Toonaangevend
in stekerbaar

Qcharge APM: slimmer opladen

Eleqtron heeft een uniek product op de markt voor het opladen van elektrische voertuigen (EV): Qcharge APM. Met dit SMART product wordt het gereserveerde vermogen in een gebouw, dat niet wordt gebruikt, toegepast voor de laadvoorzieningen.

Uitleg Qcharge APM
In een gebouw zit veel ‘verborgen vermogen.’ Denk hier aan liften, airconditioning units en pompen die niet altijd hoeven te werken. Of aan verlichting in een parkeergarage die ’s avonds uitgaat. Met Qcharge APM (Automatic Power Management), een ‘slimme oplossing’,  wordt nu dit gereserveerde vermogen gebruikt. Dit innovatieve product meet continu het stroomverbruik van het gehele gebouw.

Als er minder stroom wordt verbruikt, wordt er automatisch meer vermogen toegevoegd aan het EV-laadsysteem! Via een gecertificeerde vermogensmeter die is geïnstalleerd op het moederbord, ontvangt de ZapCloud meetgegevens rechtstreeks van het gebouw en past de EV-laadstroom continu aan op de EV-laadstations. De vermogensmeter kan samen met de infrastructuur worden geïnstalleerd of eenvoudig aan de installatie worden toegevoegd wanneer dat nodig is. De infrastructuur moet voldoende gedimensioneerd zijn om de capaciteit te kunnen vergroten.

Werkwijze
Eleqtron heeft een werkwijze ontwikkeld om Qcharge APM toe te passen. In overleg met de gebouwbeheerder wordt het energieverbruik van een vastgoedobject geanalyseerd. Als blijkt dat er te weinig vermogen beschikbaar is, verricht Eleqtron een vermogensonderzoek. Hieruit volgt een uitgebreide rapportage met een advies.

Voordelen Qcharge APM

  • Slimmer opladen van elektrische voertuigen
  • Geen grote investeringen of aanpassingen elektrotechnische installatie nodig
  • Verbetering van de klanttevredenheid bij de gebruikers van elektrische voertuigen
  • Continue monitoring via het ZapCloud platform

Meer informatie
Bekijk ook de speciale, uitgebreide Qcharge website!

Download nu de documentatie over Qcharge APM.
Op onze website vind je uitgebreide informatie over het Qcharge totaalconcept.

Klik hier voor de online catalogus met onder andere deze producten.

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag