-voorzitter Ban Ki-moon, Microsoft-oprichter Bill Gates en de algemeen directeur van het IMF, Kristalina Georgieva. Het GCA ondersteunt landen en steden om klimaatbestendig te worden. De duurzaamheidsambities van het GCA, de gemeente Rotterdam en het FOR komen hier dan ook heel mooi samen. Zo wordt in dit project gestreefd naar een BREEAM Outstanding-certificering die de strengste duurzaamheidseisen stelt aan zowel het bouwproces als aan het gebouw zelf. Het Floating Office is op 6 september door Koning Willem-Alexander officieel geopend.

Invloed van getijden
Het 3 verdiepingen hoge casco is helemaal vervaardigd van hout, ofwel CLT (Cross Laminated Timber). Dit hout is FSC-gecertificeerd, en de demontabele constructie maakt het materiaal opnieuw bruikbaar en daarmee circulair. Aan de zuidzijde is het complete dakvlak bekleed met zo’n 800 m² zonnepanelen. De noordzijde heeft een sedum-begroeiing. Het geheel rust op 15 betonnen bakken die aan elkaar gekoppeld zijn. Het resultaat is een drijvend geheel dat in Zaanstad werd gebouwd en over het water naar de Rijnhaven is geduwd. Uiteindelijk bedraagt het verhuurbaar vloeroppervlak (VVO) 3607 m². Het complete drijvende gebouw ligt aan twee meerpalen. Dit is vooral nodig omdat de Rijnhaven te maken heeft met de getijden van eb en vloed, waarbij het gebouw dus met het water meebeweegt. Floating Office is ontworpen door architectenbureau Power House Company. Het plan voor het drijvende gebouw komt van ontwikkelaar RED Company.

Terberg Totaal Installaties
Totaainstallateur Roodenburg realiseerde voor dit kantoor, dat zo’n 70 meter van de wal af ligt, alle werktuigbouwkundige installaties. De elektrotechnische installatie werd gerealiseerd door Terberg Totaal Installaties uit Rotterdam. Johan de Wit is bij Terberg projectleider voor het Floating Office: ’Ook dit is voor ons een speciaal project met een aantal bijzondere uitdagingen. Het begon al met de elektriciteitskabels die we onder water moesten leggen. We vonden daarvoor met speciale Draka kabels van de Prysmian Group een prima oplossing. Zij hebben veel ervaring met kabels voor deze toepassing. Dat was mooi meegenomen want bij de aansluitingen op dit drijvende gebouw speelt de invloed van de getijden. Hierdoor kan de hoogte van het water, en daarmee de aansluiting van de wal naar het Floating Office, wel tot 2 meter variëren. Daarnaast hebben we samen met Roodenburg de engineering verzorgd voor de installaties. Uiteraard moesten we voor een groot deel de installaties in dezelfde ruimtes wegwerken, dus dat vroeg om een nauwe afstemming. Bijzonder was dat vooraf in de casco bouw al de sparingen waren gemaakt voor het schakelmateriaal. Ook dat vroeg om een goede samenwerking met de bouwer. We hadden voor het Floating Office project te maken met een krappe planning. Uiteindelijk hebben we de gewenste oplevering samen met de andere bouwpartners goed kunnen realiseren.’

Samenwerking met Eleqtron
Voor de stekerbare installatie en de DALI lichtregeling zocht Terberg de samenwerking met Eleqtron. ‘Mijn collega, Maarten van Rijnsbergen, had al eerder fijn met Eleqtron samengewerkt. Het bedrijf is een ideale partner voor dit soort complexe projecten. Ze zijn gespecialiseerd in prefab oplossingen en dat werkt hier wel zo fijn. Daarmee konden we veel  tijd winnen. Voor de lichtregeling bijvoorbeeld zorgt Eleqtron al voor de programmering vooraf van de aanwezigheidsmelders, die zij aanleverden in de gewenste kleur passend bij het plafond. Daarna zorgen zij voor het inregelen op deze locatie. De regeling is naast de besturing van het licht ook van toepassing voor de zonwering. Het goed doorvoeren van zonwering is een belangrijk onderdeel om klimaatneutraal te opereren. Hier kozen we met Eleqtron voor de schakeling ‘KNX aan’ en ‘DALI weg.’ Dat pakte Eleqtron uitstekend op.’ Bovendien zorgde Eleqtron voor de stekerbare installatie. ‘Het stekerbare deel van de installatie is uitgevoerd vanuit de goot. Eleqtron zorgde voor de tekeningen en prefab producten waardoor we weer veel op tijd en kosten konden besparen. Eleqtron zorgde ook voor de speciale vloerdozen voor de verhoogde vloer. En voor het fraaie JUNG AS500 schakelmateriaal, dat uitstekend past in het fraaie ontwerp van dit drijvende kantoor.’

Tevreden klant
René den Haan, Managing Director bij Eleqtron, was het aanspreekpunt voor Terberg bij het Floating Office. ‘Terberg weet ons altijd goed te vinden als het om speciale, wat moeilijkere en niet standaard aanvragen gaat. Dat geldt hier bijvoorbeeld voor het draadloos koppelen van de aanwezigheidsmelders in de verschillende ruimtes. Wij hebben immers veel kennis van het programmeren en inregelen van lichtsturing, maatwerk wat wij allemaal zelf vooraf doen. Daar hebben we ook al decennia ervaring in. Het programmeren kunnen we hier in Numansdorp doen. Na het installeren van Terberg op het Floating Office zorgen wij voor het inregelen van de melders. De ruimtes kunnen hiermee worden aangestuurd voor een kwart of de helft van de verlichtingsintensiteit. De melders hebben een draadloze koppeling naar de UHS 7 handzender, waarmee de lichtsterkte nog eens handmatig kan worden beïnvloed. Uiteraard hebben we alles prefab en stekerbaar kunnen leveren, wat veel besparingen op tijd en kosten oplevert. Het JUNG schakelmateriaal dat is toegepast is stekerbaar aangesloten. Deze prefab assemblage hebben wij vanzelfsprekend zelf opgepakt, dit doen wij immers dagelijks. De vloerdozen hebben voor dit project een speciale, aangepaste hoogte van 32 mm. Uiteindelijk hoor ik van onze klant Terberg tevreden geluiden. Daar ben ik heel blij om!’

Qneqt
Met prefab Qneqtstekerbare producten van Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd!

De voordelen van stekerbaar installeren zijn:

 • 3 tot 10 keer sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd (prefab)
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d.
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten
 • Montage eenvoudig aan te leren
 • Onderhoudsvrije installatie

Eleqtron levert geassembleerde, stekerbare producten van alle merken. Hierdoor kan er direct, merkonafhankelijk worden ingespeeld op een willekeurige ‘stekerbare vraag’ van een elektrotechnisch project. Op onze assemblagelocaties worden stekerbare verbindingen als snoeren, kabels, vlakband, kabeldeksels en overige speciale componenten voor u op maat gemaakt. Oftewel prefab.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie.
Klik hier voor de Qneqt online productcatalogus en de prijslijst.

 

Snel prefab installeren bij het Moxy Hotel

Snel prefab installeren bij het Moxy Hotel

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Snel prefab installeren bij het Moxy hotel

Met conventioneel installeren hadden we nooit zo snel kunnen werken’.

In de zomer van 2020 werd het bijzondere Moxy Amsterdam Schiphol Airport hotel geopend. De elektrotechnische installateur voor dit project, Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, had te maken met een erg korte bouwtijd. Samen met Eleqtron werd er gekozen voor slimme prefab oplossingen. Hierdoor kon er snel en efficiënt worden geïnstalleerd en werd de krappe bouwplanning toch behaald.

Moxy hotel Schiphol
Moxy is een bijzonder hotelconcept dat over de hele wereld aanslaat. Thoughtful, spirited and fun: dat zijn de kernwaarden van dit merk van Marriott International. Moxy is duidelijk bedoeld voor een jonge doelgroep. Geen stijf en zakelijk gevoel maar een speelse en stoere uitstralingHet hotel bij Schiphol telt 200 stijlvolle kamers, die een iets rustigere sfeer hebben ten opzichte van het ontvangstgedeelte en het restaurant. Een enthousiaste welkomsttekst en een knaloranje retro draaischijftelefoon laten echter duidelijk zien dat we ons niet in een doorsnee hotelkamer bevindenNa Amsterdam Houthavens is dit het tweede hotel van Moxy in Nederland. Er volgt waarschijnlijk in Den Haag een derde vestiging.

Groen & Aldenkamp Installatietechnieken
Het Moxy hotel nabij Schiphol is ontstaan door een omvangrijke transformatie. Voorheen was dit het hoofdkantoor van vliegtuigbouwer Fokker. Het gebouw werd volledig gestript, opnieuw ingedeeld en ingericht als een trendy hotel. Om onder andere de installaties plaats te kunnen bieden, werd voor de hotelkamers gebruik gemaakt van metal stud wanden (holle gipswanden). Christiaan van den Hoven is projectleider bij Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, de elektrotechnische installateur bij Moxy. ’We konden pas vrij laat in het bouwproject aanhaken’, vertelt hij. ‘We hadden daarom te maken met een behoorlijk korte bouwtijd. Dat vroeg om slimme oplossingen die ons konden helpen om de planning toch te halen.

Robert Dekker, onze bedrijfsleider, had al contact over dit project met René den Haan van Eleqtron. We waren toen al aan het nadenken over stekerbare oplossingen die ons konden helpen. Een groot voordeel was dat van de 200 hotelkamers er 180 ongeveer gelijk zijn, al dan niet gespiegeld. Als we een goed concept zouden ontwikkelen, konden we zonder veel oponthoud snel veel meters maken.’

Proefkamer
In overleg met Danny Blaak van Eleqtron werden de eerste tekeningen van de producten gemaakt en ingetekend in het ontwerp van de hotelkamer. Dit resulteerde in het bouwen van een proefkamer. ‘Dat werkt fijn is onze ervaring, want dan kom je samen tot nog betere oplossingen’, vervolgt Christiaan van den Hoven. ‘We besloten om te werken met een Attema 3001 box boven de deur. Vanuit deze box wilden we met stekerbare Qneqt aansluitingen alle elektrotechnische verbindingen maken voor de hotelkamer. Dat bleek mogelijk. Eleqtron kon deze box ook geheel voorbedraad met de juiste chassisdelen, dus prefab, aanleveren. De proefkamer bewees zijn waarde want bij het doornemen van de installatie ontstonden er diverse verbeteringen. Zo bleek dat we vanuit de box met twee in plaats van drie verlichtingsschakelingen konden werken. Dat scheelde weer veel in tijd en kosten.’

Voordelen metal stud wanden
René de Haan, Algemeen Directeur bij Eleqtron, was van begin af aan betrokken bij het ontwerp van de installatie. ‘We doen al regelmatig zaken met Groen & Aldenkamp, onder andere met Robert Dekker en Christiaan van den Hoven. Dat werkt wel zo gemakkelijk. Omdat de hotelkamers zijn voorzien van de holle metal stud wanden konden we daar vrij eenvoudig de stekerbare Qneqt bekabeling in kwijt. Dat was een groot voordeel. Vanuit de Attema box met de stekerbare aansluitingen boven de deur konden we dan doorwerken naar de bovenkant van de wandenDaarvandaan konden we weer ‘stekerbaar’ verder naar de wandcontactdozen en de verlichtingsarmaturen. De opdracht is uiteindelijk wat ons betreft vlekkeloos verlopen. Hiermee hebben we nog eens aangetoond dat we goed kunnen meedenken wat betreft snel, foutloos en kostenbesparend installeren. En onze assemblage-afdeling biedt voor dit soort projecten een uitstekende ondersteuning.’

Supply Chain leveringen
Samen met Danny Blaak van Eleqtron koos Groen & Aldenkamp voor Supply Chain oplossingen, waar ook nog eens de installatietijd mee kon worden verkort. Christiaan van den Hoven: We kozen voor twee deelleveringen per hotelkamer. Daarbij hebben we alle prefab producten door Eleqtron laten labelen, zodat je altijd weet waar je ze moet gebruikenEerst ontvingen we een levering met snoeren, daarna de levering voor de afmontage met onder andere de stekerbare wandcontactdozen van Gira. Het nadeel van de deelleveringen was soms wel dat als we nog niet klaar waren, onze verpakkingen met producten werden aangezien voor afval. Dan werden onze spullen aan het einde van de dag door heschoonmaakteam weggegooid. Dat gaf dus wel eens problemen.’ 

Danny Blaak was bij Eleqtron verantwoordelijk voor de Supply Chain oplossingen. ‘Onze ervaring is dat dit prima voor onze installateurs werkt. De juist leveringen, op het juiste moment en op de juiste plaats. We houden daarbij korte lijnen aan tijdens het project. Zo kunnen we snel schakelen als er bijzonderheden zijn. Bijvoorbeeld toen Christiaan materiaal tekort kwam omdat er verpakkingen met producten waren verdwenen. We konden toen snel weer leveren zodat zijn planning niet in gevaar kwam.’ 

Sneller dan conventioneel installeren
Christiaan van den Hoven van Groen & Aldenkamp concludeert: ‘Al met al is het stekerbaar installeren positief bevallen, het werkt gewoon snel. Met conventioneel installeren hadden we nooit zo snel in de hotelkamers kunnen werken. En bovendien hebben we niet genoeg mensen om op deze wijze te gaan installeren. We hebben voor het eerst in een hotel gewerkt volgens deze methode, maar dat beviel dus prima. Als we wat meer tijd aan de voorkant zouden hebben, konden we nog meer op details voorbereiden. We kozen nu bijvoorbeeld voor standaard lengtes snoeren. Met meer voorbereidingstijd hadden we waarschijnlijk snoeren op maat kunnen bestellen. Dat had ook weer gescheeld in tijd en kosten. Hopelijk hebben we daar bij een volgend project wel de mogelijkheid voor.

Qneqt
Met prefab Qneqtstekerbare productenvan Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn:  

 • 3 tot 10 keer sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd (prefab)  
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen 
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d.  
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten  
 • Montage eenvoudig aan te leren  
 • Onderhoudsvrije installatie 

Meer informatie
Neemcontactmet ons op voor meer informatie.
Klik hier voor deonline catalogusen deprijslijst. 

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP

Eleqtron Power 5G2.5mm2 Qneqt Vlakband Vlakbandkabel Vlakkabel 49845 49846

Slimme oplossingen van Eleqtron bij ADP 

In het najaar van 2020 is de renovatie van het ADP kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel afgerond. Samen met installateur VNV Techniek zorgde Eleqtron voor diverse slimme oplossingen wat betreft Qneqt stekerbaar installeren en het Qcharge laadpaalconcept. 

ADP 
ADP is een bedrijf met een Amerikaanse oorsprong, ontstaan in 1949. Toen zag oprichter Henry Taub in New Jersey de noodzaak voor een structurele oplossing wat betreft het uitbetalen van salaris en de bijbehorende administratie. Hij richtte ADP op en bouwde het uit tot een gespecialiseerde dienstverlener in salarisadministratie. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener in payroll en HR Services. In Nederland heeft ADP kantoren in Capelle aan den IJssel en Amsterdam. In de periode 2019-2020 is het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel van circa 6.000 m² volledig gerenoveerd. Er zijn nu circa 700 werkplekken gerealiseerd. Aan de hand van de nieuwe indeling zijn ook de installaties volledig vernieuwd, met gebruik van de laatste technologie. 

Eleqtron en VNV Techniek 
Henk Pielmansenior accountmanager bij Eleqtronis nauw betrokken geweest bij dit project. We waren al vroeg in gesprek voor deze renovatie bij ADP. De adviseur voor dit project, Techniplan, was namelijk enkele jaren geleden al gecharmeerd van ons innovatieve Qcharge oplaadsysteem. Hierdoor kwamen we in het bestek. Daarbij werd VNV Techniek de elektrotechnisch installateur.  

Qcharge 
Mede door de groei van elektrische voertuigen in Nederland ontstond ook bij ADP de behoefte aan oplaadpunten. ‘Het gaat hier om 22 parkeerplekken op het aangrenzende buitenterrein waar Qcharge oplaadpunten voor nodig waren. Daarmee is ADP ook klaar voor de verdere groei van het aantal elektrische auto’s. Het grote voordeel is dat met Qcharge het vermogen altijd smart wordt verdeeld. Je hebt daarmee samen met de andere gebruikers altijd een opgeladen auto. 

Qneqt stekerbare oplossingen 
De bijdrage van Eleqtron bleef echter niet bij de Qcharge installatie voor het opladen. Er werd ook gekozen voor diverse Qneqt stekerbare oplossingen‘VNV Techniek, met Fred Nijman, raakte overtuigd van de voordelen van Qneqt vlakbandkabel. Het gebruik van stekerbare producten levert dan vele voordelen op. We kwamen samen uit op DALI prefab vlakbandkabel voor de verlichting, met de bijbehorende stekerbare koppelsnoeren. Bovendien pasten we deze innovatieve kabel, die weinig volume inneemt, toe voor de voeding van de naregelingen van het Priva gebouwbeheersysteem. Bij vlakbandkabel zet Eleqtron vooraf de stekerbare aansluitingen al op de juiste plaats. Daardoor vormt het een ideale prefab oplossing. VNV Techniek kon hierdoor bij ADP veel besparen op montagetijd. En er kon nog eens compact en foutloos worden geïnstalleerd. 

 

Vloerdozen 
Eleqtron zorgde ook voor de Qneqt vloerdozen bij ADP. ‘Deze zijn toegepast voor instort en voor de verhoogde vloer’, vertelt Henk Pielman. Met de oplevering van deze vloerdozen en stroompunten ontstond er voor ADP een flexibel indeelbaar kantoor, met de aansluitingen voor voeding en data op iedere gewenste plek. Ook dat brengt veel voordelen met zich mee.’ 

VNV Techniek 
Fred Nijman is directeur van VNV Techniek en vertelt over dit project. ‘We raakten eerst met Henk Pielman in gesprek over het Qcharge oplaadsysteem. Omdat wij bij ADP verantwoordelijk waren voor de elektrotechnische installatie kwamen uiteraard ook andere, aansluitende onderwerpen aan de orde. Zoals onze behoefte bij dit project aan vloerpotten. Dat konden we met Henk prima invullen. Omdat hier al een stekerbare aansluiting aan zit, bespraken we de mogelijkheid van prefab vlakbandkabel met deze verbindingen daarop al gemonteerd. Zo kwam van het een het ander. Mede omdat ik vind dat Eleqtron een mooie productrange heeft. Met de soorten vlakbandkabel die wij uitkozen, moesten we wel even puzzelen om dit samen met andere kabels en componenten goed in en op de kabelgoot bevestigd te krijgen. Maar toen we daar eenmaal een oplossing voor hadden, konden we snel meters maken.  

Wat betreft Qcharge had Fred Nijman bij Eleqtron ook contact met Tim Blaak. ‘Ook met hem kon ik goed werken. Hij heeft een handsonmentaliteit waardoor we goed konden samenwerken. Hij spreekt dezelfde taal, wel zo fijn.’ 

Qneqt 
Met Qneqtstekerbare producten van Eleqtron kunt u uw elektrische installatie zelfs doortrekken tot aan de werkplek. Installatietijden worden aanzienlijk teruggedrongen, de installatie blijft flexibel en is eenvoudig uit te breiden. Installeren met Qneqt bespaart u geld en montagetijd! 

De voordelen van stekerbaar installeren zijn: 

 • 3 tot 10 x sneller werken, producten zijn immers al afgemonteerd 
 • Goedkopere installatie, door de snellere montage 
 • Flexibel systeem, eenvoudig aan te passen
 • Herbruikbaar en circulair te gebruiken, makkelijk bij renovaties e.d. 
 • Minder fouten bij montage, tot 90% lagere faalkosten 
 • Montage eenvoudig aan te leren 
 • Onderhoudsvrije installatie 

Qcharge 
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconceptde volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. 

Voordelen Qcharge totaalconcept: 

 • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu. 
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen. 
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt. 
 • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten. 
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel. 
 • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal). 
 • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen. 
 • Productgarantie van 5 jaar. 

Meer informatie 
Neem contactmet ons op voor meer informatie. 
Klik hier voor de online catalogus en de prijslijst. 

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag