Projecten

Eleqtron neemt u veel uit handen bij uw voorbereidingen voor een stekerbare installatie. Wij kunnen u ondersteunen met engineering en calculatie, waaronder met BIM-bestanden voor uw stekerbare installatie en LED verlichting. Voorbeelden zijn oplossingen voor gebouwbeheer met onder andere de DALI-aansturing van de verlichting, klimaat en zonwering. Daarnaast bieden wij diverse energiebesparende oplossingen waarmee moderne nieuwbouwprojecten de BREEAM-score kunnen verbeteren. Wij kunnen u eveneens ondersteunen bij oplevering en bij service en onderhoud.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door:

 • snelheid en flexibiliteit
 • oplossingsgericht werken
 • merkonafhankelijkheid
 • innovaties
 • maatwerk
 • Supply Chain oplossingen

Productlijnen
Eleqtron biedt u voor uw projecten de volgende productlijnen:

Het Qneqt assortiment voor stekerbaar installeren. Dit uitgebreide programma bevat onder andere aansluitsnoeren en componenten, vlakbandkabel, aanwezigheidsmelders, lichtsturingen, vloerdozen en werkplekoplossingen.

Met het innovatieve Qbright programma aan LED verlichting levert Eleqtron een sterke bijdrage aan energiebesparing en aandacht voor het milieu. Het assortiment biedt naast de lampen onder andere buizen, panelen, downlights en dimmers.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hiermee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Eleqtron neemt u
veel uit handen

Vishvajit Sahay, Staatssecretaris India, bezoekt Qcharge project in Nederland

Het Qcharge totaalconcept voor het opladen van elektrische voertuigen mag zich ook in de belangstelling van de Indiase overheid verheugen. Op woensdag 19 september bezocht Vishvajit Sahay, Staatssecretaris Department of Heavy Industry van het Ministry of Heavy Industries & Public Enterprises in India, het recent opgeleverde Qcharge project bij de VvE Hoogkade in Amsterdam.

Het bezoek was door de Indiase staatssecretaris geïnitieerd voor een oriëntatie wat betreft oplossingen voor e-mobility in zijn land. Nederland wordt wereldwijd gezien als een land met een sterk ontwikkelde infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit bezoek was georganiseerd door Corine te Brake, Government Advisor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

VvE Hoogkade
Bij de VvE Hoogkade is de afgelopen zomer een collectieve Qcharge infrastructuur opgeleverd. Het gaat hier om een gezamenlijke parkeergarage met circa 180 plekken in een appartementencomplex. De eerste Qcharge oplaadpunten zijn nu opgeleverd. Met deze technische uitbreiding is een groot gedeelte van de bewoners de komende jaren in staat om de eigen parkeerplek elektrisch te gaan laden en daarin volledig ontzorgd te worden. Hiermee moderniseert de VvE haar pand, komt tegemoet aan de wensen van de bewoners en heeft tegelijkertijd volledige controle over installatie, onderhoud en veiligheid. Eleqtron realiseerde dit project samen met Peter Wigman, projectleider bij samenladen.nl

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
 • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
 • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
 • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig en gratis cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
 • Productgarantie van 5 jaar.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Foto, bij het appartementencomplex VvE Hoogkade in Amsterdam.
Van links naar rechts: Corine te Brake (Government Advisor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Vishvajit Sahay (Staatssecretaris van het Department of Heavy Industry Ministry of Heavy Industries & Public Enterprises in India), Michael Bakker (Sales Manager bij Eleqtron) en Glenn van Diejen (Technical Sales Engineer bij Eleqtron)

Installatietijd aanzienlijk verkort bij renovatie Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Eleqtron heeft in 2015 bij de renovatie van NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, in samenspraak met de installateur (SDR Elektrotechniek, Staal Dekker en Ronday), een uniek concept met stekerbare producten ontwikkeld. Hierdoor is de installatietijd aanzienlijk verkort en is er stevig bespaard op de kosten.

Roomcontroller
Hotelkamers zijn vaak voorzien van complexe schakelingen zoals kruis- en wisselschakelingen, waardoor het vrij veel tijd kost om dit op een conventionele manier te bedraden. Eleqtron bracht alle schakelingen samen in een roomcontroller die geheel door Eleqtron is ontwikkeld en op maat is gemaakt. Hiermee werd de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd en de kans op fouten sterk gereduceerd. De schakelaars en de kaartlezer zijn met snoeren aangesloten en afgemonteerd op speciale insteekklemmen. De verlichting en de wandcontactdozen (wcd’s) zijn stekerbaar uitgevoerd en met Qneqt koppelsnoeren aangesloten. De Roomcontroller is voorzien van een Qneqt lichtsturing, met het Rapid systeem van CP Electronics.

De werking van de Roomcontroller kan aangepast worden aan de wensen van de beheerder. Standaard is de functionaliteit als volgt: de hotelkaart zorgt voor een vrijgave van de verlichting en het klimaat. Bij binnenkomst wordt de gangverlichting ingeschakeld als welkomstverlichting. De verlichting is te bedienen via pulsdrukkers. Bij vertrek wordt de hotelkaart uitgenomen en blijft de verlichting nog circa 1 minuut branden voordat alles wordt uitgeschakeld.

Prefab inbouwdozen
In dit project heeft SDR er voor gekozen om de schakelaars en wcd’s ter plaatse af te monteren. Eleqtron heeft de inbouwdozen met schakelaars vooraf, in eigen huis, prefab geassembleerd. Deze inbouwdozen zijn direct aan te sluiten op de roomcontroller waarin speciale insteekklemmen zijn gemonteerd. De schakelaars zijn pulsdrukkers die voorzien zijn van een RJ45 aansluitsnoer of een snoer 3-5 x 0,8 mm². Deze inbouwdozen kunnen direct in de wand worden geplaatst en zijn voorzien van klemschroeven die aan de voorzijde te bereiken zijn. Vanwege deze prefab oplossingen zijn aanzienlijke voordelen behaald wat betreft kosten en tijd.

Wandcontactdozen
De wandcontactdozen bij Hotel Krasnapolsky zijn aangesloten met snoeren 3G2,5 mm² die voorzien zijn van een speciale aderafwerking (zogenaamde ultrasoon verdichte aders). Ook deze units zijn direct in de wand geplaatst en met klemschroeven aangetrokken in de wand.

Supply Chain oplossingen
Project Krasnapolsky is met diverse Supply Chain oplossingen uitgevoerd. Zo werd er per hotelkamer een specifieke en gelabelde doos aangeleverd met de benodigde snoeren en onderdelen voor deze ruimte. Hierdoor ontstonden er geen ‘loopverliezen’ en werd er aanzienlijk bespaard op kosten en tijd.

Grand Hotel Krasnapolsky
Het NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolskyis een vijfsterrenhotel aan de Dam in Amsterdam. Adolph Wilhelm Krasnapolsky is de oorspronkelijke eigenaar van het hotel. Hij kocht in 1865 het Nieuwe Poolse Koffiehuis op aan de Warmoesstraat en vormde het om tot een populair restaurant, met als bijzonderheid een biljartzaal. In de loop der jaren werd het pand flink uitgebreid en voegde hij onder andere hotelkamers toe. Het hotel was eind 19e eeuw het enige in Amsterdam dat warm water en telefoontoestellen in elke kamer had. Vanaf de beginjaren ’70 verrichtte de Hotelgroep meerdere hotel- en restaurantovernames. in 1974 werd een Hotel Krasnapolsky in Paramaribo geopend. In het jaar 2000 werd de Krasnapolsky Group opgekocht door de Spaanse hotelketen NH Hotel Group.

Meer informatie
Neem contact met ons op voor meer informatie over de producten en diensten van Eleqtron.

Klik hier voor de  online catalogus  met onder andere deze producten. Uiteraard vindt u ons op 2BA (prijzen alleen zichtbaar voor 2BA-abonnees).

DME past Qneqt vlakband toe bij nieuwbouw Ds. D.A. v.d. Boschschool in Den Haag

Vlakbandkabel wordt steeds meer toegepast bij projecten in de utiliteitsbouw. Dit is ook het geval bij de DME Installatie Groep. Bij de nieuwbouw van de Ds. D.A. v.d. Boschschool in Den Haag hebben zij dit innovatieve, prefab product voor het eerst toegepast.

Project
Voor de v.d. Boschschool wordt momenteel een fraaie nieuwbouw gerealiseerd. De hoofdaannemer is Frank van Woerden Bouw uit Veenendaal. DME Installatie Groep uit Moerkapelle is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie, met Jaap de Ruiter als projectleider. ‘We hebben het bestek met de hoofdaannemer doorgenomen. Vanuit onze expertise hebben we hier een goede bijdrage aan kunnen leveren. Er was al een lichtplan. Samen met René den Haan van Eleqtron hebben we de stekerbare installatie ontworpen. We kwamen tot de conclusie dat er met Qneqt vlakbandkabel veel voordelen zijn wat betreft lagere kosten en tijdsbesparing. Daarnaast besloten we om decentrale aanwezigheidsmelders met DALI schakeling in de lokalen te gebruiken. Het licht in de lokalen gaat dan automatisch aan en uit. Daarnaast worden de armaturen automatisch gedimd bij meer lichtintensiteit. De onderwijzers kunnen de lichtintensiteit altijd handmatig aanpassen. Voor het ‘leerplein’, een grote ruimte die als een soort aula fungeert, werken we met een Rapid lichtsturing. Deze sturing is bijvoorbeeld handig als er een presentatie wordt gegeven. Dan kan er eenvoudig licht in deze ruimte worden gedimd. Met de keuze voor al deze producten en bijbehorende instellingen bespaart de school flink op energiekosten.’

Besparen op kosten en tijd
Jaap de Ruiter vertelt over zijn ervaring bij het project v.d. Boschschool. ‘We hebben gemerkt dat het installeren van vlakband het meest ideaal is bij het begin van de bouw. Dan kom je het minst obstakels tegen waar het vlakband dan omheen moet. We willen er dus voortaan naar streven om vlakband zo snel mogelijk in de bouw te monteren. Aan vlakband moeten we wel even wennen. Maar dat geldt eigenlijk altijd bij nieuwe installatieproducten. Hier bij de v.d. Boschschool is de toepassing van vlakband prima verlopen, we hebben bij de installatie flink kunnen besparen op kosten en tijd. We gebruiken de kabel voor de verlichting en monteren deze boven het systeemplafond.’ Ook bij andere projecten binnen DME is vlakband nu steeds meer aan de orde. Jaap de Ruiter: ’We willen het onder andere gaan gebruiken voor een verticale toepassing naar verdeelkasten toe. En bij oplaadpunten van elektrische voertuigen.’

Ds. D.A. v.d. Boschschool
De Ds. D.A. v.d. Boschschool werkt vanuit een christelijk mensbeeld, met respect voor elkaar en de omgeving. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar zijn er welkom. Eerst op de opvang en als ze 4 jaar zijn, kunnen ze doorstromen naar de basisschool. De school beschikt ook over een buitenschoolse opvang. Vanaf het najaar 2018 is de school gevestigd in het geheel nieuwe gebouw aan de Erasmusweg in Den Haag. Hiervoor is de oude locatie gesloopt. De Ds. D.A. v.d. Boschschool maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuteropvang uit Den Haag.

Meer informatie
Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag